Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

De eerste helft was feestelijk, de supportersvereniging had de langverwachte start van de competitie goed voorbereid. Met een line-up, rookpotten en een vlaggenparade werden de spelers naar de middenstip begeleid door een pupillenteam van LRC.

Nadat pupil van de week, Jamie Zwartebol  zijn doelpunt had gemaakt, floot scheidsrechter Sturm voor het begin van de wedstrijd.

De gehele eerste helft had LRC weinig te duchten van Roda’46. Waar eerst nog een aantal kansen werden gemist door de paars-witten was het in de 19e minuut raak. Furkan Cetin bediende Maikel van de Water, die de bal goed achter de verdediging van Roda’46 legde. Aimane Seqqal sneed slim door de verdediging en wist de bal hoog over de keeper in het doel te spelen met een lob.

In het restant van de eerste helft verzuimde LRC uit te lopen. De ploeg van trainer Sluis had de tegenstander bij de spreekwoordelijke ‘strot’, maar de ruststand bleef steken op 1-0.

In de tweede helft werd verwacht dat Roda’46 volle bak druk zou zetten, maar de ploeg uit Leusden bleef ingezakt staan en afwachten. Een vrije trap in minuut 48 kon bij de tweede paal vrij worden ingetikt en dit betekende de ommekeer van de wedstrijd, die LRC tot dat moment in handen had. Het team kon geen vuist meer maken tegen het opportunisme van Roda’46. In vier minuten tijd liep de ploeg uit Leusden counterend  uit naar 1-4.
LRC liep in het laatste deel met te veel mensen naar voren in de hoop de schade te herstellen. Dit werkte averechts en Roda counterde zich uiteindelijk naar een  geflatteerde 1-6 overwinning.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Zuidvogels, wat met 4-0 verloor bij WNC.

Roda.JPGAimane scoort 1-0 (video)