9 minuten focusverlies fataal

LRC JO13-2

4 - 6

HSSC'61 JO13-1

13'
... (schot)
Nick Maniak (schot)
25'
31'
...
34'
...
36'
...
39'
...
Addiouan Younes (intikker)
48'
... (e.d.)
58'
Addiouan Younes (scrimmage)
60'
60'
... (intikker)

4e klasse 13

26 september 2020 8:30

Het beloofde weer een zware uitdagende wedstrijd te worden. Stijn, Finn, Nick en Armanis konden vandaag helaas er niet bij zijn wegens blessure of een andere reden. Met 10 spelers wordt het lastig spelen, dus moest er versterking komen. Dit keer vanuit de O13-4: Jockey. Samen met Mirza die over gekomen is vanuit de O12 en vandaag zijn eerste wedstrijd op groot veld zou spelen, kwamen we net op 1 wissel uit. De O13-1 van Heicop was de tegenstander van vandaag om 8:30.

Verassend genoeg begonnen we vrij aardig aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten kwam er een hard schot van Nick M dat helaas de paal raakte. Kort daarna een actie van Heicop die Sven goed wist tegen te houden. In de 13de minuut brak Heicop door om een hard schot van dichtbij in ons net te plaatsen. De druk van Heicop werd verhoogd en ze bleven op onze helft spelen. In de 19de minuut kregen we een vrije trap tegen na een opruimactie van onze laatste man. De bal belande gelukkig naast het doel. 4 minuten later weer een actie op onze keeper, echter wist Sven weer het doel schoon te houden.

In de 25ste minuut braken we uit, de tegenstander vlagde voor buitenspel echter liet de scheids doorspelen. 1 speler stond buitenspel, de 2de speler die vanuit achter aankwam niet. De gespeelde bal kwam tussen beide spelers in, en was lastig te beoordelen wie de bal het eerst raakte. Nick M (diegene die vanuit achter kwam) nam de bal mee en wist door een schot het net te raken, 1-1! Twee minuten voor rust speelde Nick M enkele verdedigers uit, om vervolgens op het doel te schieten. Net naast.

De 2de helft begon, wat achteraf een drama bleek te zijn. Was het de vermoeidheid, of had het te maken met de 2 half herstelde spelers van de achterhoede die last kregen van hun blessures? Wie het weet mag het zeggen. Vooral niet gefocust zijn en een fellere tegenstander, zorgde dat Heicop 4 doelpunten maakten in 9 minuten tijd: de 31ste, 34ste, 36ste en 39ste minuut, 1-5.

Wakker geschud uit deze nare droom herpakten we ons en begonnen we meer druk te zetten. Vanaf dat moment speelden we op hun helft. In de 44ste minuut kregen we een vrije trap net buiten de 16. Mert nam hem en we zagen dat de bal net naast de kruising ging.

De druk bleef hoog en werd uiteindelijk beloond in de 48ste minuut. Younes maakte de 2-5 van dichtbij. Rond 5 minuten voor het einde werd een Heicop speler voor 5 minuten uit het veld gestuurd voor een overtreding. Davin had deze speler gepasseerd, echter werd hij van achteren tegen zijn achterste been geschopt. Er werd geen kritiek gegeven op de scheids door Heicop, terechte beslissing.

Het was lastig doorkomen bij hun defensie aangezien ze met zijn allen aan het verdedigen waren. Er volgden wel veel hoekschoppen voor ons. In de 58ste minuut werd 1 ervan beloond door de tegenstander die de bal verkeerd raakte en in eigen doel schoot, 3-5.

Het geloof was er weer en de druk werd verder verhoogd en wederom beloond, nu in de 60ste minuut. Van dichtbij schoot Younes de 4-5. Vanwege diverse blessure behandeling gaf de scheids aan nog 1 minuut te laten spelen.

De druk werd nog verder verhoogd, waarschijnlijk het laatste restje uit hun tenen. De bal werd afgepakt na aftrap van Heicop en naar voren geschoten. Er was helaas geen doorkomen aan de muur van de Heicopse verdediging. De bal kwam in de voeten van Heicop die de bal op hun beurt naar voren schoot. Een snelle counter volgde die ze goed wisten uit te spelen, 4-6 en tevens einde.

Enorme strijd gestreden echter bleken 9 minuten focusverlies fataal te zijn geweest.