4e klasse 13

10 oktober 2020 10:00

Tamer

Het zonnetje begon aardig door te breken toen we ons verzamelden op het terrein van LRC. Ondanks alle regenval van de dagen ervoor en de voorspelde regen, bleek het toch nog een prachtige voetbalochtend te worden. Sinds lange tijd konden we vandaag weer beschikken over 3 eigen wissels. Nog niet iedereen was fit genoeg, maar wel aanwezig om te spelen. Alleen Davin kon er helaas niet bij zijn, verder waren we compleet.

Op veld 4 zouden we om 10:00 uur een poging wagen om punten te pakken tegen Beesd. Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. We begonnen goed, waren scherp op de bal en speelden voornamelijk op de helft van Beesd. Kans na kans werd gecreëerd die er helaas steeds niet in wilde. Het was een kwestie van tijd voordat we doeltreffend zouden worden.

Dat gebeurde ok in de 6de minuut. Nick M had de bal op links, net buiten de 16 en gaf een voortreffelijke voorzet. De bal ging met een boog over iedereen heen, richting 2de paal waar Kenji stond. Hij draaide met zijn hoofd en kopte de bal strak in het doel, 1-0.

We bleven daarna druk houden en het spel op hun helft spelen. Al gauw volgde de ene hoekschop na de andere. In de 10de minuut was er weer een hoekschop voor ons. De bal belande in het doel gebied en werd weggewerkt door Beesd. Uiteindelijk belande het een metertje of 2 buiten de 16 voor de voeten van Timothy. Hij schoot, de bal vloog met een boog over iedereen heen, ook over de best wel grote en goede keeper, en daalde net voor de lat in het doel, 2-0.

Helaas begonnen bij sommige (oude) blessures op te spelen, Armanis en Mert moesten tussentijds gewisseld worden (in de 2de helft werden beide weer ingezet). Ook de focus begon beetje bij beetje minder te worden. De druk van Beesd nam toe en ook dat werd in de 20ste minuut beloond, 2-1. Er volgden daarna meerdere kansen voor de aanvallers van Beesd. Gelukkig voor ons misten zij hun scherpte en belanden de ballen naast het doel. De laatste 5 minuten herpakten we ons en verhoogden wij de druk. In de 27ste minuut nam Younes de bal mee op rechts en dook de 16 in met aan zijn linker kant een verdediger. De keeper stond goed opgesteld en maakt de korte hoek klein. Alleen bleek deze hoek niet klein genoeg. Younes haalde uit en de bal belande in de korte bovenhoek, 3-1. Enkele minuten later klonk het rustsignaal.

De 2de helft was een totaal ander spel. Op de een of andere manier waren we de scherpte kwijt. Genoeg kansen gecreëerd, echter steeds net niet. De keeper van Beesd kwam steeds goed uit, waardoor hij steeds eerder bij de te ver vooruit gespeelde bal van onze voorhoede was. Dit gebeurde helaas te vaak. Maar ook onze  achterhoede maakte vaak onnodige slordigheidsfoutjes waaruit kansen ontstonden voor Beesd. Gelukkig konden we ons vaak herstellen, hetzij door de verdediging zelf of door goede reddingen van Sven, waardoor de stand gelijk bleef.

7 minuten voor het einde bleken we niet succesvol te zijn in het vast houden van de 1 tegen en werd de druk van Beesd beloond met een doelpunt, 3-2. Dit werd tevens de eindstand. 3 punten zijn in ieder geval binnen echter hebben we nog aardig wat puntjes op de i te zetten. Kijkend naar vooral de eerste helft, en met name naar de eerste 10 minuten, dan lijkt het kwartje aardig gevallen te zijn. Het is nu echter een kwestie van vasthouden, ook in de 2de helft.