Haarsteeg JO15-1

1e klasse 08

7 maart 2020 12:00

Zaterdag 7 maart 2020 LRC JO 15-1 tegen Haarsteeg JO 15-1

Na ruim een drie weken na de laatste competitiewedstrijd tegen DSC (2-1 nederlaag) moesten de mannen van Bert , Frits en Yme (BFY) eindelijk weer eens aan de bak.
Niet dat ze drie weken niks gedaan hadden want naast het trainen hebben ze op 22 februari een oefenduel gespeeld thuis tegen GJS JO 15-1 dit werd overigens een duel om snel te vergeten Lars en Yannick hadden zowaar dan wel gescoord maar doordat Jesse ( vervanger van Job) maar liefs 5 keer de bal uit het net had moeten vissen gingen de paars-witten met een 2-5 nederlaag van het veld.
Maandag 2 maart Gingen de mannen van BFY op pad naar Ottoland om daar in de Raaakcup tegen VVAC JO 15-1 te kijken of het zal lukken een ronde verder te geraken.
Door een kansloze 4-0 nederlaag was dit niet gelukt dus konden de mannen zich volledig gaan richten op de competitie waarin het Brabantsche Haarsteeg naar het Glaspark was afgereisd voor de hervatting van de competitie.
We moesten het doen zonder de geblesseerde Jacey  verder was iedereen er weer bij dus begonnen we met drie wissels langs de kant.
Vanaf de aftrap was het spel erg slordig vaak balverlies geen vloeiende combinaties en we mochten van geluk spreken dat we na 5 minuten spelen een schot uit tweede lijn bij Job op de lat belande ander was een snelle achterstand een feit geweest.
Kort daarna mochten we Merijn dankbaar zijn dat hij met een perfecte sliding de bal weg haaldevoor de voeten van een Brabandsche aanvaller  die rond de penaltystip de bal dacht te kunnen inschieten.
Daarna volgde er een periode dat het wel lukte om de tegenstander verder van Job te houden en er volgde zowaar een kleine kans voor Maurits maar zijn schot miste de nodige kracht.
Een kleine vijf minuten later kregen de mannen van BFY hun grootste kans om de score te openen toen Luuk door Daan werd bereikt met een mooie steekbal door deze steekbal kon Luuk over de as van het veld richting het zestienmetergebied toen hij op het randje van de zestien was gekomen besloot hij te schieten de keeper stond vast in de goal en zag tot zijn genoegen dat het schot van Luuk over de dwarsligger (Lat) ging en dus geen voorsprong voor de paars-witten.
Zoals het dan volgens de voetbalwet gaat moet je dan gaan vrezen dat aan de andere kant wel een doelpunt zal vallen, maar de verdediging van de Glasparkbewoners deden hun best dit te voorkomen en Job werd hierbij ook betrokken hij kon de bal aan beide backs kwijt maar besloot toch hem door het midden te proberen richting Djaego echter de Brabandsche spits was allerter dan de verdedigers en ging richting Job die ook nog werd omspeeld het lege doel werd daarna makkelijk gevonden en de 0-1 stond op het scorebord doordat er aan beide kanten niets meer volgde werd dat ook de ruststand.
Na de limonade hoopte de trouwe supportersschaar dat de paars-witten het de tweede helft beter gingen doen helaas was dat te vergeefs want het slordige spel was hetgeen waar de mannen van BFY mee doorgingen.
Naar nauwelijks vijf minuten spelen werd dat ook afgestraft toen na een aantal persoonlijke fouten hun rechtsbuiten de totaal vrijstaande spits mocht bedienen die met groot gemak met een half leeg doel voor hem hetgeen betekende dat de 0-2 op het scorebord zetten een koud kunsje was.
Enkele minuten later werd Renzo over de linkerflank diep gestuurd hij wist op snelheid zijn persoonlijke tegenstander zijn rugnummer (12) te laten zien trok diagonaal de zestien binnen de keeper kwam uit en Renzo probeerde de bal in de verre hoek te schieten echter ging zijn schot voorlangs dus helaas geen aansluitingstreffer voor hem.
Doordat het spel van de paars-witten slordig bleef konden onze gasten zich gemakkelijk staande houden en wisten zelfs de 0-3 binnen te schieten er waren een aantal spelers die dachten dat de voorzet gedaan was van achter de achterlijn maar de scheidsrechter keurde de goal toch goed mede ook omdat onze grensrechter ook niet kon zeggen dat de bal inderdaad achter geweest was.
Toen vlak voor tijd Job zich ook nog eens verkeek op een bal doordat hij iets te ver voor zijn goal stond en het zo 0-4 zag worden was het al helemaal gedaan.
Twee minuten voor het laatste fluitsignaal kwamen de paars-witten nog goed weg doordat de bezoekers nog op de paal schoten waardoor de schade op 4 doelpunten bleef steken.
Het lijkt alsof de mannen van BFY de weg een beetje kwijt zijn spelen erg slordig krijgen veel doelpunten tegen (de laatste 3 wedstrijden 14 tegentreffers) scoren nauwelijks sterker nog creëren nauwelijks kansen kortom veel te doen voor de mannen van BFY om dit te keren.