54'

3e klasse 04

7 december 2019 10:00

LRC MO13-1 – SVW MO13-1

Na de gewonnen wedstrijd in en tegen Vuren stond voor vandaag de thuiswedstrijd tegen SVW op het programma. Het tijdstip van de wedstrijd was om 10.00 uur en de meiden waren om 09.15 uur in kleedkamer 9 al te vinden.Nadat de coach de opstelling met de meiden heeft besproken vertrekken ze richting veld 2A. Daar aangekomen blijkt de wedstrijd van LRC MO11 nog aan de gang te zijn. De MO13 gaat dan richting het gras van veld 3 en begint daar aan hun warming-up.

Er worden wat sprintjes getrokken en men gaat in groepjes verder met het rondspelen van de bal. SVW is inmiddels ook aan hun warming-up begonnen en ook daar zit de stemming erin.

LRC gaat het vandaag doen met de volgende meiden: Julia zoals gewoonlijk tussen de palen met daarvoor Vlinder, Louise, Benthe en Thirza.

Daarvoor spelen Jesslyn, Maysa en Suus. Jadey, Serviere en Evolet zijn de wissels.

Anouk en Elise waren ziek en Sterre was een weekend weg.

Inmiddels is de wedstrijd van de MO11 tegen HSSC”61 afgelopen en geëindigd in een gelijk spel, 1-1, en lopen de teams van LRC en SVW naar hun helft van het veld.

Iets na 10 uur geeft scheidsrechter Rolf aan dat het tijd is voor de wedstrijd.

LRC wint de tos en mag dus de eerste helft aftrappen.

De eerste paar minuten is het rommelig en SVW probeert het initiatief te nemen. De bezoekers zijn fel op de bal en in de duels. De meiden van LRC weten in het begin hier even niet mee om te gaan maar herpakken zich snel. De bal komt in de 6de minuut voor de voeten van Thirza die de bal door speelt naar Jesslyn, Jesslyn schiet de bal maar raakt deze niet lekker. Ondanks dat verdwijnt de bal richting de hoek waar de keepster van SVW toch moeite mee heeft en zo staat de 1-0 op het bord.

Door deze snelle goal laat SVW zich niet uit het veld slaan en begint driftig de ballen over de zijkanten te spelen.in de 10de minuut is het een spits van SVW die er door komt maar Julia staat goed opgesteld en pareert dit schot en heeft de bal klemvast.

Inmiddels zijn Evolet, Suus en Serviere in het veld gebracht ( 13de minuut ) Serviere ontvangt de bal van Jesslyn. Serviere heeft zich mooi vrijgespeeld en staat tegenover de keepster van SVW. Serviere blijft cool en met een mooie beweging zet ze de 2-0 op het bord. Dit is nog eens invallen!

We zien ook dat SVW druk blijft zetten en iedereen moet nu voor elkaar werken. De verdedigers van LRC blijven praten en zetten de meiden van LRC neer. Toch zijn het de meiden van SVW die in de 19de minuut weer een mooie kans krijgen maar stuiten nogmaals op de oplettende keepster van LRC. Weer pakt Julia de bal Na deze aanval is het aan beide kanten even een stapje terug er is door alle meiden al flink wat afgelopen. Na een fase van 5 minuten rust vindt Thirza het wel genoeg en gaat er maar weer voor met als resultaat een schot die achter de keepster belandt en zo staat de 3-0 op het scorebord. Er zijn dan nog wat kansen voor Maysa en Suus die het nog proberen.

Met een 3-0 ruststand vertrekken de teams naar de kleedkamers.

In de kleedkamer geven de coaches Benjamin en Jano aan dat ze heel goed voetbal zien en dat er goed wordt overgespeeld. Hiervoor prijzen ze “ hun”  meiden. Er zijn wat speelsters die tegen elkaar praten over hoe ze denken in de 2de helft meer doelpunten te kunnen maken.

Coaches geven aan dat er ook zeker opgelet moet worden want er spelen bij SVW ook speelsters die wel een doelpunt willen maken. Met deze woorden gaan de meiden weer richting veld 2A.

SVW mag nu aan de aftrap beginnen en weg zijn we. Al in de 1ste minuut is het Maysa die vroeg stoort en de bal veroverd. Het schot beland naast het doel omdat de keepster er nog aan zit. Jesslyn neemt deze corner en de bal beland bij Benthe voor haar voeten het schot wat ze dan neemt wordt netjes door de keepaster van SVW gekeerd.
In de volgende 15 minuten is zijn er kansen voor de aanvallers van LRC en belanden de ballen net naast of vergeet men een goede hoek uit te kiezen waar de ballen heen hadden gemoeten. In deze fase komt SVW er niet echt aan te pas. Er zijn maar sporadische aanvallen die uiteindelijk door de verdedigers van LRC worden in de kiem worden gesmoord.

In de 46de minuut is het Serviere die een bal richting het doel schiet, de keepster ziet waarschijnlijk deze te laat en probeert de bal nog uit het doel te halen ,helaas is deze al over de doellijn geweest en staat de 4-0 op bord.

Je zou denken dat SVW het dan wel gelooft maar de meiden gaan gewoon door en proberen het weer aan de zijkanten. En ja, ze hebben zeker wat kansen gehad maar dit leverde voor hun niets op. We zijn aanbeland in de 50ste minuut als het Thirza is die de 5-0 laat aantekenen. Niet veel later in de 54ste minuut is het Serviere die nogmaals een gekruist schot plaatst en zo de 6-0 laat aantekenen. Serviere kan haar geluk niet op ze heeft in 1 wedstrijd 3x gescoord.

De wedstrijd heeft dan nog 5 minuten op de klok als her en der het spel aan beide kanten wat harder wordt. Er mag wel gezegd worden dat er nog kansen zijn van Evolet en Suus maar hun schoten gaan ook net naast of worden gepakt door de keepster.

Er is nog een soort slotakkoord van SVW en LRC die speelt zich af in de 29ste minuut: als eerst is het de beurt aan SVW die het met een mooi afstandsschot het nogmaals probeert, maar toch is het weer Julia die deze bal keurig onder controle krijgt. Dan is het Thirza voor de thuisploeg die met een hard afstandsschot de onderkant van de lat raakt en voor vele toeschouwers ( thuispubliek, bezoekers en de neutrale ) deze dan ook over de achterlijn zou zijn verdwenen. Voor de goed fluitende scheidsrechter moeilijk te zien en er werd dan ook helaas voor Thirza geen doelpunt toegekend.

Bij een stand van 6-0 wordt er door Rolf afgefloten en geven alle meiden elkaar sportief een hand.

Door deze overwinning zal LRC stijgen naar de 3de plek op de ranglijst en komen ze met Tricht gelijk in punten maar hebben de meiden uit Tricht 2 doelpunten meer gescoord dan LRC.
Dit achterstandje kan men misschien wel wegwerken in de onderlinge wedstrijd van 21 december.