51'
Bart Zwarts (intikker)

Hoofdklasse 09

10 oktober 2020 8:30

Coaches Rutger Ververs en Richard van der Wal konden voor de wedstrijd in en tegen Sliedrecht over een fittere ploeg beschikken dan de afgelopen weken, waarin ook de tot nu toe enige verliespartij viel. Back Stijn Ververs was na enkele weken blessureleed gelukkig weer van de partij. Hij liet zien zijn verdedigende kwaliteiten gelukkig nog niet kwijt te zijn. Alleen Marwan Grootbluemink moest met een aanhoudende blessure verstek laten gaan. De instant-verdediger Jemmy Vermeulen wist dat ook in deze wedstrijd weer uitstekend op te vangen. Hij speelde de, qua uiterlijk en vermogen wel op hem lijkende, aanvaller van de thuisploeg vakkundig uit de wedstrijd. Met achter hem op doel Mehmet Comak stond de defensie dus weer als een huis.  De jongens achterin maakten ook deze wedstrijd hun status van minst gepasseerde verdediging in de competitie waar.  Slechts eenmaal hoefde de beste keeper van de competitie  te grabbelen, maar toen kon dat voor het resultaat al geen kwaad meer. De as van het veld kon weer als vertrouwd bespeeld worden door Mauro van der Wal en voor hem Dex van den Bos, beiden ook weer aanzienlijk fitter.

Voordat die ene goal van de thuisploeg viel kende de wedstrijd in de eerste helft nog wel wat spanning. LRC speelde nog niet echt het vertrouwde tiki-taka, maar kwam ook niet echt in de problemen. Weliswaar moest het de tegenstander in die fase veel corners toestaan, maar gelukkig zonder dat daaruit werd gescoord. Dat lukte LRC na twintig minuten spelen wel. De vanwege hands toegekende vrije trap werd mooi door Dex van den Bos binnengeschoten: 0-1.

Het duurde daarna tot de tweede helft voordat de paars-witten hun werklust beloond zagen in een uitbreiding van de score. Voorin wisten de aanvallers Jesse van Ingen, Willem Mandemakers, Jamie den Dunnen en Bart Zwarts elkaar ook steeds beter te vinden. In korte tijd stond dankzij Jamie en Willem de 0-3 op het scorebord. Daarna voetbalde het een stuk makkelijker voor de Leerdamse boys. In het laatste kwart tikte Willem nogmaals een bal binnen, na een mooie één-twee met Bart: 0-4 en na de enige tegenstoot van Sliedrecht 1-4, was het Bart die op aangeven van Dex de eindstand op 1-5 bepaalde.

Hierdoor heeft LRC de derde plek op de ranglijst goed verstevigd, met zelfs het beste doelsaldo van allemaal. In de laaste wedstrijd van deze (korte) competitie wordt gestreden voor de tweede, of bij een verlies van Nivo Sparta zelfs nog de eerste plek!