Yusuf Bal (intikker)
Jasper Taif (schot)

2e klasse 20

12 september 2020 9:00

Het staat inmiddels al geruime tijd als reminder in mijn agenda, “zondag verslag schrijven en uploaden”. Aan deze belofte heb ik mijzelf helaas nog niet kunnen houden, maar aan de vaste lezers van de column over de JO-11-2 beloof ik beterschap. Met twee afwezigen (Pepijn ziek en Guus geblesseerd) konden wij rekenen op deelname van Mirza uit de JO12-1.

Na verzameld te hebben bij de Lingepoli, konden wij ons opmaken voor een ritje naar Maliskamp. Waar? Precies! Maliskamp (Rosmalens: Maliskamp) is een dorp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Tot 1996 behoorde het tot de voormalige gemeente Rosmalen. Tot zover het bijbrengen van topografisch kennis. Na de verliespartij van vorige week, moest wat recht gezet worden. Wederom waren alle ingrediënten aanwezig.

En dan de aftrap. Oei. Het loopt niet zoals verwacht. Veel ballen gaan door het midden in de drukte en het team weet elkaar niet goed te vinden. Dit resulteerde ondanks wat schuiven in de time-out tot een heuse 3-1 achterstand, maar dat had ook anders kunnen zijn. Dit door kansen aan beide zijden.

Tweede helft:

32e Minuut 4-1, 33e minuut 5-1. Ho, ho eens even, dit was niet de bedoeling. LRC wakker worden, roept Gilbert nog een keer. Het leek wel of de wekker was afgegaan, want in 34e minuut intikker Yusuf 5-2. Sprankje hoop op de ommekeer. Beng. In de 39e minuut 6-2. Gaan de kopjes hangen of heeft het team nog hoop op de goede afloop. 40e Minuut Mirza weet de touwen te vinden met een frommelgoal, maar hé hij zit: 6-3. Time-out. Weet Gilbert het team tot het uiterste te bewegen, om er een gelijk spel uit te halen of gaan zij voor het hoogst mogelijk. Het één na laatste fluitsignaal weerklinkt, om het laatste kwartier alles er uit te halen wat er in zit, Op momenten gaat het over en weer, maar dan in de 56e minuut een schot van Jasper. Hij brengt de score op 6-4. Het begint nu wel reuze spannend te worden. Tot waar zijn zij nog in staat? Met nog 3 minuten op de klok een poeier van Janu en wij komen akelig dichtbij. Wat kan het team nog? Het is niet waar, in de laatste minuut wordt er nog een schot afgevuurd op het doel van de tegenstander. Helaas. De keeper stond goed opgesteld. Dit was de laatste doelgerichte mogelijkheid van de wedstrijd.

Weliswaar met 6-5 verloren, maar wel gestreden voor de winst.

Volgende week om 8:30 uur staat thuis Empolina JO11-2 op het programma.