Na de verloren partij tegen VVAC hebben de meiden op de maandag en woensdagavond hard getraind. Men wilde tegen Sliedrecht een goed resultaat neerzetten en het liefst de 3 punten in Leerdam houden.

Het team wist dat er in ieder geval 1 afmelding was (Suus is geblesseerd) maar op de zaterdagmorgen kwam er daar nog 1 bij. Namelijk Sterre kon toch ook niet voetballen. De meiden wisten dat ze dus maar 1 wissel hebben.

Aangekomen op het Glaspark stonden de meiden die het vandaag gingen doen al opgesteld nabij het pupillenveld. Daar werd begonnen met de warming-up en zo gingen Julia, Seviere, Jadey, Benthe, Louise, Anouk, Thirza, Jesslyn, Rosanne, Sharon, Maysa en Elise aan de slag.

Inmiddels was Suus ook gearriveerd om het team aan te moedigen en ze zoekt haar plekje in de dug-out. Hierin wordt ze vergezeld door Maysa die met wat lichte pijntjes kampt en als wissel zal beginnen.

De scheidsrechter van dienst Rolf komt het veld op en het ritueel met tossen en elkaar een fijne wedstrijd wensen is begonnen. Voor LRC zal Menno vandaag vlaggen, Ronald en Jano nemen hun plek in in de dug-out.

Om 12.00 uur fluit Rolf voor het begin en we zijn onderweg. We zien gelijk dat LRC snel begint met storen om zo de bal in bezit te gaan krijgen. Door de druk die er door LRC word gezet moet Sliedrecht al snel een corner weggeven. Anouk neemt plaats bij cornervlag en na het fluitsignaal trapt ze de bal richting strafschop gebied. Jesslyn krijgt daar de bal voor haar voet en lepelt de bal over de doelverdedigster van Sliedrecht heen.  We zijn 2 minuten onderweg en de 1-0 staat op het bord. Nadat Sliedrecht heeft afgetrapt blijft LRC doorgaan met het snel storen en veroverd ook vaak de bal. Op dit moment kunnen de bezoekers zich alleen maar focussen op verdedigen.

In de 9de minuut wordt Sharon weggestuurd op een diepe bal en deze kans wordt door de keepster onderschept. Maar in de 12de minuut is het Anouk die de bal krijgt aangespeeld in het 16 meter gebied en haalt dan ook uit waardoor de 2-0 een feit is. Zo gaat het voorlopig goed voor de thuisploeg.

Sliedrecht stelt iets later daar twee schoten tegenover maar Julia staat goed opgesteld. Door de snelle voortzetting van het spel is LRC alweer op weg richting doel van Sliedrecht. Daar word er in eerste instantie nog een redding door de keepster gedaan. De verdedigers van Sliedrecht komen er niet uit en het is Jesslyn die de bal in de 16de minuut krijgt toegespeeld en met een schot maakt ze de 3-0.

Na dit doelpunt weten de bezoekers dat ze een lastige middag te gemoed gaan. Maar toch blijven de meiden van Sliedrecht voetballen en proberen er uit te komen. De verdedigers van LRC staan als een blok en het zal voor Sliedrecht lastig zijn om hier door te komen. De daarop volgende minuten zijn voor de thuisploeg met nog kansen voor Sharon (alleen op de keeper af en er volgt een botsing), Elise (schot) en Thirza (schot). Toch mag Sharon na hard werken in de 24ste minuut haar 2de doelpunt van het seizoen noteren en de 4-0 voor LRC. Met nog 10 minuten te gaan voor de rust komt Sliedrecht er niet meer aan te pas en zijn er vele kansen voor LRC. (schoten van Rosanne, Maysa, Sharon en Thirza)

Er wordt voor de rust gefloten en de teams nemen plaats in de dug-outs.

LRC coach geeft aan tevreden te zijn met het vertoonde spel. Wel geeft hij aan dat ze wel moeten blijven voetballen. Er moet immers nog een helft worden gespeeld.

Na een 15 minuten rust geeft de scheidsrechter aan dat we weer gaan starten.

Gelijk na de voorzetting is het Thirza die twee kansen krijgt maar de keepster van Sliedrecht staat wederom goed opgesteld. Helaas voor haar is ze op de derde inzet , een afstandsschot van Thirza kansloos en zo staat het in de 39ste minuut 5-0. De volgende 10 minuten zijn er aanvallen en wat kleine kansen voor de bezoekers.

Maysa, maakt een goede indruk en komt veelvuldig op over rechts en geeft de ballen voor richting de spitsen. We zien dat Maysa gedreven is en met een aanval (50ste minuut) over rechts gaat ze richting het 16 meter gebied en schiet de bal op de keepster. Deze bal dwarrelt via de keepster richting doellijn. Thirza is er als de kippen bij en geeft het laatste zetje zodat de 6-0 ( haar 2de) in het boekje kan worden genoteerd. De meiden feliciteren Maysa met haar doorzettingsvermogen.

Vanaf dit moment gaat LRC wat rommelig spelen en zo krijgt Sliedrecht iets meer grip op de wedstrijd. maar kan geen potten breken. Helaas voor Sliedrecht komen ze niet bij het doelgebied van Julia.

Dit is te danken aan de verdedigers van de thuisploeg. Seviere zet links achterin de lijnen uit en geeft aan Jadey aan dat ze haar rugdekking geeft. Rechts achterin hebben Louise en Benthe het onder controle en ook hier wordt niets weggeven.

Nadat Rosanne is uitgevallen (knie) en niet meer verder kan spelen moet het team de laatste 10 minuten verder zonder wissels. Hierop wordt er in het veld wat aanpassingen gedaan qua posities. Dit houdt in dat Thirza het restant van de speeltijd als spits mag fungeren en Seviere voor de verdedigers gaat spelen om wat meer het middenveld te ondersteunen.

In de 52ste minuut is er een aanval over links en krijgt Thirza de bal toegespeeld. Met een schot wat uiteindelijk een rolletje zou blijken gaat deze toch over de doellijn en scoort Thirza haar 3de doelpunt van de middag en schroeft de score op naar 7-0. Over en weer zijn er nog wat duels en in de 67ste minuut is er een overtreding van LRC op een aanvaller van Sliedrecht, een vrije bal wordt toegekend en keepster Julia moet de muur neerzetten. Het muurtje is niet wat je er van zou verwachten. Maar goed, de vrije trap wordt genomen. Julia blijft goed naar de bal kijken en vangt deze dan ook netjes.

De laatste minuut loopt en er is via Elise vanaf links een aanval opgezet. Elise omspeelt een verdedigster en geeft de bal voor. De gelegenheidsspits Thirza staat weer op de goede plek en met een afstandsschot hoog in de bovenhoek maakt ze ( haar 4de) de 8-0.

Met nog een wat secondes te spelen tikt de tijd weg en dan weerklinkt laatste fluitsignaal en zijn de eerste 3 punten in de competitie binnen.

We hebben een leuke wedstrijd gezien met twee teams die wilde voetballen.

Aankomende weken gaan we weer volop trainen en ons voorbereiden op de uitwedstrijd uit tegen Peursum. Deze is op 31 oktober.