Groep 1 13

12 september 2020 11:15

Opstelling LRC JO13-1

Vol goede moed vertrokken we vanmorgen. Lekker uitgeslapen want Zwaluw VFC verwacht ons pas om 11.15 uur op deze stralende nazomerdag. In verband met Corona mogen we met maximaal 5 toeschouwers komen, zo stond keurig op de website vermeld. Maar gelet op de eerdere resultaten kunnen onze heren best wat aanmoediging gebruiken, dus arriveren we in grotere getalen. Met een laatste korte briefing op het veld (de kleedkamers zijn gesloten) en een krachtige yell treedt LRC aan.

Al in de 2e minuut is het Mustafa die de 1e aanval weet te pareren. Maar in de 5e minuut is het eerste (en bijna ook laatste) schot op het doel van Zwaluw een feit (maar dat weten we gelukkig dan nog niet). Een ongevaarlijk schot maar toch.

Vanaf minuut 6 in de wedstrijd is het de eer aan Alex en de verdedigers om te redden wat er te redden valt. Luc Rousselet weet nog een aanval te onderbreken maar al snel weet Zwaluw onze middenvelders op het verkeerde been te zetten en na 15 minuten is het eerste doelpunt een feit.

Het is leuk om als ouders zo vlak langs de lijn te mogen staan. We staan zo dicht bij Danny en Marco dat we de goede zorgen van de coach en de leider precies kunnen volgen. “Wil je iets drinken?” “Gaat het?”. Er is oprechte aandacht voor de jongens, ze worden stuk voor stuk écht gezien en gevolgd door hen.

Het lukt Zwaluw keer op keer om op onze helft te komen. Onze middenvelders krijgen geen grip op de tegenstanders. LRC is niet gretig genoeg, geeft te veel ruimte, moet dichter op de bal zitten. Power ontbreekt, ze missen fanatisme en gretigheid. Het is prachtig om Danny en Marco te horen mopperen tegen elkaar terwijl ze de jongens slechts opbouwende kritiek toeschreeuwen. Wij horen ze “Wat een slechte bal” tegen elkaar zuchten, terwijl de jongens de positieve versie te horen krijgen “probeer scherp te blijven”. Iedere stap wordt geregisseerd vanaf de zijlijn, ieder kind krijgt continue instructies.

Alex weet 1 bal prachtig uit het doel te houden, de tweede inzet van Zwaluw wordt een gemakkelijke vangbal. We houden nog even stand. Maar het wordt al snel een herhaling van eerdere wedstrijden: de tegenstander is net sneller, net behendiger, spelen beter over, weten elkaar wél te bereiken wat bij ons níet lukt. Een fout in de verdediging levert de Zwaluw de 2-0 in de 27e minuut van de wedstrijd, nog 3 minuten later is het 3-0.

De houding van onze mannen in de rust tekent de wedstrijd; ze staan er verslagen bij en moeten echt nog een helft.

In de 2e helft is het stil langs de lijn. Na 3 minuten is het namelijk alweer raak: 4-0. En een heel knullig balletje wordt er 2 minuten later met een hakje door de tegenstander ingetikt: 5-0 op het scorebord. Dion probeert nog te redden er wat te redden valt. Alex houdt even nog het 6e doelpunt tegen maar mist grip. En dus is het 6-0. 7-0 is absoluut onnodig: Zwaluw staat volledig vrij.

En dan volgt voor een aantal jongens de allereerste penalty in een wedstrijd. Helaas is hij tegen ons gericht en weet de tegenstander ook deze kans te benutten. 8-0. De hele 2e helft staat LRC erbij en kijkt ernaar. LRC krijgt wat meer mogelijkheden voorin met het inbrengen van Milan, die een kwartier mag spelen vanwege zijn blessure. En dan, eindelijk, een kansje voor LRC. Via David krijgt Luc van Bruchem de bal en weet Milan hem zowaar op de helft van Zwaluw te krijgen. Een mooie opbouw die jammer genoeg wordt gestopt. Mees en Milan proberen het nog een keer maar ook dit lukt niet. Maar wonderen zijn de wereld nog niet uit, er komt nog een vrije trap voor LRC op ruim 20 meter afstand van het doel. Lyam, die 30 minuten mocht voetballen vanwege een blessure, gaat achter de bal staan en scoort met een krachtige vrije trap! De akelige 0 is van het scorebord af. Kort erna is de wedstrijd afgelopen.

En zo eindigen de bekerwedstrijden tegen 3 zeer sterke en fysieke tegenstanders. Alle drie helaas verloren waarvan deze laatste met ruime cijfers. Delen van de wedstrijden zijn we overlopen maar we hebben ook goede dingen gezien. Volgende week start de competitie in de hoofdklasse. Het wordt een uitdaging voor de jongens, het niveau is hoog. Maar we beginnen allemaal op 0, Nieuwe ronde, nieuwe kansen…