Regio Cup Groep 1 29

9 juni 2021 19:00

Scheidsrechter

L. van Rijnsbergen

Het is inmiddels maanden geleden dat het team weer voor een wedstrijd op het veld stond.

Ja er is natuurlijk getraind maar dat is niet zo leuk als het spelen van een echte wedstrijd.

Maar op woensdagavond 9 juni 2021 was er eindelijk weer een wedstrijd voor de M015. Het team mocht voor deze wedstrijd aantreden tegen de meiden van Rhelico. De wedstrijd stond gepland om 19:00 uur in Rumpt.

Er is afgesproken dat we verzamelen op het Glaspark en vandaar richting Rumpt rijden.

De volgende meiden Julia, Benthe, Rosanne, Seviere ,Jadey, Suus, Anouk  Jesslyn, Sharon,Elise,Thirza en Louise stonden te wachten totdat ook Melissa was gearriveerd. Melissa speelt in de MO13 en wilde graag meedoen omdat we anders geen genoeg wissels hadden.

Om 18:10 reden we richting Rumpt. Daar aangekomen mochten we richting het gras van veld 1.Het veld was bezet omdat er nog 2 maairobots bezig waren met hun ronde. Deze werden weggehaald en het team kon starten met de warming-up.

De meiden van Rhelico waren ook al op het veld en deden hun warming-up.

De scheidsrechter is op het veld en de teams staan opgesteld rond de middencirkel.

Nadat de teams langs elkaar zijn gelopen en elkaar hebben begroet kan de wedstrijd beginnen.

De bal rolt en weg zijn we. We zien 2 ploegen die elkaar aftasten en toch ook moeten wennen dat ze weer aan het voetballen zijn. Het valt op dat er aan beide kanten veel balverlies is.Naarmate de wedstrijd vordert zien we Rhelico toch wat beter in het spel komen en meerdere passes komen aan.

Keepster Julia van LRC moet een paar keer ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. De verdedigers Benthe, Rosanne , Louise en Seviere van LRC komen ook beter in hun spel en spelen de ballen lekker rond. Er gaan veel ballen via de zijkanten om zo naar voren op te stomen. Sommige ballen komen lekker uit voor de spitsen ( Elise en Sharon)en er word hier en daar op het doel geschoten.

Halverwege de eerste helft zien we nu ook op het middenveld dat Thirza ,Jesslyn, Jadey en Suus elkaar beter beginnen te vinden. Inmiddels stonden de wissels Melissa en Anouk al klaar om in te vallen. Nadat er een achterbal is brengt de coach zijn wissels in het veld. Met de boodschap wat meer druk te zetten. LRC heeft nog wat schoten maar de keepster van Rhelico staat op de goede plek. Rhelico wordt iets sterker en komt er een paar keer goed langs. Door optreden van de verdedigers en keepster staat er op het score bord nog de 0-0. Met nog 5 minuten te gaan voor de rust is er een aanval van LRC die door het midden gaat. Er komt een schot van Melissa maar de keepster heeft de bal klemvast.

Scheidsrechter fluit voor de rust en er kan wat koude limonade worden genuttigd. Het is immers nog erg warm.

De trainers van LRC spreken de meiden toe om het veld breed te houden en elkaar te coachen. De meiden knikken en geven aan dat dit steeds beter gaat.

De scheidsrechter staat weer klaar en we mogen ons opmaken voor de 2de helft.

LRC trapt af en zoekt meteen de aanval. We zien dat men feller is en Rhelico naar achteren drukt. Met een paar schoten is het eigenlijk dan ook weer gedaan. De thuisploeg neemt in deze fase het initiatief en krijgt ook kansen. In de 40ste minuut is het dan ook Rhelico die het bal opent en zo de score van 1-0 op het bord zet. De bal ligt op de middenstip en LRC moet in de achtervolging.

Het lijkt door deze achterstand dat de LRC wakker is en men begint steeds beter te voetballen.

Het duurt dan ook niet lang als Sharon een pass geeft richting de doorgelopen Thirza , die de bal in de korte hoek schiet en zo in de 47ste minuut de 1-1- laat aantekenen. Rhelico is na dit tegen doelpunt even van slag maar de meiden van LRC voetballen lekker door. Op het midden veld wint LRC bijna elk duel.

Niet veel later in de 55ste minuut is er over rechts een aanval van de bezoekers en is het weer Sharon die een pass geeft aan Thirza. Deze is in eerste instantie nog voor een verdediger maar Thirza schiet de afvallende bal rechtstreeks op het doel en ligt de bal weer achter de keepster van Rhelico. De 1-2 staat dan op het bord. Nu is het de beurt aan de thuisploeg om in de achtervolging te gaan. Er zijn nog 15 minuten te gaan en Rhelico zet aan. Er volgen schoten en acties over de zijkanten. Dit resulteert in een corner.

De corner word genomen en wordt nog door de verdedigers weggewerkt. Wat volgt is een nieuwe corner waarvan de bal precies voor de voeten van een spits komt van Rhelico. De spits aarzelt niet en schiet de bal tegen de touwen. Zo staat het weer in de 60ste minuut gelijk. 2-2.

De tijd tikt weg en wie wil er nog iets forceren. Het lijkt dat LRC toch iets meer wil dan een gelijkspel en men zet weer een aanval op. De bal belandt in de voeten van Thirza die de 16 in loopt en onderuit gaat. Was hier niet sprake van een overtreding in de 16 ? De scheidsrechter stond er redelijk dichtbij en twijfelt maar geeft dan aan; doorspelen.

Met nog een wat minuten te gaan zijn er nog aanvallen over en weer.

Opeens valt er een bal tussen 2 verdedigers van de thuisploeg en rent Sharon richting de bal. Deze word nog net voor de voeten van Sharon weggeschoten, maar Melissa staat op de juiste plek om de bal te ontvangen. Melissa stuurt de bal tussen de verdedigers door richting Sharon. De bal neemt Sharon aan en ze schiet de bal op het doel maar de keepster blokt het schot. Toch heeft de keepster de bal niet helemaal onder controle en omdat Sharon was doorgelopen kan ze de 2-3- op het scorebord zetten.

Nu weet LRC dat men dit niet meer moet weggeven. De wedstrijd loopt op het einde en de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal.

De meiden van beide teams bedanken elkaar en de scheidsrechter.

Het was een leuke en sportieve wedstrijd. Met deze winstpartij kan LRC tevreden zijn.

a.s. zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Lekvogels.