SVW 1

14 augustus 2021 15:00

Jester Francisca

Voor het Zilveren Crab Toernooi bij Oranje Wit speelde LRC tegen SVW.
In een matige wedstrijd die maar niet op gang wilde komen, mede door de soms onnavolgbare beslissingen van scheidsrechter Jester Francisca, won LRC met 3-2.

LRC was in de beginfase duidelijk de betere ploeg. Door de tegenstander al snel onder druk te zetten kwam SVW de eerste 20 minuten amper van hun eigen helft. Diverse acties strandden op de keeper, maar het was wachten op de Leerdamse openingstreffer. Die viel dan ook al in de 10e minuut. Na goed combinatievoetbal wist Furkan Cetin met een steekpass Ansu Camara geheel vrij voor de keeper te zetten. Ansu faalde niet en schoot de bal beheerst in het doel, 1-0.

Halverwege de eerste helft kreeg SVW meer grip op de wedstrijd en kwam beter in hun spel. In de 30e minuut moest LRC keeper Sam van de Water zich strekken om een schot van SVW over het doel te tikken.

Zoals al gezegd waren de beslissingen van de scheidsrechter niet voor iedereen helder. Hij floot diverse mannelijke duels af en dit leverde in korte tijd een aantal mogelijkheden op voor beide teams. Een drietal vrije trappen kort voor de goal van SVW werden niet benut. Rick van Loo was het dichts bij een treffer, zijn goed genomen vrije trap belandde op de lat.

Aan de andere kant wist SVW wel een vrije trap te benutten. Op de rand van de zestien meter werd de ingeschoten bal slecht gekeerd door de LRC verdediging. De rebound was voor de alerte Hicham Farhou en werd hard langs de LRC keeper in de touwen geschoten, 1-1.

Vlak na rust ging het spel op en neer. Beide teams kregen mogelijkheden om te scoren. Aimane Seqqal zag zijn inzet gekeerd worden en ook SVW stuitte op de LRC doelman.

In minuut 65 kreeg de zojuist ingevallen Axel van de Kordelaar de bal vanuit een corner toegespeeld. Zijn voorzet verdween pardoes achter de keeper in het doel, 2-1.

Bart Barendregt had vanaf de rechterflank al een paar keer dreigend een mogelijkheid gezocht om de goede voorzet af te leveren, steeds zonder succes. Maar in de slotfase (83’) pikte Bart toch zijn doelpunt mee, een schot werd van richting verandert en passeerde de beduusde SVW goalie, 3-1.

SVW zette nog een aantal keer brutaal aan en kreeg zelfs nog een penalty. Mounir el Ouazizi probeerde een voorzet met een mislukte omhaal in te schieten. De hieruit voortkomende klutsbal viel ongelukkig op de arm van Mark den Hartogh en de scheidsrechter besliste met een strafschop. Deze werd door Mounir el Ouazizi zelf benut, 3-2.

Dinsdag speelt LRC voor het zelfde toernooi weer in Dordrecht, nu tegen Hardinxveld, aanvang 20:00 uur.