5 - 1

LRC JO13-2

Groep 6 78

12 september 2020 11:00

Een gelijkspel zou voldoende zijn om de volgende ronde te halen. Helaas hadden we al een achterstand voordat we met de wedstrijd begonnen. Door vooral blessures misten we 4 van onze vaste spelers, waarvan 3 zelfs uit de verdediging. Hierdoor konden we niet met dezelfde opstelling starten zoals vorige week waarbij we met 2-9 wonnen tegen SVW. Met 2 spelers ingeleend vanuit JO13-4, waardoor we op een totaal van 12 spelers kwamen, gingen we op pad naar Ottoland.

De eerste helft was het alle hens aan dek om de 0 vast te houden. Dat lukte aardig tot de 14de minuut, waarbij we op 1-0 achterstand kwamen. In de 24ste minuut werd de achterstand groter, door een verkeerd ingeschatte stuiterbal die over onze keeper heen in het doel belande. Het geluk lag duidelijk bij onze tegenstander en niet bij ons. Door meerdere goede reddingen voorkwam onze keeper Sven dat de achterstand nog verder opliep waardoor we met 2-0 achter de kleedkamer in gingen.

De 2de helft werd helaas niet veel beter. Met een paar kleine verschuivingen, door blessures en vermoeidheid begonnen we vol frisse moed om de achterstand in te halen. Zonder succes bleek achteraf. Wederom werd er in de 14de minuut van de 2de helft door VVAC gescoord: 3-0. De tegenstander gooide het achterin op slot met meerdere verdedigers, waardoor het moeilijk doorkomen was in hun defensie. We gingen er vol voor, echter tijdens balverlies makkelijk te counteren. De 4-0 viel 6 minuten later in de 20ste minuut en het werd zelfs 5-0 in de 22ste minuut. Het meerdere keren goed gebruik maken van buitenspel voorkwam dat het verschil nog groter werd. 1 minuut voor het einde maakte Nathan (JO13-4) de 5-1, wat tevens de eindstand werd.

We stonden met 1 been in de volgende ronde, echter nu weer met beide benen op de grond. Voldoende lesstof rijker, verlieten we terneergeslagen het veld. De komende weken tijdens de trainingen hebben we in ieder geval voldoende materie om aan te werken. Volgende week een nieuwe ronde met de daarbij behorende nieuwe kansen!