5258TH
BERLICUM NB
tel. 073-5031236

zaterdag 30 oktober 2021 BMC JO 17-1 tegen LRC JO 17-1

Allereerst was er nieuws vanuit de technische staf want Mike de Graaf kunnen we verwelkomen in de staf hij zal doordeweeks Rob gaan assisteren bij de trainingen en zaterdag doet hij hetzelfde bij Bert tijdens de wedstrijden en uiteraard wensen we hem hierbij veel succes toe.
Vanaf de aftrap toverde het team van Mike & Bert (MB) een waar schouwspel waarin goed werd gecombineerd en de thuisploeg werd gewongen tot tegenhouden.
De trouwe suporters waren zichtbaar aangenaam verrast door het spel wat de paars-witten lieten zien al snel kreeg Daan de gelegenheid om dit overwicht op het scorebord te laten zien echter oog in oog met de goallie schoof hij de bal recht op hem af waardoor dat feestje niet doorging.
Enkele minuten later was het na een weergaloze aanval die over diverse schijven ging en uiteindelijk bij Daan op randje zestien aan de rechterflank kwam hij wist de direkte tegenstander te paseren en vanaf de achterlijn speelde hij de bal richting de vijfmeterlijn waar Luuk al lang en breed klaarstond om het cadeautje uit te pakken door de bal in voor hem lege goal te schuiven de 0-1 stond nu wel op het scorebord.
De paars-witten hadden de smaak te pakken en ook de verdediging ging met de aanval meedoen alsof ze goed hadden gekeken hoe Ajax dit met Dordmund had gedaan zagen we over links Ruben meegaan om via combinaties met Eljounai en Tjibbe.
Aan de andere kant zagen we Thomas regelmatig langs de rechterflank op snelheid de achterlijn bereiken en mooie voorzetten geven.
Vanuit de as was het Merijn die als slot op de deur vrijwel iedere tegenaanval onderschepte en Djaego strooide met de ene naar de andere dieptepaas één van die pasen kwam halverwege de eerste helft bij Lars voor de voeten net iets buiten de zestien op zijn beurt stuurde hij Daan de zestien in die voor de tweede maal oog in oog kwam met de goalie en nu faalde hij niet en mocht hij met zijn teamgenoten de 0-2 gaan vieren.
Kort daarna eiste Job (die tot aan dat moment enkel en alleen als extra toeschouwer op het veld aanwezig was) een hoofdrol op door een voorzet als een leeuw met een katatige sprong op een stijlvolle manier uit de lucht te vissen toen hij zijn prooi te pakken had gaf hij de bal mee aan Djaego om daarna weer in de rol van toeschouwer te gaan.
In de laatste minuut van de eerste helft werden de trouwe supporters nogmaals getracteerd op een aanval uit het boekje Eljounai wist vanaf de linkerflank de bal over de verdedigng heen hellemaal bij Daan op de rechterflank te krijgen nadat Daan zich vrij had gespeeld en bijna op de achterlijn randje zestien was uit gekomen zag hij vriend Tjibbe op de zestienmeterlijn vrijstaan dus Daan speelde hem aan en Tjibbe krulde de bal over de grond om de Brabandsche goallie heen kort langs de paal ging de bal over de doellijn heen en de terechte 0-3 voorsprong kon in de rust door een ieder besproken worden.
Na de rust waren de mannen van MB goed uit de startblokken gekomen amper vijf minuten onderweg en Tygo toverde een mooie lob uit de hoge hoed de bal ging richting de tweede paal over de keeper heen en kwam op het hoofd van Tjibbe die de bal naar beneden knikte tot deze tegen de touwen aan kwam waarna de 0-4 geviert mocht worden.
Halverwege de tweede helft was Job voor de tweede maal in beeld echter nu vroeg hij op het moment dat het spel stil lag aan de staf om een extra jas want hij had het door de regen als toeschouwer erg koud gekregen.
Kort daarna was Luuk die na wederom een prachtige aanval het één na laatste schakel van de aanval hij wist met een subliem steekballetje Daan te bedienen die voor de tweedemaal in staat was om de bal voorbij de goallie te werken en met die goal de eindstand op 0-5 bracht.
Na afloop kreeg Mike van de trouwe supportersschaar de complimenten omtrend zijn goede debuut als coach zelf was hij wat milder en vond hij dat de complimenten voor de volle 100% aan de mannen dienen te worden toe bedeeld hetgeen ik met hem eens bent.
Vol goede hoop kijken we uit naar de kommende wedstrijden allereerst volgende week dan ontvangen we de nieuwe nummer laatst die naar het glaspark komt daarna volgen er allemaal wedstrijden tegen tegenstanders die nipt boven ons staan kortom wanneer het spelbeeld van vandaag in de kommende periode kan worden evenaard dan is de weg naar boven zeker nog een rieële doelstelling.