geen goede start in de regio cup voor JO 15-1

D. den Hartog

Opstelling

zaterdag 5 juni 2021

Lrc JO 15-1 tegen Haaften JO 15-1 G

Na maandenlang alleen maar trainen en onderling een wedstrijdje spelen mochten de mannen van Joost, Owen en Bert (JOB) eindelijk weer de strijd aangaan met een tegenstander.

Een oude bekende tegenstander was afgereisd naar het Glaspark en vooraf was te hopen dat het wederom een spectakel zou gaan worden.

Heel lang geleden nog voordat Carona in ons kikkerlandje was hadden de mannen van JOB namelijk een spraakmakend gelijkspel van 4-4 op het wedstrijdformulier gespeeld in een competitie die nooit een eind zal krijgen.

De thuisploeg had vooraf nogal te kampen met de nodige blessureleed maar liefs 4 spelers (Maks, Renzo, Santino en Joris) gelukkig was de JO 13-1 bereid om 3 van hun spelers (Milan , Lyam en Donny) af te staan zodat we met 12 spelers de wedstrijd konden starten.

Vanaf het eerste fluitsignaal pakte de paars-witten het iniatief wat al snel leidde tot de eerste corner en zoals vanouds ging Djaego deze vanaf de linkerkant nemen.

Hij plaatste de bal indraaiende richting de verre hoek met een uiterste inspanning van de haaftense goallie werd de bal net onder de lat uit weg getikt en er volgde wederom een corner.

Net als de eerste corner nam Djaego deze met nagenoeg dezelfde effect ging de bal richting de tweede paal waar Daan zijn hoofd wel tegen de bal kon zetten maar hellaas ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Kort daarna werden we verrast door de bezoekers die een vlijmscherpe counter eruit perste en voor hun ook perfect afronde Job was volledig kansloos op het harde schot van hun aanvaller en uit het niets stond de 0-1 op het scorebord.

Het leek alsof de mannen van JOB hiervan zo aangeslagen waren want er lukte werkelijk niets meer daarna er werd slecht overgespeeld en langzaam veranderde het spelbeeld en zagen we de paars-witten voornamelijk met het tegenhouden bezig zijn .

Ze kwamen nauwelijk op de helft van de tegenstander en leidde veelvuldig balverlies dus konden we blij zijn dat bij het rustsignaal slechts 0-1 de achterstand een fiet was.

In het begin van de tweede helft zagen we eigenlijk een copie van het spelbeeld van de eerste helft en alsof het nog niet erg genoeg was werd Gino nog de gele kaart voor geschoteld waardoor het team van JOB tijdelijk (5 minuten ) met tien man de tegenstander van zich af moest zien te houden.

De bezoekers maakte hier dankbaar gebruik van en de 0-2 werd ook op het scorebord gezet hoe moest dit toch goedkomen.

De staf besloot om Daan in de punt van de aanval te gaan zetten en Donny naar de linkerflank en laat dat nou net tot een opleving zorgen die nodig was om het spelbeeld enigzins te veranderen.

Vanaf de rechterkant besloot Nathan om het maar eens te wagen zijn schot kwam via de lat voor de voeten van Donny die met zijn inzet de aansluitingstreffer op het bord zette.

Enkele minuten later dreef Daan de zestien binnen en met hangen en wurgen probeerde de haaftense verdediger hem van een schot te houden vanuit de kluts die ontstond kwam de bal voor de voeten waardoor de goed fluitende scheidsrechter beloot Daan geen penalty te geven en Wessel liet het gelijk zijn haalde het voordeel er volledig uit door de bal strak tegen de netten te jagen om vervolgens de gelijkmaker met zijn maatjes te gaan vieren.

Deze vreugde was maar voor korte duur want enkele minuten later wisten onze gasten voor de derde keer de bal achter Job te werken waardoor na het laatste fluitsignaal de conclusie moest worden getrokken dat we terecht aan het korste eind getrokken hadden.

De bezoekers gingen met de 2-3 overwinning weer naar Haaften en de paars-witten bleven met legen handen in Leerdam.

Jammer maar het belangrijkste was dat er weer eens werd gevoetbald tegen een tegenstander van een andere club.