2e klasse 14

3 oktober 2020 13:15

VVAC MO15 - LRC MO15 3 oktober 2020

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Asperen mogen de meiden op zaterdag 3 oktober naar Ottoland om tegen VVAC hun kunsten te vertonen.

Deze wedstrijd is om 13.15 uur en het team van LRC verzamelde zich om 12.15 uur om daarna te vertrekken richting VVAC. LRC is vandaag compleet en zo rijden we naar Ottoland. Aangekomen op het sportpark worden we ontvangen en geeft het secretariaat aan dat we op het kunstgras van veld B gaan spelen.

We beginnen de warming -up en we voelen de regen druppels vallen. De meiden willen nog even wat drinken maar ze zijn de tas met bidons vergeten. Snel loopt Rosanne nog naar de kleedkamer en haalt de bidons op. Bij terugkomst van Rosanne met de bidons maken we dan ook nog even een groepsfoto.

De scheidsrechter is gearriveerd en geeft aan dat we over 5 minuten gaan starten.

De meiden die gaan starten voor LRC zijn: Op het doel Julia met daarvoor Seviere, Jadey, Benthe en Louise. Op het middenveld staan Anouk, Thirza, Jesslyn en Rosanne. Voorin beginnen we met Sharon en Elise. De wissels Sterre, Suus en Maysa nemen plaats in de dug-out.

Om 13.15 uur fluit de scheidsrechter en de wedstrijd is onderweg. We zien dat de thuisploeg lekker rondspeelt en LRC weet dat ze aan de bak moeten. Het begin is zeker voor VVAC en met snelle speelsters op de zijkanten zijn ze lekker weg. De verdedigers moeten alle zeilen bij zetten om de aanvallers terug te dringen. Met nog geen 6 minuten op de klok is er een mooie aanval van de thuisploeg en de 1-0 lijkt er aan te komen. Door goed verdedigend werk wordt de bal weggewerkt. We zijn gewaarschuwd!

Op het middenveld worden vele duels verloren door LRC en zo loopt men een beetje achter de feiten aan. De spitsen worden niet bereikt en de coach geeft aan het spel breed te houden.

We horen nu de meiden tegen elkaar praten dat ze wat meer strijd moeten leveren en de duels aan te gaan.

Na een minuut of twintig gespeeld te hebben is er een aanval van VVAC over rechts en de bal wordt voor het doel geplaatst. Julia strekt zich uit en kan de bal net niet beroeren. Op dat moment staat er een spits van VVAC op de goede plek en zo ligt de bal in het doel. De 1-0 staat dan genoteerd.

Toch is het LRC die wat beter in de wedstrijd komt en er zijn wat kansen, Sharon wordt vaker gevonden en heeft helaas het net nog niet gevonden. Op het middenveld lijkt het dat de meiden beter in hun spel komen.

Met nog een paar minuten te spelen voor de rust is het onverwacht dat VVAC de 2-0 op het bord zet. Dit doelpunt had LRC niet zien aankomen.

Nadat de scheidsrechter voor de rust heeft gefloten kletsen de meiden van LRC met hun coach over het 2de doelpunt van de thuisploeg. Coach geeft aan dat het jammer is om zo een doelpunt weg te geven. Met de boodschap dat we met zijn allen hiervan leren gaan we een drankje ophalen.

De tweede helft gaat beginnen en LRC wil zeker nog wat terug doen.

De meiden beginnen fel en er worden gelijk al duels gewonnen. Na een minuut of 5 spelen krijgt LRC een vrije trap. In het team is besproken dat wanneer LRC eventueel een vrije trap krijgt wie dan deze gaat nemen. We zien de meiden driftig met elkaar kletsen en uiteindelijk is het Jesslyn die de bal neerlegt.

Ze wacht netjes tot de muur van VVAC staat en dat ook de scheidsrechter het teken geeft dat ze mag aanleggen. Met een mooi hoog schot over de muur en buiten het bereik van de keepster verdwijnt de bal tegen de touwen. Zo staat de 2-1 op het bord. Dit is in ieder geval een mooie opsteker en zeker verdiend.

LRC wordt wat sterker en wil toch proberen een punt mee te nemen naar Leerdam. Toch zien we dat VVAC het tij weer keert en de bovenliggende partij wordt. De meeste kansen zijn dan ook voor de thuisploeg. Met nog wat kansen voor LRC  staat VVAC  zeker hun “mannetje” en houden zo de bezoekers weg van hun doel De wedstrijd loopt naar het einde en de meiden van VVAC weten dat ze de winst niet meer gaan weggeven. LRC probeert het nog maar uiteindelijk blijft het voor hun maar bij 1 doelpunt.

De wedstrijd is klaar en met een 2-1 nederlaag verlaten we het veld. De meiden feliciteren de tegenstanders en lopen richting dug-out.

De coach spreekt de meiden nog toe dat ze tegen een goed spelend VVAC zo een weerstand hebben geboden. Hiervoor geeft hij de complimenten richting het team.

Voor nu helaas geen punten. Volgende week weer trainen en dan proberen 3 punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht.