1 februari 2020 9:00

P. (Piet) den Ouden

LRC MO13 speelt gelijk tegen GDC

De start van de 2de helft van de competitie is voor de MO13 begonnen.

Voor de winterstop speelden de meiden nog 8x8 maar vanaf nu mogen de meiden het gaan proberen op een heel veld in de spelvorm 11x11.

Sommige meiden weten niet wat ze kunnen verwachten en hebben ook aan de coaches en trainsters velen vragen gesteld.

Uiteindelijk is het 1 februari 2020 en is daar voor de meiden het moment.

Er wacht een uitwedstrijd tegen GDC, deze meiden hebben al ervaring met het spelen van wedstrijden op een heel veld.

Er is afgesproken om op het Glaspark te verzamelen om 7:45 uur. Het team van LRC bestaat nu uit 15 meiden daar Rosalie is aangesloten vanuit de MO11.

De meiden die vandaag meegaan zijn Julia, Benthe, Vlinder, Louise, Jadey, Maysa , Suus, Rosalie, Anouk, Serviere, Evolet, Sterre, Elise en Jesslyn.Helaas is Thirza er vandaag niet bij, ze heeft een blessure.

Er worden nog even gepraat wie met wie gaan meerijden om te voorkomen dat we met 10 auto’s op pad gaan. Om 08:00 uur rijden we richting Eethen. Daar aangekomen mogen de meiden plaats nemen in kleedkamer 6 op de 1ste verdieping van het complex.

De coaches nemen met de meiden de opstelling door en geven aan om vooral te gaan genieten en het leren op een groot veld te spelen. Er zijn verschillende meiden die nog vragen stellen en deze worden dan ook beantwoord en besproken. Dan lopen de meiden richting het grasveld A waar de wedstrijd wordt gespeeld. Zoals gewend gaan de meiden starten met de warming -up en de coaches van beide teams schudden elkaar de handen en maken een praatje.

Het heeft de avond ervoor flink geregend en het veld was aardig nat. Maar de wedstrijd kon gespeeld gaan worden.

Net voor 9 uur komt de scheidsrechter het veld op en verzamelen de meiden van beide teams zich op de middencirkel. Inmiddels heeft Menno een vlag in zijn handen gedrukt gekregen van de scheidsrechter en zal hij voor LRC als grensrechter fungeren. Want ja, groot veld, 22 speelsters en de buitenspel regel is van toepassing.

De wisselspeelsters nemen plaats in de dug-out en leggen een deken over hun benen want het is nog aardig aan de frisse kant.

LRC mag met de aftrap beginnen en zo zijn de eerste secondes op een heel veld nu al geschiedenis.

LRC begint goed aan de wedstrijd en laat de bal rondgaan. Voor de meiden is het spelen op dit veld anders dan men gewend is, men staat verder van elkaar.

GDC stoort vroeg en heroverd de bal. De eerste aanval die daaruit volgt staat een speelster buitenspel. Er wordt even door de verdedigers van LRC naar elkaar gekeken en de scheidsrechter geeft aan dat LRC de bal weer in het spel mag brengen. En zo wordt de bal op rechts verder naar voren gespeeld. Maysa en Sterre vinden elkaar en lopen richting doel van de thuisclub. Er komt een voorzet maar de bal wordt over de achterlijn getikt en is er een corner voor LRC.

Jesslyn neemt deze taak op zich en legt de bal klaar. De meiden roepen dat ze nog even moet wachten zodat Elise en Serviere hun positie kunnen innemen bij het doel. Als de scheidsrechter heeft gefloten mag de bal worden genomen. Helaas levert deze corner voor LRC niets op.

GDC speelt de bal goed rond en komen er zo nu en dan snel uit. Vlinder en Louise moeten opletten dat er niet een speelster zomaar kan doorlopen. Tot nu toe lukt ze dit. Halverwege de eerste helft is het toch LRC die sterker zijn en ook wat kansen creëren.

Inmiddels zijn Evolet, Suus en Rosalie binnen de lijnen gebracht.

Voorin zijn het Anouk en Jesslyn die elkaar proberen te vinden en zijn er wat aardige combinaties te zien. De afvallende bal is vaak een prooi voor Serviere en ze probeert samen met Elise op te bouwen en het spel op de helft van GDC te laten plaats vinden.

In de 24ste minuut is er een mooie aanval van GDC maar de bal wordt door verdediger Jadey tot corner verwerkt. De meiden van LRC  staan op hun plek. De corner wordt genomen en door miscommunicatie komt de bal ongelukkig tegen het been van Julia en de bal verdwijnt in het doel. De 1-0 staat op het bord.

Ondanks de achterstand blijven de meiden kalm en gaan weer klaar staan om de aftrap te nemen.

Het spel golft heen en weer en het is voor iedereen leuk om naar te kijken. GDC probeert nog voor de rust afstand te nemen maar Benthe en Louise zijn bij de les en zijn de aanvallers de baas.

De scheidsrechter fluit voor de rust.

In de kleedkamer spreken de coaches de meiden toe dat ze erg trots zijn met wat hun meiden tot nu hebben laten zien. Weer vragen de meiden hoe ze met bepaalde situaties moeten omgaan en ook dit wordt door middel van het white- bord uitgelegd.

Na de onderbreking en limonade gaan men weer richting het veld.

De 2de helft gaat beginnen en we zien dat GDC gelijk weer in de aanval gaat en ook hun laten de bal rondgaan. Vanuit de zijkant worden er door de coaches van LRC aanwijzingen gegeven dat men op de besproken posities moeten blijven. Mocht er balbezit zijn dat men dan omschakelt.
Dit is voor meiden nog aftasten omdat ze inzien dat het veld natuurlijk vele malen groter is dan ze gewend zijn.

Op de helft van GDC wordt er een overtreding gemaakt op Evolet en de scheidsrechter geeft de vrije trap aan LRC.
Anouk krijgt vanuit de meiden te horen dat zij maar even de bal moet nemen. De afstand is erg groot maar Anouk legt de bal neer en doet een paar stappen achteruit. Ook hier verteld de scheidsrechter aan Anouk dat ze moet wachten totdat hij heeft gefloten.

De scheidsrechter geeft het sein en Anouk schiet de bal richting het doel, deze gaat langs en de keepster van GDC mag de bal weer in het spel brengen.

Er zijn nog zo een 10 minuten te spelen en LRC geeft nog 1x gas. Men zegt tegen elkaar dat ze denken dat ze nog een doelpunt kunnen maken.

Met nog een 7 minuten te gaan is het Maysa die aan de rechterkant doorkomt en de bal voorgeeft de bal komt in dit geval ook tegen een been van een speelster van GDC en verdwijnt achter de keepster en zo staat de verdiende 1-1 op het bord.

GDC lijkt een beetje van slag en wil de wedstrijd uitspelen. De meiden van LRC denken daar anders over en lijken alles op alles te willen zetten om de 3  punten mee naar Leerdam te nemen.

Met nog 2 minuten op de klok is de bal op het middenveld en geeft Serviere een pass door het midden richting Jesslyn. LRC-er Jesslyn is sneller dan de verdedigster van GDC en loopt het 16 meter gebied in en komt ten val.

Dit ziet eruit als een overtreding en een penalty was op zijn plaats geweest. De goed fluitende scheidsrechter laat het spel uiteindelijk doorgaan.

De tijd zit erop en de scheidsrechter blaast voor het einde van de wedstrijd en er worden sportief weer handen geschud.

De wedstrijd was een genot om naar te kijken zeker omdat er aan beide kanten leuk is gevoetbald.

In de kleedkamer wordt er nog een kleine nabespreking gedaan door de coaches, Coaches geven aan dat de meiden trots opzich zelf kunnen zijn met het vertoonde spel en zeker omdat dit hun eerste wedstrijd op een heel veld was.