Benthe Vennema (afstandschot)
56'

3e klasse 04

21 september 2019 10:00

Na 3 bekerwedstrijden die door LRC allen zijn gewonnen begint voor de meiden de competitie weer. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de SteDoCo op de agenda.

Waar normaal het team over genoeg meiden beschikte waren de auto’s nu maar gevuld met 9 meiden. Louise en Evolet waren ziek, Anouk is nog herstellende van een blessure, Sterre en Elise hadden andere verplichtingen.

De meiden die het dan maar moesten doen waren Julia Jadey, Vlinder, Benthe, Suus, Maysa, Seviere, Jesslyn en Thirza.

Coach Benjamin had ook andere verplichtingen en was dus ook afwezig.

Er was afgesproken dat we om 08.45 uur verzamelde bij het Glaspark om vanaf daar naar Hoornaar te rijden.

Aangekomen op het sportpark verdwijnen de meiden naar kleedkamer 3, de meegereisde ouders zoeken een plekje in de kantine om een bakje koffie tot zich te nemen. Nadat de meiden zijn omgekleed spreekt Jano zijn meiden toe dat het een lastige wedstrijd kan gaan worden omdat SteDoCo beschikt over een goed team, tevens geeft Jano aan dat we maar 1 wissel hebben en we goed onze krachten moeten verdelen.

Net voor half 10 gaan we het veld op en doen we onze gebruikelijke dingen zoals warmlopen, rekken en het team verdelen in groepjes zodat ze ook met de bal aan de gang kunnen gaan. Inmiddels is Jano samen met keepster Julia aan het warmdraaien. Niet veel later mogen de rest van de meiden ook nog wat ballen richting Julia afvuren. Diverse ballen verdwijnen in de sloot en worden door de dames lachend weer opgevist.

Dan verschijnt de scheidsrechter op het veld en na wat afspraken te hebben gemaakt met beide coaches en aanvoersters legt hij de bal in het midden. Benthe is zoals gebruikelijk de aanvoerster en schud met de scheidsrechter en de aanvoerster van SteDoCo de hand. SteDoCo wint de tos en mag aan de aftrap beginnen.

1ste helft

Het is al snel duidelijk dat er bij de thuisploeg goede voetballertjes lopen en de verdediging van LRC is dus gewaarschuwd. Er wordt door SteDoCo goed gecombineerd en men wil vaak over de zijkanten opkomen. De verdedigers van LRC hebben dit snel door en zorgen voor een goede dekking.

Na een minuut of 20 voetbal is er een mooie aanval van het thuis team en wordt deze aanval ook heel mooi afgerond; namelijk met een schot in de kruising. De 1-0 staat dan op het bord. De meiden peppen elkaar op en gaan weer verder. Er zijn mooie duels die worden uitgevochten. De ene keer gaat het bekende kwartje naar links en dan weer naar rechts. Maar 5 minuten voor de rust is er door SteDoCo een aanval over rechts en verdwijnt deze ook achter de keepster van LRC. De 2-0 was een feit.

De meiden van LRC lopen een beetje tegen elkaar te mopperen van hoe dit nu kan. Door dit 2de doelpunt zien we de vertwijfeling op de gezichten van de meiden. LRC trapt weer af en met nog 3 minuten te spelen geeft Vlinder aan niet meer verder te kunnen. Na overleg met coach Jano maakt ze de 1ste helft nog af. Het rustsignaal klinkt en we gaan richting kleedkamer, onderweg spreken de meiden met elkaar van hoe nu verder.

In de kleedkamer wordt er door Jano aangeven dat hij wel een leuke maar een rommelige 1ste helft heeft gezien aan de kant van LRC. Wel voegt hij eraan gelijk aan toe dat hij trots is dat het maar 2-0 staat zeker omdat we maar over 1 wissel beschikken.

Vlinder geeft aan dat ze in de 2de helft buiten de lijnen wil blijven. Uiteraard stemt Jano hiermee in want op een nieuwe langdurige blessure zitten we niet te wachten. Door deze beslissing wordt het duidelijk voor het team dat ze het nu maar met zijn achten moeten doen en er niet meer gewisseld kan worden.

Coach geeft aan dat de meiden moeten gaan voetballen en van hun eigen kracht moet uitgaan. In dit geval is winnen of verliezen niet belangrijk maar moet het plezier voorop staan. Met deze worden verlaten ze de kleedkamer en lopen weer richting het veld, SteDoCo staat al klaar en wil natuurlijk snel de punten binnen hebben.

2de helft

LRC trapt af en we zijn weer onderweg, sommige meiden van LRC spelen op een andere positie die ze zijn gewend, maar dat kan ook niet anders zonder wissels.

De wedstrijd verloopt voor LRC beter dan in de eerste helft want we zien nu dat de meiden veel meer combineren en druk uitoefenen op de verdediging van de thuisploeg. In de 48ste minuut is er een corner voor LRC die genomen wordt door Jesslyn. De corner vliegt richting doel en wordt door de verdedigers van SteDoCo weggewerkt.

Deze bal wordt door Benthe opgevangen en met een streep hoog in het doel zorgt ze voor de aansluitingstreffer. 2-1 staat in de boeken. De meiden zijn erg blij en blijven de aanval zoeken. SteDoCo wordt terug gedrongen en kan zich nu even alleeen maar richten op verdedigen. Het spel blijft leuk om te zien en de verdedigers van LRC worden weer onder druk gezet. De laatste 10 minuten speelt het spel zich voornamelijk af op de helft van LRC. Dan in de 55ste minuut als bijna iedereen voor het doel van LRC bivakkeert, heeft Thirza ( LRC ) de bal en loopt richting de middellijn. Er is een overtreding voor nodig om haar te stoppen en de scheidsrechter fluit dan ook terecht.

De vrije bal die mag worden genomen is dan voor Benthe, met een schot richting doel gaat deze tussen 2 verdedigers van het thuisteam door en op het moment dat de bal tussen de verdedigers door komt aarzelt Jesslyn niet en geeft er nog een trap tegen, de 2-2 komt dan in de boeken.

De meiden van LRC roepen naar elkaar; het staat gelijk vasthouden nu !

De wedstrijd loopt naar het einde en er is nog een dot van een kans voor LRC maar deze gaat net naast, de scheidsrechter fluit voor het einde.

Nadat de meiden van beide clubs elkaar de handen hebben geschud lopen de meiden van LRC naar hun coach. Jano geeft aan super trots te zijn dat ze na een achterstand en geen geloof dit toch nog voor elkaar hebben gekregen. De meiden zijn blij met het behaalde punt.