... (kopbal)

Regio Cup Groep 1 12

12 juni 2021 8:30

Cristiaan Mandemakers

Na een teleurstellende herstart van de competitie tegen RKTVC in Tiel, waarbij na schoppartijen en met daardoor één man minder, uiteindelijk tegen een 1-0 verlies was opgelopen, stond vandaag de tweede wedstrijd in de regio-cup op het programma: thuis tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel. Een intussen ook bekende én gevreesde tegenstander, omdat de laatste twee wedstrijden tegen deze ploeg (nipt) verloren werden.

Gelukkig was Mauro na de wedstrijd in Tiel weer hersteld en kon hij zo zijn plek op het middenveld innemen, want als toeschouwer naast de lijn zaten al de geblesseerde Bart en Jamie. Daardoor beschikte het team over (maar) één wisselspeler, die ook hard nodig was tegen het vaak fel spelende gastteam.

De wedstrijd ontvouwde zich als een spiegelbeeld van de vorige wedstrijd LRC-Nivo Sparta, toen de uitploeg in het begin domineerde en op 0-2 voor kwam. Nu was het LRC dat met verzorgd spel de eerste helft de bovenliggende partij was. Met betrouwbare sluitpost Mehmet op doel en daarvoor de sterk spelende verdedigers Stijn, Jemmy en Marwan had LRC in die fase weinig te vrezen. Dat kwam ook omdat de middenvelders Mauro, Dex en Robin er goed voor zorgden dat de ruimten achter de verdedigers van de gasten benut werden en zij met dieptepasses regelmatig Jesse en Willem wegstuurden. Het duurde tot de achtste minuut dat dit ook rendement had. Willem kwam in balbezit rond de achterlijn. Hij kreeg de bal zo dat hij hem met een fraaie lob over de keeper en de achterlijn heen kon tikken en, als hij nog niet over de achterlijn zou zijn gegaan,  was daar de attent meegelopen Jesse nog die de bal met de borst nog verder het doel in werkte: 1-0.

Ook de tweede goal kwam van de voet van Willem. Een aan LRC toegekende corner werd door Dex hard de pot ingejaagd, waar de keeper de bal niet klem kon krijgen, waarna Willem hem opving op de borst en beheerst de 2-0 inschoot.

Willem had de marge voor rust nog wat comfortabeler kunnen maken toen hij werd vrijgespeeld door Jesse en van afstand op een vrijwel leeg doel kon mikken, maar helaas ging dat schot net naast.

Na de rust werd duidelijk dat Nivo Sparta met een nederlaag geen genoegen wilde nemen. Het spel werd feller en fysieker, waardoor af en toe ingrijpen van de scheidsrechter nodig was. Dat was ook het geval toen Jemmy met alles wat hij in huis had een sliding inzette om een voorzet op een vrijstaande man voor Mehmet er uit te halen. Omdat hij dat ook met beide handen deed werd een strafschop aan de gasten toegekend. Gelukkig voor de paars-witten toonde Mehmet zijn klasse en wist hij de strafschop te keren, waarna de bal door de instormende verdediging tot corner werd verwerkt.

Het was echter wel duidelijk dat het heft door de thuisploeg meer en meer uit handen werd gegeven en er onstonden telkens hachelijke situaties voor het eigen doel. Dankzij de sterk spelende Stijn, Jemmy en Mehmet werd een achterstand telkens net voorkomen. Aan de andere zijde was Willem toch nog dicht bij de 3-0, toen hij, belaagd en in de tang genomen door twee verdedigers, zich met de bal sterk ontworstelde en direct hard uithaalde op doel. Helaas ging de bal net over.

Daarna was het Nivo Sparta dat toesloeg. Met veel man voor het doel van Mehmet, waardoor het hem vast ook aan overzicht ontbrak wisten de gasten uiteindelijk toch met een schot de sluitpost te passeren 2-1.

Jesse had daarna nog een kans om de voorsprong toch weer op twee punten te zetten toen een mooie hoge voorzet van Robin over alle verdedigers heen voor zijn voeten belandde, maar hij zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal over de lijn verdwijnen. Datzelfde overkwam Willem die, na weer een hoge voorzet van achteruit, in de richting van de bal en het vijandelijke doel snelde. Omdat de keeper hetzelfde deed was er voor Willem, die net eerder bij de bal was, geen tijd om na te denken en hij tikte de bal langs de keeper, maar helaas ook net langs de verkeerde kant van de paal.

Intussen wilde Nivo Sparta geen genoegen nemen met een nederlaag en voerden zij de druk steeds verder op. Dit resulteerde in vele corners, die telkens klutssituaties in het doelgebied van Mehmet opleverden. Het was een wonder dat de bal er steeds uitgehouden werd, maar helaas kon dat wonder niet voortduren. In de laatste minuut werd in zo'n situatie in een vol doelgebied een kopbal Mehmet te machtig, waardoor er bij het eindsignaal een, over de hele wedstrijd wel terechte, 2-2 gelijkspel op het scorebord stond.

Hoewel dat voor sommige spelers door de weggegeven voorsprong voelde als een verlies, mag het team trots zijn dat het tegen deze sterke tegenstander, waarvan eerder twee keer verloren werd, een goede teamprestatie heeft neergezet.