Leon Bakker (schot)

4e klasse 13

19 september 2020 11:00

De zon scheen volop toen we in Everdingen aankwamen voor onze eerste competitie duel. Nog niet volledig op sterkte door de vele blessures, maar nu wel met 3 wissels (dankzij Leon en Thomas uit de O14).

De wedstrijd begon en al gauw bleek dat we aan elkaar gewaagd waren. We begonnen alles behalve scherp en hadden daardoor veel moeite om elkaar te vinden in de passes. Het gevolg veel bal verlies, met veel kansen voor Everstein. Ze hadden een sterke achterhoede en ze waren feller op de bal dan wij. Ze hadden behoorlijk wat kansen, maar we wisten het doel schoon te houden.

Het bleef lange tijd gelijk tot de 23ste minuut. Vanuit een hoekschop kwam de bal voor het doel in de buurt van Younes die de bal met zijn knie het doel in bracht, 0-1. De druk van Everstein werd verhoogd en ze kwamen op onze helft te spelen. Enkele minuten later in de 26ste minuut werd een bal vanuit een hoekschop door ons weggewerkt richting de middencirkel. Omdat onze voorhoede aan het mee verdedigen was in de 16 en geen positie nam bij hun verdedigers in de middencirkel, waren ze ongedekt. Een ervan nam de bal aan, dribbelde naar voren en haalde uit. De bal leek in eerste instantie over te gaan, maar daalde net voor het doel, 1-1. Eerlijk is eerlijk een prachtig doelpunt, alleen jammer dat het door Everstein werd gemaakt.

Onze beurt om de druk te verhogen. Net buiten de 16 kreeg Kenji de bal, die op zijn beurt uit haalde. Een mooie hoge bal, belande over de keeper heen in het net, 1-2 in de 30ste minuut. De scheids liet nog 2 minuutjes doorspelen, om vervolgens te fluiten voor rust.

In de kleedkamer was er veel onrust over het fluitgedrag van de scheids. Hun verdedigers bleken (achteraf) harde overtredingen te maken, waarbij ze onze voorhoede, ongestraft, gehavend hadden. Dit was te zien aan de noppen afdrukken op Nick M en Armanis. Aangezien we niet de mogelijkheid hadden om de scheids te wisselen, moesten we het er maar mee doen. De wedstrijd kon maar op 1 manier benaderd worden: voetballend oplossen. Meer samenspelen, gebruik maken van de ruimte en feller op de bal.

De 2de helft begon weer gelijkwaardig. Het was erg vervelend om vanaf de zijlijn te zien dat elk fel aanvallend spel in hun 16 bestraft werd en andersom niet. Lange tijd wist onze achterhoede met Leon en Thomas erbij goed stand te houden tegen de aanvallen van Everstein. Een zeer grote aandeel in het in stand houden van de stand 1-2, was Sven onze keeper. Met een paar voortreffelijke reddingen wist hij het doel steeds schoon te houden. Af en toe een schoonheidsfoutje, maar ach, ook leermomentjes horen erbij.

In de 50ste minuut kwam de verlossing. De bal kwam bij Mert die in het midden voor de 16 een mannetje uit speelde en de bal klaar legde voor zijn rechter, net buiten de 16. Een hard schot deed de bal in de rechter kruising belanden, 1-3. Een paar minuten later, in de 52ste minuut, kwam een hard leermoment. Een slecht gespeelde bal op het middenveld, kwam in de voeten van de tegenstander, die er erg gretig gebruik van maakte. De bal werd voorgegeven en in de 52ste minuut werd het 2-3.

De spanning steeg met nog 8 minuten op de klok. In de 57ste minuut werd de wedstrijd beslist. Na een mooie actie van Nick M, gaf hij de bal voor aan Leon die de bal in het net deed belanden, 2-4. Met nog 3 minuten te spelen kwamen we los, er ontstond ruimte en kansen. In de 60ste minuut schoot Younes van een behoorlijke afstand. De bal raakte onderkant lat, stuiterde naar beneden maar helaas van het doel af. 1 minuut later floot de scheids en hadden we de eerste 3 punten te pakken. We werden in de duels fysiek verslagen maar wisten het voetballend op te lossen. Neemt niet weg dat we nog een hoop puntjes op de i moeten zetten wat betreft samenspel en gebruik makend van de ruimte. Volgende week weer een nieuwe ronde hiervoor met nieuwe kansen.