Sportlaan 1
4286ES
ALMKERK
tel. 0183-401802

In de kelder van de competitie in 1C heeft LRC het zespuntenduel tegen Almkerk gewonnen met 0-2. Over de hele wedstrijd was deze uitslag terecht al duurde het even voordat LRC de openingstreffer wist te vinden. Op een winderig sportpark met een hard kunstgrasveld was het lastig voetballen. Als de wind grip kreeg op de bal, bleef het leder rollen en moest er behoorlijk worden aangezet om hem weer te controleren.

Voor de rust kreeg Asu Camara de beste mogelijkheid voor de paars witten. De goede voorzet van Axel van de Kordelaar werd even zo mooi aangenomen door de sterke spits, maar in de afronding faalde Ansu. Het gehaaste schot verdween naast de goal. Even later moest keeper Mark van Ingen handelend optreden na een schot van Almkerker Eugenia.
Beide ploegen gingen vervolgens met 0-0 rusten.

Na de rust kwam LRC het sterkst uit de kleedkamer. Een kopbal van Rogier Gerritsen verdween nog rakelings naast de paal. Bart Barendregt drukte even later na een voorzet van Aimane Seqqual de 0-1 wel tegen de touwen. Ansu Camara verzuimde hierna om de wedstrijd in slot te gooien en wat later soleerde Bart Barendregt heel goed door de Almkerk linies en leek even ongrijpbaar, maar net in het zestienmeter gebied werd Bart gestuit en zijn schot werd gekeerd door keeper Luc van Dongen.

De wedstrijd bleef spannend tot het einde en Almkerk was met name met een aantal corners nog erg dreigend. Deze cornerballen vielen steeds erg lastig in de doelmond, maar LRC hield stand. Mark van Ingen moest zich nog strekken om een goed getrapte vrije schop naast te tikken.

Furkan Cetin maakte in speelminuut 90 aan alle illusies van Almkerk een einde. Een lange bal van Rogier Gerritsen leek de achterlijn te passeren. De rechter Almkerk verdediger schermde de bal af, maar Timo Lutters geloofde er nog in om het leder te bemachtigen. Timo frutselde de bal slim van de back af en zijn  voorzet werd door Cetin fraai in de verre hoek gekruld, 0-2. Dit was ook direct het einde van de wedstrijd.

LRC-trainer Emanuel Sluis was uiteraard content met de winst in het zespuntenduel. “We konden deze punten wel gebruiken. Ik wist dat het moeizaam zou zijn en het was een lastige klus”. “Wij willen graag in het linkerrijtje mee doen en dat is op dit moment ook de realistische doelstelling.”

Zaterdag komt WNC naar het Glaspark en wellicht gaat LRC dan voor een verassing zorgen om deze doelstelling waar te maken?

Aanvang 15:00 uur

Almkerk - LRC Leerdam 0-2 (0-0). 75. Bart Barendregt 0-1, 90. Furkan Cetin 0-2
In het zespuntenduel bleef Almkerk met lege handen. ,,We hadden voor rust veel last van de wind. Eerst kreeg LRC een goede kans om de score te openen en even later had Quinton Eugenia ons op voorsprong kunnen zetten”, vertelde Almkerk-trainer Ad van Seeters. Hij zag zijn ploeg ook na rust de evenknie zijn van de Leerdammers maar in de score ging het een kwartier voor tijd de verkeerde kant op. ,,We grepen niet goed in waardoor LRC op 0-1 kwam. We hebben vervolgens ons stinkende best gedaan maar ja als je onderaan staat ontbreekt het geluk”, vervolgde Van Seeters.

FC De Bilt - Nivo Sparta 3-1 (1-1). 6. Ian Brands 0-1, 34. Sander van den Berg 1-1, 48. Lennart van Dijk 2-1, 54. Sam Eerdmans 3-1 (strafschop)
Nivo Sparta-trainer Niels Blom was teleurgesteld in de leiding. Na een half uur raakte Dennis van Meurs na een charge flink geblesseerd. ,,Dat had met rood bestraft moeten worden. Maar helaas gebeurde dat niet. En wij hadden later een strafschop moeten krijgen. Die situaties waren wel bepalend voor deze wedstrijd”, sprak de Nivo-trainer. Zijn ploeg kreeg wel mogelijkheden om de achterstand teniet te doen. Blom: ,,We hadden eigenlijk moeten winnen. Dinsdag thuis tegen GRC 14 maar proberen drie punten te pakken.” Het inhaalduel met GRC 14 begint dinsdag in Zaltbommel om 19.30 uur.

WNC - SVL 3-2 (2-0). 6. Matthijs van Gessel -10, 34. Mirel Ibrahimovic 2-0, 68. Gideon Emanuels 3-1, 71. Jorrit Fiegen 3-1, 90+1 Bart Aalbertsen 3-2.
Met een 3-0 voorsprong was de buit al snel binnen. Dat het nog 3-2 werd was niet tekenend voor het krachtsverschil. ,,We hadden wel met 7-0 moeten winnen. Sterker: het had voor rust al 7-0 kunnen staan. We zijn weet ik hoeveel keer alleen voor de keeper geweest”, aldus WNC-trainer Cor Prein. Dat er zoveel kansen worden gemist, geeft Prein nog wat huiswerk. ,,Het is moeilijk te zeggen waarom die kansen worden gemist. Ik denk dat het maken heeft dat we nog niet helemaal fit zijn en daardoor nog minder scherp zijn. We zitten pas in wedstrijd nummer zes dus dat zou het kunnen zijn.”

GRC 14 - Zuidvogels 1-3 (1-1). 10. Koen van Baardwijk 1-0, 15. Wilco van Rossem 1-1 (e.d.), 70. Martin Campell 1-2, 87. Youri van Kommer 1-3. Rood: 42. Luc van Hemert (GRC 14)
Tot de 70e minuut kon GRC 14 het goed bijbenen. Ondanks dat het na 44 minuten met tien man kwam te staan. ,,Na rust hebben we er een schepje bovenop gegooid en tot de 1-2 hebben we het uitstekend gedaan. Hard gewerkt. Maar we moeten reëel zijn met tien man tegen een topper valt natuurlijk niet mee”, keek GRC 14-trainer Piet de Kruif terug op het duel.