4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Zaterdag 27 november 2021 LRC JO 17-1 tegen MVV'58 JO 17-1
Daags na de persconferentie waarin ons vermeld werd dat we in de avondlockdown moeten wat erop neer komt dat we niet meer kunnen/mogen trainen kwam een oude bekende naar het Glaspark namelijk MVV'58 van wie de mannen van Bert,Mike en Rob(BMR) het onderspit moesten delfen in de eerste officiële westrijd van dit seizoen we verloren die wedstrijd met 5-1.
Het was koud en guur op het glaspark en BMR hadden een bijna complete selectie tot hun beschikking alleen Maks die nog altijd door zijn slepende blessure aan de kant staat ontbrak ook moest Luuk aan de JO 19-1 worden uitgeleent doordat zij wel met personele problemen kampte.
Nadat de scheidsrechter het spel ingang gezet had volgde er een rommelige start van beide kanten vaak snel balverlies geen vloeiende combinaties en dit hield aan tot dat Job opgelucht adem kon halen nadat een schot uit tweede lijn bij hem op de dwarsligger belande.
Hierna werd het spel wat beter verzorgd niet dat we door hun verdedeging  heen kwamen maar de bal ging wel ietewat beter rond en door druk zetten van Daan en Tjibbe had het bijna succes de verdediger die zich in het nauw gedreef voelde verraste bijna zijn eigen goalie maar helaas voor de paars/witten ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Halverwege de eerste helft kregen de mannen van BMR een vrije trap op een intressante positie namelijk bijna op de achterlijn tegen de zestienmeterlijn aan ideaal voor een rechtspoot om deze lekker in te draaien.
Djaego zag wel iets in dit klusje de keeper van de bezoekers had met een driemansmuurtje de korte hoek afgeschermt en stond zelf klaar op de lijn halverwege de goal wachtend op de indraaiende bal echter besloot Djaego anders in plaats hem in te draaien plaatste hij de bal op de vijfmeterlijn ter hoogte van de tweede paal waar zijn maat Daan geheel ongedekt klaar stond en dankbaar de 1-0 intikte.
Doordat Job in goede doen (waarschijnlijk de nodige positieve energie overgehouden van zijn rol als reservekeeper bij het 1e afgelopen week) en met enkele goede reddingen zijn hok leeg hield werd de rust bereikt met die verrassende 1-0 voorsprong.
Wat er tijdens de rust gebeurd was met de paars-witten weet ik niet maar het leek erop alsof ze nog niet door hadden dat er weer gevoetbald werd en de tegenstander daarin tegen was wel allerd hetgeen al snel duidelijk werd na amper twee minuten waren ze al door gedrogen tot in de zestien de aanval bleek daar ten einde te worden gebracht ware het niet dat Renzo hierbij de bal met de hand had aangeraakt en dit was ook de goed fluitende scheidsrechter niet ontgaan hem restte niet anders dan de bal op de stip te leggen waardoor de gelijkmaker al snel was te lezen op het scorebord.
De fase hierna was erg slordig en binnen 10 minuten hadden de bezoekers uit métére dit ook tot tweemaal toe afgestraft waardoor de paarswitten tegen een 1-3 achterstand aan keken.
Wessel kreeg de uitgelegen kans om de spanning weer terug te brengen nadat de solo van Daan en halt was toegeroepen de klutsbal kwam voor de voeten van Wessel die de bal zo in het verlaten doel kon schuiven maar helaas stond het vizier niet goed afgesteld en ging de bal voor de tweede keer deze wedstrijd langs de verkeerde kant van de paal.
Vijf minuten voor tijd ging de wedstrijd definitief op slot toen de eindstand door de gasten op 1-4 werd gebracht.
Na aller waarschijnlijkheid zit met dit verlies de eerste seizoenshelft erop doordat er niet meer getraint mag worden zal de bond wellicht de competitie stil gaan leggen.
Ik wil iedereen sterkte en vooral goede gezondheid  toe wensen en hoopt dat deze periode niet te lang zal gaan duren.