J.C.M. van Gils

Zaterdag 12 juni 2021 MVV'58 JO 15-1 tegen LRC JO 15-1

Net als vorige week moesten Bert, Owen en Joost (BOJ) vooraf flink puzzellen om met een kompleet team af te reisen naar Meteren.

Renzo was de enige die weer fit was maar Joris, Santino en Maks hadden nog te veel last van hun blessurres om mee te kunnen doen.

Vanui de JO 15-2 waren Sem, Cas en Djamiel bereid om na hun eigen wedstrijd ook met ons mee te doen daarnaast kwam het jongere broertje van Job  eigenlijk kijken maar in goed overleg met de tegenstander mocht Ties  ook deelnemen aan het duel.

Hierdoor konden de mannen van BOJ met drie wissels op de bank starten aan de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal zagen we al snel hetzelfde beeld te voorschijn komen dan wat de paars-witten vorige week lieten zien namelijk nerveus en slordig voetbal.

Doordat de thuisploeg in feiten mee ging in dit spel werden we niet snel met de feiten op de neus gedrukt en kwam het eerste oei daar gaan we weer moment ook pas na een kleine 10 minuten spelen.

Deze keer was Job de gebeten hond bij een half hoge bal die hij normaal gesproken makkelijk in de handen kon nemen zei hij hart op wat hij ermee ging doen hij riep los en tegelijkertijd liet hij ook los de bal kwam voor de voeten van een aanvaller van de thuisploeg en we keken tegen een 1-0 achterstand aan.

Ongeveer vijf minuten later kwam de thuisploeg op 2-0 nadat de verdediging van de paars-witten alleen maar oog had voor de man aan de bal die met een korte paas opzij de bij op de vijfmeterlijn bij de tweede paal een vrijstaande medespeler vond en zo zagen we de 2-0 belicht worden op het scorebord.

Kort daarna was het tot tweemaal toe dat Daan het op zijn heupen kreeg beide keren kreeg hij de bal net iets buiten de zestienmeter aan de voet en met hangen en wurgen ging hij meerdere tegenstanders voorbij en tot slot rolde hij de bal net voorbij de goallie bij de eerste poging ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal maar na de tweede poging mocht hij wel het feestje vieren van de aansluitingstreffer.

Een kleine tien minuten voor het rustsignaal Wist Djaego met een dieptepaas Daan de zestien in te sturen die met een envoudige schuiver voor de tweede maal de gollie van de thuisploeg wist te verschalken.

Je zou denken dat deze gelijkmaker de mannen van BOJ vleugels zou geven maar amper vijf minuten later ging het wederom mis de thuisploeg stuurde hun spits diep Job kwam een klien stukje uit zijn goal maar tweifelde om verder te gaan of niet de spits tweifelde niet en schoot de 3-2 ruststand op het bord.

Na de rust zat er meer diepgang in het spel van de paars-witten wat tot meerdere kleine mogelijkheden leiddde Zo belandde een schot van Nathan in het zijnet vond Djamiel de goallie als sta in de weg en werd Ties onterecht terug gefloten nadat hij via een één tweetje met Daan vrij de zestienmeter inliep.

Halverwege de tweede helft werd Daan net iets buiten de zestienmeter aan de linkerflank neergelegd door de verdediger van de thuisploeg wat resolteerde tot een vrijtrap op een aantrekkelijke plek.

Uiteraard ging Djaego hier maar al te graag achterstaan tijdens het neerleggen van de bal voelde je de spannig al oplopen van zou het nou eindelijk eens gaan gebeuren.

Hij stapte drie stappen terug keek waar de keeper stond en zag dat de verre hoek vrij was daar krulde hij de bal netjes in en de op dat moment terechte gelijkmaker kon worden geviert.

Het leek erop dat de wedstrijd langzaam uit bloeide tot een kliene vijf minuten voor het eindsignaal toen stond de paars-witte verdediging weer eens te slapen de voorzet werd niet onderschept en bij de tweede paal vanaf de vijfmeterlijn mocht een eenzame aanvaller van de thuisploeg de eindstand van 4-3 op het scorebord.