... (afstandschot)

3e klasse 04

21 december 2019 10:00

LRC MO13-1 –  Tricht MO13-1

De Kerstvakantie is begonnen. Vandaag nog een inhaal wedstrijd tegen Tricht. En wat voor één ?!

De competitie zit in haar laatste speelronde. De ranglijst is zo goed als bekend. Behalve bovenin.

De nummer 1 (Theole) was al even bekend. Maar daaronder is het als volgt: op de 2e plaats staat nu nog Heukelum (1 punt en 1 wedstrijd meer gespeeld) en daaronder Tricht en LRC beide met 1 punt minder. Tricht heeft echter een beter doelsaldo. De winnaar van vandaag zal 2e worden. Tricht heeft zelfs genoeg aan 1 punt. LRC zal moeten winnen. Een gelijkspel zal LRC de 3e plaats brengen.

Om kwart over 9 wordt er verzameld op een wel heel rustig Glaspark. Een enkele ouder wordt nog even naar huis gestuurd om wat vergeten materialen (o.a. voetbalschoenen – niet onbelangrijk - of kleding voor na de wedstrijd) te halen. Gelukkig maar dat dit bij een thuiswedstrijd gebeurt.

Alleen Anouk is nog niet fit genoeg om mee te doen en zal de wedstrijd tussen de supporters moeten volgen.

Het is droog. De temperatuur is goed, maar we moeten het met een koude wind doen vandaag. MO13 heeft de velden voor het uitkiezen, maar is toch ingedeeld op haar vaste veld 2A. Als de meiden van LRC het kunstgras veld betreden is Tricht al bezig met de warming-up.

Als we wachten op de scheidsrechter wordt de bal zoals gebruikelijk rondgespeeld en worden de nodige schoten op doel geoefend.

We starten de aftrap met Julia op doel met voor zich verdedigers Jadey, Vlinder en Benthe. Op het middenveld staat Thirza met voor zich Maysa, Jesslyn en Sterre.
Louise, Suus, Elise, Evolet en Serviere starten als reserve.

Om tien uur klinkt het fluitsignaal en LRC trapt af. Vanuit de eerste spelminuten is het al meteen duidelijk: deze twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

Het eerste schot op doel komt in de 2e minuut van LRC van de voet van Jesslyn. Helaas naast. De volgende kans is een paar minuten later als Sterre de bal teruggelegd op Thirza: de bal gaat naast, maar levert wel een corner op. De genomen corner doet de bal bij Benthe belanden. Weer naast! In de 11e minuut is de actie voor ons doel. Tricht verdient weer eens een corner. LRC krijgt de bal niet goed weg en er wordt schitterend ingeschoten.
De 0-1 staat. En – eerlijk gezegd – niet geheel onverdiend.  Tricht speelt verzorgd voetbal en zet de nodige druk op de verdediging van LRC. LRC zelf speelt in deze fase slordig. De ballen komen niet goed aan en de bal wordt geregeld buiten de lijnen gespeeld.

Het team van LRC gaat op zoek naar de aansluiting. Jesslyn wordt in de stelling gebracht, maar komt niet tot een uithaal. Als een rollertje kan de keeper de bal oppakken. We zitten ondertussen al in minuut 20 als Julia met een verre uittrap voorin Evolet weet te bereiken. Zij kan doorlopen naar het doel. Helaas is de keeper eerder bij de bal.

Een paar minuten later wordt er weer gejuicht door Tricht. Met een afstandsschot weten ze het de keeper van LRC moeilijk te maken. Julia weet in 2e of 3e instantie de bal nog net te pakken voordat deze in zijn geheel over de lijn is geweest. Geen goal!

LRC blijft dus in de wedstrijd en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 26e minuut stuurt Thirza met een pass Sterre weg. Helaas te hard en de bal is voor Tricht. Twee minuutjes later haalt Jesslyn van afstand uit. Met een krul weet ze de bal in de verre hoek/lage kruising te krijgen. Buiten het bereik van de keeper. De 1-1 staat. Met deze stand gaan we de rust in.

In de rust geven de coaches aan dat men rustig moet blijven en het spel breed moeten houden. Er gaan echt nog wel kansen komen om eventueel een doelpunt te maken.
Met deze woorden gaan ze weer richting veld 2A.

Tricht mag aftrappen voor de 2e helft. Na enkele minuten kan Elise uithalen. Helaas te zacht en recht op de keeper. In de 6e minuut heeft LRC de bal goed rondgespeeld en speelt Jesslyn af op Sterre. Jammer genoeg voor haar verkeerde been. Het goed leggen kost teveel tijd en de kans is verkeken. Een paar tellen later kan Elise van afstand uithalen, maar de keeper weet het schot te keren. Een paar minuten verder is Benthe opgekomen en haalt uit. De bal wordt slechts tot corner verwerkt.

Op onze helft is het volgende gevaar. De bal komt in het strafschop gebied en Julia schiet de bal weg waar ze deze – achteraf gezien - met haar handen had moeten oppakken. Nadat Tricht de bal heeft onderschept en uithaalt levert deze voor hen de zoveelste corner op. Na deze spelhervatting speelt Tricht de bal terug op een klaarstaande verdediger. Zij haalt vernietigend uit en de bal belandt in de kruising. De 1-2 staat genoteerd.

LRC staat vandaag voor de 2e keer op achterstand en zal er – met nog een goed kwartier te spelen – 2 moeten scoren.  LRC zet een mooie aanval op. Jesslyn krijgt de bal in haar voeten aangespeeld, kapt haar verdediger uit en schiet op doel. Ook deze weer recht op de keeper. Iets later haalt Thirza ‘de trekker’ over, maar de bal gaat over het doel. In de 21e minuut krijgt Maysa nog een kansje. Het uiteindelijke schot is ook weer een te makkelijke prooi voor de keeper. De klokt tikt verder en het hoogst haalbare voor LRC lijkt dan toch een gelijkspel te zijn. Met nog 1 minuut officiële speeltijd krijgt Jesslyn nog een kansje.  Maar ook deze is weer voor de keeper.

Met een stand van 1-2 wordt er afgefloten.

Onze meiden hebben een fantastische competitie gespeeld en zijn geëindigd op de 4e plaats. Helaas is het in deze laatste wedstrijd – mede door het sterke spel van Tricht – niet gelukt om de extra gewenste punten te pakken. De meiden van MO13 ontwikkelen zich tot sterke voetballers. Na de winterstop gaan we een nieuwe competitie in, maar dan voor het eerst op heel veld met groot doel. Dit zal nog de nodige uitdagingen gaan bieden.

Maar nu eerst met z’n allen de kantine in voor het dobbelspel onder het genot van chocomelk en een bittergarnituur. We zien dat de meiden veel plezier hebben met het dobbelspel, gearrangeerd door de trainsters.

Nadat het spel 2 uur in beslag heeft genomen gaan de meiden ( met kleine presentjes ) richting huis met de wetenschap dat ze 2 weekjes rust hebben. Op 6 januari 2020 staat de eerste training weer op het programma en wordende meiden voorbereidt op het spelvariant “11x11.”

Zoals al eerder aangegeven zal dit voor de meiden een uitdaging worden maar we zijn ervan overtuigd dat met de uitleg door de trainsters de meiden het snel oppakken en ze met plezier kunnen gaan voetballen.

Onze dank gaat uit naar de trainsters Rayelle, Danique en Rochelle die in het eerste deel van de competitie onze meiden weer veel dingen hebben aan-bijgeleerd. We hebben er ook het volste vertrouwen in dat ze de meiden gaan klaarstomen voor het hele veld.

Tevens gaat onze dank ook uit naar de ouders die zoals altijd daar waar nodig wij een beroep op konden doen.

Wij kijken ernaar uit naar een sportief 2020.