0-2 achterstand omgebogen naar een 4-3 overwinning

2e klasse 10

10 oktober 2020 10:00

Rudy van Kerkwijk

Opstelling

LRC MO11-2 speelt op deze zaterdag morgen een wedstrijd tegen Beesd MO11-1. Een wedstrijd waarin bepaald zal worden of de LRC meiden mee gaan doen met de bovenste of de onderste helft van de ranglijst. Vanwege de Corona maatregelen is het erg rustig op het sportpark en heeft Beesd gelukkig een aantal toeschouwers meegenomen.

LRC begint de wedstrijd enigszins onwennig en laten zo nu en dan het kaas van de brood af eten. Dit lijdt niet echt tot grote kansen, maar de zeldzame kansen die ze krijgen zijn fraai uitgespeeld. In de rust staat het 0-2 mede omdat er ondanks het leuke spel van LRC zijden niet compact verdedigd word.

De zeer sportieve gasten uit Beesd halen voor LRC in de rust  de limonade zodat de leiders de puntjes op de i kunnen zetten. De meiden worden flink opgepept en doormiddel van spekkies en trekdrop word er duidelijk gemaakt dat ze dichter op elkaar moeten spelen bij het verdedigen.

Dit heeft duidelijk z’n uitwerking gehad want LRC neemt de wedstijd gelijk in handen en na 36 minuten maakt Alissa via een schot de aansluitingstreffer, 1-2. Hierna ontvouwt zich een hele spannende wedstijd die alle kanten op kan gaan. In de 39e min. scoort Beesd de 1-3 en kort daarna Djara via een assist van Lena de 2-3. Wanneer Alissa op slag van de time-out de gelijkmaker binnen schiet staat de wedstijd op z’n kop.

LRC ruikt z’n kans en gaat in het vierde kwart vol voor de overwinning. Via een goal in de 50e min. van Alissa lijkt het ook de juiste kant op te vallen. Maar Beesd geeft niet op, met kunst en vlieg werk slepen de Leerdamse meiden uiteindelijk de 3 punten binnen. Ze zijn dan ook uitzinnig van vreugde. Een knap staaltje team spirit, een 0-2 achterstand omgebogen naar een 4-3 overwinning.