4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 09

Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Na de ruime overwinning in de eerste competitiewedstrijd hadden de mannen van coach Stefan veel zin in een volgende pot. Ditmaal weer een thuiswedstrijd, nu tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Ondanks wat blessures/ziektes midweeks was de selectie bijna compleet. Alleen Twan's blessure vroeg nog om wedstrijdrust. Gelukkig had hij deze week al wel weer meegetraind en kon hij zijn teamgenoten vanaf de zijlijn aanmoedigen, hopend dat hij binnenkort zelf ook bínnen de lijnen kan staan. Naast hem stonden weer vele ouders te genieten van het heerlijke nazomerweer en de geur van het verse gras van veld 3.

Aangezien de witte shirts van de tegenstander mogelijk voor verwarring konden zorgen tussen het paars/wit werd besloten dat de thuisploeg in hesjes aantrad. Aanvoerder Ruben won de toss en LRC mocht aftrappen. Vanaf dat moment was duidelijk dat er een andere wedstrijd gespeeld zou worden dan vorige week. De tegenstander was vast van plan om niets cadeau te geven en de gastspelers joegen, elkaar aanmoedigend, direct behoorlijk op de bal. Of het nu hierdoor, of door die gele hesjes kwam; de spelers van LRC hadden meer moeite om elkaar te vinden dan vorige week. Minder zuiver in de passing, waardoor meer (dicht)gelopen moet worden, minder oog voor elkaar in de opbouw én minder zuiver bij het afronden. Want kansen kwamen er zeker. De eerste grote kansen waren voor Bart die, links voorin, een sterke wedstrijd speelde. Hij werd door linksback Jamie, of middenvelders Mauro en Ruben al een aantal keer 'diep' gestuurd en met zijn snelheid stoomde hij voorbij de defensie van ASWH tot twee keer toe op richting doel. Helaas voor de thuisploeg wist de keeper in die fase de gasten op de been te houden.
Gelukkig lukte dat de uitstekend keepende Mehmet aan de andere kant ook. ASWH had voetballend weinig kans door de sterke verdediging van Menno, Stijn, Nesta en Marwan te komen, maar werd wel af en toe gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. Hoewel, met Mehmet in het doel kun je van gevaarlijk niet echt spreken. Iedereen van de thuisploeg hield daarom ook zijn adem in toen hij de bal in een klutssituatie goed wist te pareren, maar op de grond liggend een voet van Stijn op zijn arm kreeg. Gelukkig bleek de schade beperkt en kon hij verder spelen.
Dat gold niet voor Nesta. Na ziekte deze week was hij wel aan de wedstrijd begonnen, maar lang spelen bleek niet mogelijk.

Het duurde tot de twintigste minuut voordat LRC het lichte overwicht in het veld kon verzilveren. De opnieuw sterk opkomende Bart passeerde zijn verdediger, liep op de keeper af en bediende daarna op maat de attent meegelopen Willem, die met rechts onhoudbaar uit kon halen: 1-0. Hoewel een voorsprong natuurlijk altijd wat lekkerder voetbalt, was dit niet direct de bevrijdende treffer waar het publiek op gehoopt had. Soms nog gehinderd door de buitenspelregel, of anders door onnauwkeurigheid en goed verdedigende tegenstanders, lukte het het aanvalstrio Bart, Jesse en Willem niet om nog een keer een vuist te maken. En de strijd speelde zich vooral daarachter, op het middenveld af. Ruben, Mauro, Janu en Anas streden hard, maar het lukte niet zo'n sterk blok te vormen als dat ze dat vorige week deden, met name op momenten dat Mauro in de wissel stond, bleek het moeilijk dat gat op te vullen. Gelukkig stonden daarachter de al genoemde verdedigers. Stijn gaf zijn tegenstanders de hele wedstrijd geen enkele ruimte, Marwan koos vaak voor een nuttige weg is weg-tactiek en Menno wist vanuit het midden direct weer op te bouwen.

Slechts één keer, pas 19 minuten na rust, ging het echt mis achterin en konden de aanvallers van de gasten al passend door de verdediging snijden en met een schot over Mehmet heen de 1-1 aantekenen. Het leek enkele minuten later zelfs nog erger te worden voor de thuisploeg, toen een cornerbal al koppend maar net naast het doel verdween. Daarna was het initiatief echter vooral voor paars wit. Dat werd ingeluid door Ruben, die in de 55ste minuut achter de bal ging staan nadat, op zo'n vijfentwintig meter van het doel een vrije trap was toegekend. Het opgestelde muurtje kon niet verhinderen dat hij de bal hoog richting doel schoot en hem, tot grote vreugde van het thuisteam, over de keeper in het doel zag belanden: 2-1. Slechts twee minuten later deed Anas dat, nadat hij de bal rond de middenstip toegespeeld had gekregen, nog eens over. Hij dribbelde op met de bal en haalde van forse afstand hard en hoog uit op doel: 3-1. De tegenstand was nu wel gebroken en LRC zocht, geholpen door invaller Levi, die na een wedstrijd met de JO 11-1 nog wel wat energie over had, nadrukkelijk naar nog een goal. Die kwam er ook, in de allerlaatste minuut. Willem besloot, nadat hij na een actie op rechts al een aantal keer naast had geschoten, nu het strafschopgebied in te dribbelen. Met een handige kapbeweging wist hij twee verdedigers te verschalken, om daarna met links uit te halen en de eindstand op het bord te noteren: 4-1!