4194TK
METEREN
tel. 0345-569504

LRC MO15 neemt de 3 punten mee vanuit Meteren.

Op 25 september gaan de meiden van LRC naar Meteren voor de wedstrijd tegen MVV`58.

Vorige week waren het de Lekvogels die nipt met de overwinning het Glaspark verlieten. De meiden waren van plan om in Meteren met 3 punten weg te gaan.

We verzamelden ons om even voor half 10 op het Glaspark. Vandaag was het elftal compleet met de kanttekening dat Benthe halverwege de eerste helft aanwezig kon zijn. Om half tien vertrokken we met verschillende ouders naar Meteren. Daar aangekomen verdwijnen de meiden in kleedkamer 5. De opstelling wordt doorgenomen En de meiden weten hoe men gaat starten.

Op het doel staat Julia met voor zich Jadey, Rosanne, Evy en Puck. Voor deze meiden staan Jesslyn Thirza, Suus en Anouk. Vandaag beginnen voorin Merel en Elise. Laura neemt als eerste wissel plaats in de dug-out. Met nog 25 minuten voordat de wedstrijd begint gaan de meiden naar het kunstgras van veld 1.

Het team van MVV is dan al bezig met hun voorbereidingen. LRC begint ook aan hun warming-up en laten de bal lekker rondgaan. Zoals gewend wordt keepster Julia weer klaargestoomd voor de wedstrijd en schieten de speelsters diverse ballen op haar af.

Net voor 10:30 uur komt de scheidsrechter van dienst het veld op en roept de teams op om zich te melden op de middencirkel. Na de gebruikelijke tos (door LRC gewonnen) en het elkaar begroeten staat de wedstrijd op het punt van beginnen.

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd en daar gaan we.

LRC begint lekker en men probeert het gelijk over de zijkanten.in de 4de minuut is er een kans voor Thirza maar de bal gaat naast het doel. Niet veel later is er een duel voorin met Elise en een verdedigster van MVV. In dit duel loopt Elise een blessure op en moet dan ook naar de kant. Laura die net op de bank zit kan er dan gelijk in en zal voor dit moment voorin gaan lopen. Zelf geven de meiden na enkele minuten aan de coach door dat diverse meiden van plek gaan wisselen. MVV komt ook beter in de wedstrijd en in de 10de minuut is er een aanval van de thuisploeg. Deze aanval is mooi opgezet en de aanvalster gaat op Julia af. Julia komt uit en voorkomt een kans dat MVV scoort. Inmiddels was de vlag omhoog gegaan omdat er buitenspel was geconstateerd. Aangezien er uit deze aanval niets tot stand kwam laat de scheidrechter doorspelen.

LRC is gewaarschuwd. Tot aan minuut 30 zijn er diverse kansen voor Anouk (schot) Merel (kopbal)

En Jesslyn (schot). Natuurlijk zijn er ook kansen voor MVV. Wat heet in de laatste minuut van de eerste helft is er een uitbraak van MVV, ditmaal geen buiten spel en de spits gaat richting doel van LRC. Julia komt goed uit en verkleint haar doel.

De spits schiet langs Julia heen en de bal belandt op de paal. Doordat deze weer terug komt in het strafschopgebied en de spits was doorgelopen is het een koud kunstje om de bal in het lege doel van LRC te schieten. De spits van MVV raakt de bal helemaal verkeerd en met geluk voor LRC gaat de bal hoog over. Hier ontsnappen de meiden aan een 1-0 achterstand.

Dit is ook het laatste wapen feit in de eerste helft.

De speelsters praten richting de kleedkamer over de eerste helft dat ze wat beter zijn maar ook over het geluk dat ze hebben gehad dat de bal hoog over ging. In de kleedkamer wordt er gepraat over het verloop van de eerste helft. Coach geeft aan dat de  meiden meer uit elkaar moeten blijven en het veld breed houden. De meiden denken dat er wel een doelpunt gemaakt kan worden. Zelf vragen ze aan de coach of er misschien wat moet worden aangepast in de opstelling omdat niet iedereen op hun vaste plek staat. De coach is het hier mee eens en voert wat veranderingen door voor de tweede helft.

Het team van MVV staat al op het veld als LRC uit de kleedkamer komt.

De meiden nemen hun posities in en de scheidsrechter fluit voor het begin. MVV mag de aftrap nemen. De bal rolt en het zijn de aanvallers van LRC die de bal gelijk in hun bezit hebben. De bal wordt door het midden gespeeld en Evy kan op het doel van MVV af. In haar rug is er nog een verdedigster die meeloopt. Evy schiet de bal in de linkerhoek en zet zo de 0-1 op het scorebord. Dit speelt zich af in de eerste minuut van de tweede helft. In de volgende 10 minuten zijn er over en weer wat aanvallen en het spel golft wat op en neer.

Suus moet dan ook helaas het veld verlaten door een blessure en zal ook niet meer terug keren in de wedstrijd.

MVV heeft de bal in bezit nadat een aanval van LRC op niets uitloopt. Door het vroeg storen van Merel maken de verdedigers van MVV een foutje met een terugspeel bal op hun keepster. Merel is doorgelopen en kan zo in de 48ste minuut de 0-2 binnen schieten.

De thuisploeg blijft voetballen en heeft zeker ook sterke momenten waardoor Jadey,Benthe, Puck en Rosanne alle zeilen moeten bijzetten. Op het middenveld is op dit moment MVV sterker en moeten Laura, Suus Jesslyn en Thirza aan de bak. LRC moet niet denken dat ondanks de voorsprong de punten al op zak heeft. Zo zien we ook dat er door een foutje in de verdediging  er een grote kans is voor de thuisploeg en de keepster van LRC redding brengt. Nu blijkt dat LRC weer wakker is geschud en men het heft weer in handen wil nemen.

Met aanvallen en loopacties van Merel, Anouk en Laura zetten de druk er weer volop. Uit een aanval komt er een corner voor LRC. De bal komt voor het doel en wordt door de keepster weggewerkt. Deze bal komt neer buiten het 16 meter gebied en Jesslyn neemt de bal rechtstreeks op haar schoen. De bal gaat hoog en valt achter de keepster in het doel. De 0-3 staat dan in de 54ste minuut in het boekje van de scheidsrechter. MVV blijft voetballen en legt zich niet neer bij de achterstand. Helaas is LRC op dit moment beter en nog geen 4 minuten later is het Merel die op het doel schiet, de bal wordt gekeerd maar komt dan weer voor de voeten van Evy en zo maakt ze haar tweede van de ochtend. 58ste minuut de 0-4.

LRC blijft ondanks de voorsprong voetballen en geeft Laura en kans om te schieten, helaas raakt de bal verkeerd en de bal gaat over de achterlijn. Op het middenveld zijn het Jesslyn, Anouk ,Elise en Thirza die het onder controle hebben, wetende dat Puck hun ondersteund.

Toch is het MVV die in de 63ste minuut ook een doelpunt op het lijstje van de scheidsrechter mag zetten. Door een strak schot die in eerste instantie nog wordt gekeerd door de keepster is het de spits van MVV die het laatste zetje geeft. 1-4. Met nog wat minuten te spelen blijven Merel en Thirza druk zetten. Vier minuten voor tijd is er een aanval van Merel en Thirza waardoor Thirza de bal hoog in het dak kan schieten en de 1-5 laat noteren.

Zo loopt de sportieve wedstrijd naar het einde en fluit de scheidsrechter voor het einde.

Nadat de meiden van beide teams elkaar nog hebben begroet geeft de coach van LRC nog complimenten dat hij vandaag een team heeft gezien die er voor elkaar staan.

Het meegereisde publiek kan tevreden zijn met het behaalde resultaat. Volgende week de thuis wedstrijd tegen de buren van Heukelum.