12 juni 2021 12:00

Scheidsrechter

A. van der Stelt

LRC MO15 wint Lekvogels MO15

Afgelopen woensdagavond behaalde de meiden van LRC een 2-3 overwinning uit bij Rhelico. Dit was natuurlijk een mooi resultaat. Maar vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Lekvogels op het programma. De wedstrijd stond gepland voor 12:00 uur op het kunstgras van veld 2.

Alle speelsters van afgelopen woensdag zitten al om 11:00 uur in kleedkamer 11.Daar wordt nog gesproken over de gewonnen wedstrijd en waar de meiden nog in kunnenverbeteren. Om 11:15 uur gaat het team richting veld 2 om daar met de gebruikelijke warming-up te gaan starten.

Het team van Lekvogels komt het veld op en gaan ook warmlopen.

De scheidsrechter Rolf komt iets voor 12:00 uur het veld op en vraagt aan de teams om rondom de middencirkel te gaan staan. Na de gewonnen tos van Lekvogels en de gebruikelijke

begroetingen mag en wil Lekvogels aftrappen.

Rolf fluit en de wedstrijd is onderweg. Lekvogels begint niet echt goed en is veelvuldig de bal kwijt. De paars witte spelen de bal goed en rustig rond en laten Lekvogels achter de bal aanlopen. Ook dit is van korte duur want ook LRC is veel de bal kwijt het lijkt of beide teams last hebben van zenuwen. Beide teams willen niet voor elkaar onderdoen en ze gaan wat harder, maar wel fair spelen.

Het spel wordt nu op een fysiek vlak afgewerkt. We zien dan ook leuke duels en echte strijd. Lekvogels komt toch beter in hun spel en creëert meer kansen en doelpogingen. Julia de keepster van LRC moet een paar keer ingrijpen om de nul te houden.

Met de rust in aantocht zijn het dan toch de bezoekers die in de 33ste minuut een doelpunt weten te maken. Met de stand van 0-1 gaan we rusten. De limonade staat al klaar en de teams nemen allemaal een beker.

De coach van LRC geeft aan dat de achterstand nog te overzien is maar dat er een tandje bij moet. Speelsters geven de coach gelijk en zeggen ook dat ze niet van plan zijn om deze wedstrijd te willen verliezen. De meiden geven elkaar aanwijzingen hoe ze de ballen willen hebben aangespeeld en peppen elkaar op.

De scheidsrechter is weer op het veld en de teams gaan weer klaar staan voor de 2de helft.

LRC mag de bal in het spel brengen en we zijn weer onderweg. We zijn een 10 minuten verder wanneer Sharon een speelster van LRC ondersteboven wordt gelopen net voor de 16. De scheidsrechter kan niet anders dan een vrij trap toe te kennen aan de thuisploeg. Voor dit klusje stuurt men Jesslyn naar de bal. Jesslyn legt de bal neer en wacht op het fluitsignaal van de scheidsrechter. Na het fluitsignaal schiet Jess de bal hoog richting doel van Lekvogels. De keepster is gezien maar helaas beland de bal op de lat.

In deze fase is LRC nadrukkelijker aanwezig op de helft van de bezoekers. Lekvogels krijgen de ballen niet meer zo makkelijk bij hun teamgenoten.

LRC krijgt steeds meer kansen en in de 50ste minuut is het dan ook Thirza die met een afstand schot de stand gelijk trekt. De 1-1 staat op het scorebord. De meiden zijn blij dat ze in ieder geval van de 0 af zijn. De bezoekers blijven het proberen maar  komen eigenlijk niet aan voetballen toe omdat LRC vroeg stoort. Het duurt dan ook niet lang of Sharon schiet de thuisploeg met een hoog schot in de 54ste minuut op een 2-1 voorsprong. De meiden geven elkaar complimenten maar geven ook aan dat ze wel bij de les moeten blijven, er zijn nog wel minuten te spelen voor het einde van de wedstrijd.

De volgende 6-7 minuten zijn voor de Lekvogels en men komt er af toe nog uit maar de verdedigers staan goed opgesteld en geven geen kansen meer weg. De speelsters van LRC op het middenveld hebben de controle en proberen de spitsen te bereiken. Er komt een voorzet vanuit het middenveld richting de spits van LRC, maar een verdedigster van de bezoekers doorziet dit en speelt de bal terug op haar keepster. Deze bal is eigenlijk niet hard genoeg en LRC spits Sharon is sneller bij de bal dan de keepster. Met een beweging omzeilt ze de keepster en scoort zo in de 61ste minuut de 3-1 voorsprong.

Speelsters van de bezoekers proberen nog een doelpunt te maken maar komen er niet meer door. De scheidsrechter kijkt op zijn klok en fluit voor het einde van de wedstrijd.

Teams en coaches bedanken elkaar voor de leuke en soms rommelige wedstrijd. Vandaag hebben we 2 teams gezien die vooral fysieke duels uitvochten in de kleine ruimte.

De coach van LRC is tevreden omdat hij heeft gezien dat het hele team in de 2de helft goed heeft gevoetbald en er voor elkaar staat. Dit is iets wat de meiden ook moeten vasthouden.