JO 15-1 speeld goede wedstrijd maar verlies ruim

Assist: Renzo Kleijn
Lars Van Leerdam (vrije trap)

12 oktober 2019 10:00

Zaterdag 12 oktober 2019 Theole JO 15-1 tegen LRC  JO 15-1

Doordat we tot 26 oktober voor de competitie stil liggen hebben BFY (Bert, Frits, Yme) druk gezocht naar een tegenstander om te oefenenen zodat de selectie in de wedstrijdritme blijft.
In de stad waar Flipje zijn aardbeien plukt voor het heerlijke potje jam vonden ze in Theole die uitkomt in een andere hoofdklasse competitie een geschikte opponent.
Ze moesten het nog altijd doen zonder Jacey die nog niet hersteld is van zijn liesblessure en tijdens de warming-up moest Daan met gelijke klachten deze wedstrijd ook laten voor wat hij was.
Gelukkig hadden BFY vooraf al Sim van Ekeren en Daniël huigen berijd gevonden om de selectie aan te vullen en konden we met 12 fitte spelers de strijd aangaan.
Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond er een leuke aantrekkelijke open wedstrijd die op hoog tempo werd gespeeld na ongeveer 10 minuten spelen kregen we net iets over de middenlijn heen een vrijetrap Luuk ging achter de bal staan en de thuisploeg ging met hun achterste linie op de zestienmeterlijn staan tussen hun in stonden enkele spelers van de paars-witten.
Ondanks het feit dat de thuisploeg een aantal erg lange spelers erbij hadden staan lukte het Luuk om de kleine Sim te vinden door de bal over de verdediging heen te plaatsen en Sim wist zijn hoofd tegen de bal te krijgen en kopte richting de vrije hoek in de goal waarna hij met zijn teamgenoten de 0-1 voorsprong kon gaan vieren.
Kort daarna had aan de andere kant Job een engeltje op de lat zitten die voorkwam dat het snel gelijk werd en zoals ik al eerder aangaf in het verslag zat er een hoop snelheid in de wedstrijd want na een goede combinatie over de linkerkant van divese paars-witten kreeg Renzo op randje zestienmeter de bal met een geweldige paas bezorgde hij de bal op het hoofd van Yanick die als een echte spits vanaf de vijfmeterlijn de bal binnenkant paal van de verre hoek tegen de touwen werkte en we konden de 0-2 gaan vieren.
Maar als je dacht dat we nu rustiger aan konden doen dan had je het mis want de thuisploeg liet zien dat ze ook een goede ploeg zijn vooral hun spits bezorgde onze achterhoede veel werk mede door hem kwamen ze in no time terug tot 2-2.
De vermakelijke eerste helft was nog niet eens halverwege toen de golie van de thuisploeg de bal net iets buiten zijn eigen zestienmeter nog in zijn handen had de scheidsrechter constateerde dit en gaf ons vanaf die positie een vrijetrap volv overtuiging eiste Lars de bal op en hij stelde niet teleur met een strakke schot bezorgde hij de bal hoog in het dak van de goal en voor de derde keer kwamen de mannen van BFY op voorsprong.
Lang konden we er niet van genieten want de thuisploeg kwam amper twee minuten later alweer langszij en het werd zelfs nog erger want vijf minuten voor het rustsignaal was het notabene Maks (die bijna zijn gehele familie langs de kant als toeschouwer had staan) die ongelukkig tegen de voorzet aan liep waardoor de bal voor de vierde keer achter Job lag en we met een 4-3 achterstand naar de welverdiende rust toe gingen.
Na de rust was het tempo wederom erg hoog en na vijf minuten kwam de thuisploeg op een 5-3 voorsprong.
Hierna volgde eigenlijk de ontknoping en deze kwamen tot stand door de wissels aan onze kant werd er 1 frisse speler ingebracht meer hadden we er niet en vrijwel gelijkertijd kwamen er bij de thuisploeg 5 frisse spelers  in het veld.
Door deze omzettingen werd het verschil gemaakt het moet wel gezegd worden de paars-witten deden wat binnen hun macht was maar veelal was de tweede bal voor de thuisploeg en moesten we leidzaam toezien dat de 6-3 de 7-3 en de 8-3 vrij snel achter elkaar vielen.
De laatste tien minuten wisten de mannen van BFY weer wat van zich af te bijten maar het was voor het mooie te laat en ondanks ze beter verdiende lukte het ze niet om de score ietwat betere glans te geven.
zij die alleen de eindstand weten denken dat dit een walk-over is geweest voor de thuisploeg maar voor hen die deze enerverende wedstrijd zagen hebben echt veel mooie paars-witte momenten gezien kortom goede en leerzame wedstrijd geweest voor de mannen van BFY.