59'

3e klasse 04

5 oktober 2019 8:30

MO13 pakt haar eerste 3 punten

De competitie is net begonnen voor LRC. Na een weekje rust wacht vandaag thuis VVAC. Waar alle wedstrijden voor de beker in winst waren geëindigd had de eerste competitie ronde slechts 1 punt opgeleverd. Vandaag moeten de 3 punten in Leerdam blijven!

Om kwart voor 8 wordt er verzameld in de vaste kleedkamer op het Glaspark. Het rijtje geblesseerden is naast Anouk (knie) en Sterre (enkel) nu ook uitgebreid met Suus(knie). De selectie van MO13 is gelukkig breed genoeg om dit op te vangen.

Het belooft een mooie herfstdag te worden. De zon doet zijn best. MO13 mag aantreden op veld 1A. Veld 1B is opgedeeld voor de mini’s. Hierdoor is het een drukker op en rond het hoofdveld.

Er is nog ruim tijd voor een uitgebreide warming-up als de meiden het kunstgras van het hoofdveld betreden. Het hele team oefent nog een aantal corners. Deze gaan er niet in. Maar je weet wat ze zeggen: een slechte generale is een goede … We starten de aftrap met Julia op doel met voor zich verdedigers Jadey, Vlinder en Benthe. Op het middenveld staat Thirza met voor zich Elise, Jesslyn en Maysa – die het vandaag vanaf rechts mag laten zien. Louise, Evolet en Seviere starten als reserve.

1ste helft

Om half negen klinkt het fluitsignaal en LRC trapt af. De intenties van LRC zij duidelijk: vol gas voorruit. Het is meteen duidelijk op welke helft de wedstrijd zich vandaag gaat afspelen.

Het eerste gevaar komt dan ook van LRC met een corner van Jesslyn. Deze stuit op de keeper van VVAC. Ook de rebound wil er nog niet in. Ze zijn gewaarschuwd! Het team van LRC speelt geweldig over en het uiteindelijke schot van Maysa wordt nog geblokt. Een eerste doelpunt hangt al in de lucht. En die komt dan ook in de 6e minuut van de voet van Elise die na een fraaie voorzet in stelling is gebracht en de 1-0 staat in de boeken. Na de aftrap neemt LRC meteen weer het initiatief. Benthe, die al geregeld naar voren is opgestoomd, haalt hard uit om de keepster te testen. Deze krijgt met moeite de bal onder controle.

Evolet krijgt na een één tweetje met Jesslyn een mooie kans, maar deze gaat helaas naast. Bij de volgende noemenswaardige aanval geeft Thirza een voorzet op Jesslyn. De bal is echter op heuphoogte waardoor zij deze niet helemaal goed weet te raken.
In minuut 15 geeft Thirza wederom een voorzet op Jesslyn die wel in het net beland. De 2-0 is daarmee een feit.

LRC heeft bijna continue balbezit en weet nog een aantal kansen te creëren. Eerst nog Jesslyn na een zwakke uittrap van de keepster van VVAC. Daarna Evolet die helaas naast gaat. Uiteindelijk is het Thirza in de 18e minuut die met een afstandsschot de bal strak in hoek plaatst. 3-0! Het volgende doelpunt gebeurt in minuut 24. Elise haalt hard uit en schiet recht op de keepster. Die laat de bal door haar benen gaan. Met deze toch ongelukkige panna is het 4-0.

Even later zet Benthe een aanval over rechts op die eindigt in een voorzet op Seviere: naast. Het laatste wapenfeit van deze helft is van Elise – op zoek naar een hattrick  - met een hard schot op de keeper. De meiden van VVAC hebben ook nog wat kleine uitbraken maar deze worden door de verdedigers van LRC keurig afgestopt.

We gaan de rust in met 4-0 voorsprong met de wetenschap dat we achterin alles onder controle hebben en rustig de aanval kunnen helpen opzetten.
coaches Benjamin en Jano geven aan dat het goed gaat maar dat ze willen zien dat de meiden meer overspelen en het bal tempo hoog houden.

2de helft

VVAC trapt af voor de 2e helft. Ze lijken meer druk naar voren te willen gaan geven, maar LRC laat dit niet gebeuren. We zijn 5 minuten onderweg als Benthe een rush naar voren maakt en de bal doorspeelt naar Thirza. Thirza zet met een pass Jesslyn in stelling die door het midden de 5-0 scoort.  VVAC krijgt geen grip op de meiden van LRC maar blijft het proberen voetballend op te lossen. LRC blijft aanzetten.
De bal wordt vaak overgespeeld. Soms te vaak waardoor het niet snel genoeg of te zacht geschoten wordt.

In minuut 9 van dit deel is het Benthe die hard uithaalt met een trap door het midden, dit schot zit tussen een voorzet en een afstandsschot in. Toch gaat de bal de hoek van het doel in: 6-0. Waar VVAC er af en toe nog uit komt weten de verdedigers deze prima van zich af te houden. Er worden geen cadeautjes gegeven vandaag.

LRC zet wederom aanval na aanval op. Thirza maakt een mooie solo en weet Elise te bereiken. Het harde schot gaat naast. Nog een mooie corner: hoog en hard, maar vindt geen koppers. Benthe nogmaals met een schot, maar deze gaat voorlangs. Seviere legt terug op Thirza, maar deze wordt door de keeper gekeerd. Direct gevolgd door een volgende aanval over veel schijven. Het is

Seviere die wel uithaalt. Helaas niet hard genoeg. Wederom een afstandsschot. Deze keer van Thirza. De rebound is van Seviere maar ook deze is voor de keeper van VVAC. Bij de volgende kans is het wederom Seviere die na een rush van Thirza wordt bereikt. Wederom is het de keepster die al vele reddingen heeft moeten verrichten om LRC van het scoren af te houden.

Met 54 minuten gespeeld komt er weer een corner van LRC. De bal gaat richting het hoofd van Benthe die klaar lijkt te staan om te koppen. Het opgeheven been van spits Jesslyn voorkomt echter dat bal en hoofd elkaar raken. Met nog enkele minuten te spelen is het duidelijk dat ook Evolet een doelpuntje wil meepakken.  Eerst heeft ze een schotje op doel. Volgende kans gaat net naast, maar in de laatste minuut heeft ze de hoek voor het uitkiezen. De 7-0 staat genoteerd! De scheidsrechter fluit na dit doelpunt af.
Alle meiden geven elkaar na afloop een hand.

Onze meiden hebben een fantastisch resultaat neergezet. Verdedigend stond alles perfect en is er niets weggegeven. De aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op waarbij de bal veel wordt overgespeeld. Iets egoïstischer zou zelfs wel mogen.

Zo zien we dat de trainingen van Rayelle en Danique zijn vruchten gaan afwerpen.

Het is ook hier weer duidelijk zichtbaar dat de meiden van MO13 zich tot sterke voetballers ontwikkelen. Hetgeen zichtbaar is in de duels, die bijna allemaal gewonnen worden.

Dit LRC zou zomaar eens bovenin kunnen gaan meedoen.