LRC overtuigend winnaar “Zilveren Crab Toernooi”

2 - 4

LRC 1

Zilveren Krab Toernooi

21 augustus 2021 15:00

Voor de derde keer in een week reisde LRC af naar Dordrecht voor het zilveren crab toernooi. De spelers hadden zich al vroeg verzameld op het sportpark van Oranje Wit, wat de gretigheid en het belang van deze wedstrijd nog eens bevestigde. Zo vroeg in het nieuwe seizoen al een ‘prijs’ kunnen winnen is waar je voor traint en je jezelf voor inzet.

Oranje Wit mocht na de toss aftrappen en dit was in het eerste half uur zo’n beetje al het balbezit wat zij hadden. LRC domineerde vanaf het begin en Oranje Wit wist niet om te gaan met de vroege en de hoge druk van LRC.

In minuut elf was het Axel van Kordelaar die de Oranje Wit keeper in de problemen bracht. Voorafgaand deze aanval kreeg de sterk spelende Bauke Bakker de bal en draaide goed weg van zijn tegenstander, met een steekpass bediende Bauke Axel van Kordelaar. De Oranje Wit keeper wist het schot van Axel nog te keren, maar de rebound was voor de attente Aimane Seqqal, 0-1.

In minuut 18 was het Axel zelf die de stand vergrootte. Vanaf de linkerkant kon hij vrij makkelijk doorlopen tot het zestienmetergebied, zijn schot verdween in de lange hoek, 0-2.

Na de pauze was het de beurt aan invallers Ansu Camara en Bart Barendregt. Ansu speelde zich in minuut 60 sterk vrij en legde de bal vanaf de achterlijn breed op de inlopende Bart,   0-3.

Direct na deze goal antwoorde Oranje Wit. Rogier Gerritsen kwam in het veld voor Lesley van der Heide, maar werd teruggestuurd door de goed leidende scheidsrechter om zijn scheenbeschermers aan te doen. LRC stond even met tien man op het veld en Oranje Wit sloeg gelijk toe! Vanaf de aftrap werd de bal diep gespeeld en de ingeschoten bal werd via een LRC been getoucheerd. De van richting veranderde bal viel ongelukkig achter keeper Levi ’t Lam, 1-3.

In minuut 80 werd het nog even spannend toen Oranje Wit terugkwam tot 2-3.

De Dordtenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker maar konden het LRC in de laatste speelminuten niet echt lastig te maken. Bart Barendregt maakt aan die hoop resoluut een einde. Ansu kopte een lange  bal door naar Bart en deze kon alleen aflopen op de keeper. Bart speelde de keeper knap uit en maakte zijn tweede doelpunt van deze middag. Het betekende de definitieve winst, 2-4.

Na afloop mocht LRC de eerste prijs van het prille seizoen in ontvangst nemen, de “Zilveren Crab”.