Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

LRC wint in Almkerk

LRC wint in Almkerk

Almkerk 1

0 - 2

LRC 1

Competitie

1e klasse C

Datum

30 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

M.P. van Dijk

Accommodatie

Sportpark Almkerk
Sportlaan 1
4286ES
ALMKERK
tel. 0183-401802

Opstelling LRC 1

In de kelder van de competitie in 1C heeft LRC het zespuntenduel tegen Almkerk gewonnen met 0-2. Over de hele wedstrijd was deze uitslag terecht al duurde het even voordat LRC de openingstreffer wist te vinden. Op een winderig sportpark met een hard kunstgrasveld was het lastig voetballen. Als de wind grip kreeg op de bal, bleef het leder rollen en moest er behoorlijk worden aangezet om hem weer te controleren.

Voor de rust kreeg Asu Camara de beste mogelijkheid voor de paars witten. De goede voorzet van Axel van de Kordelaar werd even zo mooi aangenomen door de sterke spits, maar in de afronding faalde Ansu. Het gehaaste schot verdween naast de goal. Even later moest keeper Mark van Ingen handelend optreden na een schot van Almkerker Eugenia.
Beide ploegen gingen vervolgens met 0-0 rusten. 

Na de rust kwam LRC het sterkst uit de kleedkamer. Een kopbal van Rogier Gerritsen verdween nog rakelings naast de paal. Bart Barendregt drukte even later na een voorzet van Aimane Seqqual de 0-1 wel tegen de touwen. Ansu Camara verzuimde hierna om de wedstrijd in slot te gooien en wat later soleerde Bart Barendregt heel goed door de Almkerk linies en leek even ongrijpbaar, maar net in het zestienmeter gebied werd Bart gestuit en zijn schot werd gekeerd door keeper Luc van Dongen.

De wedstrijd bleef spannend tot het einde en Almkerk was met name met een aantal corners nog erg dreigend. Deze cornerballen vielen steeds erg lastig in de doelmond, maar LRC hield stand. Mark van Ingen moest zich nog strekken om een goed getrapte vrije schop naast te tikken.

Furkan Cetin maakte in speelminuut 90 aan alle illusies van Almkerk een einde. Een lange bal van Rogier Gerritsen leek de achterlijn te passeren. De rechter Almkerk verdediger schermde de bal af, maar Timo Lutters geloofde er nog in om het leder te bemachtigen. Timo frutselde de bal slim van de back af en zijn  voorzet werd door Cetin fraai in de verre hoek gekruld, 0-2. Dit was ook direct het einde van de wedstrijd.

LRC-trainer Emanuel Sluis was uiteraard content met de winst in het zespuntenduel. “We konden deze punten wel gebruiken. Ik wist dat het moeizaam zou zijn en het was een lastige klus”. “Wij willen graag in het linkerrijtje mee doen en dat is op dit moment ook de realistische doelstelling.”

Zaterdag komt WNC naar het Glaspark en wellicht gaat LRC dan voor een verassing zorgen om deze doelstelling waar te maken?

Aanvang 15:00 uur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!