Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam heeft de eerste punten van het seizoen binnen. Thuis tegen Breukelen was men de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar was het tot de laatste minuut spannend. In de blessuretijd zorgde Rick van Loo met een heerlijke solo en dito afronding voor de bevrijdende treffer: 1-0.

De gasten uit Breukelen hadden vanaf minuut één niets te vertellen in Leerdam. LRC maakte het spel en kwam ook tot de nodige kansen. Onder andere Bauke Bakker (lat) en Rick van Loo (redding keeper) wisten hun mogelijkheden echter niet te verzilveren.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. LRC bleef kansen creëren en Breukelen bleef loeren op een counter die nooit zou komen. Het manco aan LRC-zijde was dat het kansen bleef missen. Net toen iedereen dacht dat er niet meer gescoord zou worden op Sportpark Bruinsdeel, kreeg Rick van Loo een ingeving. Van Loo, teruggekeerd van een schorsing, begon aan een slalom langs Breukelen-verdedigers en verschalkte de doelman met een schot in de verre hoek.

Het zorgde voor ontlading bij spelers en begeleiding. Na twee onnodige nederlagen heeft LRC eindelijk de eerste overwinning binnen. Trainer Emanuel Sluis was vanzelfsprekend blij na afloop: “Natuurlijk moet je die goal eerder maken, maar ik heb vandaag wel een goed LRC gezien. Hun keeper was de ‘man of the match’. Dat zegt volgens mij genoeg.

Bron: Regio Voetbal

OVERIGE WEDSTRIJDEN

Roda’46 - GRC 14 0-1 (0-0). 73. Koen van Baardwijk 0-1 (strafschop).
GRC 14 kent een droomstart. Zeven punten uit drie wedstrijden. ,,Daar zijn we superblij mee natuurlijk. Ongekend voor ons”, aldus GRC-trainer Piet de Kruif. Hij zag zijn team over de hele wedstrijd maar één kans weggeven. ,,Een dikke voldoende voor alle spelers.” Koen van Baardwijk werd matchwinnaar. Hij verzilverde de penalty nadat Mitchell Bastiaansen was neergetrokken.

Almkerk - Huizen 2-3 (1-1) 20. Jeroen Lamme 0-1, 40. Quinton Eugenia 1-1, 65. Jonathan van Eerd 2-1, 70. Theo Visser 2-2, 82. Theo Visser 2-3.
Almkerk verloor van de koploper. ,,Een geweldige tegenstander”, sprak Almkerk-trainer Ad van Seeters met ontzag. ,,Vooral in het begin was het een genot om er naar te kijken. We konden gelukkig de schade lang beperkt houden.” Nadat de bezoekers het bal hadden geopend kwam Almkerk er beter in en nam zelfs na rust een voorsprong. ,,Toen bij de 2-1 hadden we secuurder moeten zijn en hadden we wellicht Huizen wat pijn kunnen doen”, aldus Van Seeters. Met een van richting veranderd schot bracht Huizen de balans terug en met een pracht goal trokken de bezoekers de punten alsnog naar zich toe. Van Seeters; ,,We hebben er alles aan gedaan maar kwamen vervolgens kracht en kwaliteit tekort voor de 3-3. We hebben wel een wedstrijd gespeeld waar we mee verder kunnen.”

WNC - Sliedrecht 2-3 (2-2). 5. Kay van den Bogaard 1-0, 21. Bas van Stokkum 1-1, 27. Gideon Emanuels 2-1 (strafschop), 32. Luciano van Harlingen 2-2, 48. Dennis Verhoef 2-3.
Tweemaal kwam WNC op voorsprong maar op het einde stonden de Waardenburgers met lege handen. WNC-trainer Cor Prein sprak van een zure nederlaag. ,,In de eerste helft speelden we goed en hadden we de 2-0 moeten maken. We gaven tweemaal een gemakkelijke goal weg. Na rust ook weer snel de 2-3. Toen moesten we gaan forceren. Dat ging te rommelig en kostte teveel kracht. Op het einde hadden we ook niet meer de power om het recht te zetten.”

Zuidvogels - Nivo Sparta 4-1 (0-0). 59. Daan Schreuders 0-1, 62. Huib van Eijnsbergen 1-1, 68. Raymon Lagerbrug 2-1, 75. Tim Horsmeier 3-1, 82. Redouan Boussoufi 4-1.
Nivo Sparta lonkte even naar de eerste competitiezege. Maar na de gelijkmaker van de thuisclub ging het mis. ,,We stortten helemaal in elkaar. Waarom ? Ik heb er de vinger nog niet achter kunnen krijgen. Het ging allemaal ook een beetje op een lome manier”, keek Nivo Sparta-trainer Niels Blom terug. ,,De 4-1 geeft in ieder geval niet de verhouding weer. We hebben het in de tweede helft onszelf aangedaan.”

Bron: BD

SVL - De Bilt 1-1 (0-0) Freek van Wijk, Redouan Boussoufi
Omdat SVL de duels niet schuwde en FC De Bilt pas na rust de schroom van zich afgooide, eindigde de felle streekderby in de eerste klasse in 1-1. Een terecht resultaat, al hielden doelpunten- makers Freek van Wijk en Redouan Boussoufi een dubbel gevoel over aan de clash in Langbroek.
,,Godverdomme, schiet die bal er gewoon in, man”, brulde SVL-trainer Habib Al Mohsinawi naar Freek van Wijk. Het taalgebruik van de SVL-trainer verdiende misschien de schoonheidsprijs niet, maar was in het licht van de enorme kans die Van Wijk om zeep hielp meer dan begrijpelijk. Voetbal is immers ook emotie. Van Wijk, deze zomer overgekomen van Lunteren, besloot de bal nog een keer breed te leggen op ploeggenoot en maatje Jorrit Fiegen, terwijl hij vanuit een veel kansrijkere positie beter zelf had kunnen afdrukken.