42'
... (afstandschot)

3e klasse 04

16 oktober 2019 19:00

De meiden van LRC hebben inmiddels 2 competitie wedstrijden achter de rug waarvan er 1 gelijk en er 1 werd gewonnen. De wedstrijd van vanavond is tegen Heukelum.

Vanavond missen we door omstandigheden 1 speelster namelijk Louise. De rest is erbij. Anouk en Sterre keren terug van een blessure en moeten het rustig aan gaan doen.

De weersverwachting zag er niet rooskleurig uit en de ploegen betraden in motregen het veld. De warming -up is begonnen. Naarmate de tijd verstreek had de motregen plaatsgemaakt voor hevige regenval en wind. De scheidsrechter komt het veld op en Heukelum mag met de aftrap beginnen. Inmiddels zit de tribune aardig vol met toeschouwers, waar men normaal gewoon langs de zijkant bivakkeert had men nu gekozen om droog te gaan zitten, want het regende stevig.

In het begin van de wedstrijd is het duidelijk dat Heukelum vol voor de winst wil gaan en zetten ze gelijk al aardig wat druk op de verdedigers. De meiden van LRC zijn nog zoekende hoe ze dit snel kunnen omdraaien.
LRC pareert wat aanvallen en komt er zelf nu ook via de zijkanten eruit. In de 9de minuut verdient men hoekschop. Deze voorzet wordt uiteindelijk door de keepster van Heukelum gepakt waarna ze de bal snel weer inbrengt. Door deze snelle actie kan Heukelum een mooie aanval opzetten en de bal gaat dan ook maar rakelings voorlangs.

Nog geen minuut later is het wel raak voor de meiden van Heukelum , dit mede omdat de verdedigers van LRC niet goed staan opgesteld. De 0-1 is een feit. Door dit doelpunt zien we ( door de regen heen ) dat LRC het niet onder controle heeft.
Heukelum is ijzersterk in de counters en zorgt voor veel gevaar. LRC krijgt er geen grip op.
In de 17de minuut is er een schot van een speelster van Heukelum die door de keepster van LRC richting de lat word geduwd om dan maar een corner weg te geven maar de bal komt dan ook op de lat en valt helaas weer terug in het veld, uit de rebound scoort Heukelum hun 2de doelpunt van de avond.

De coaches van LRC geven aan dat de meiden gewoon hun eigen spel moeten blijven spelen en er heus wel kansen komen. De toeschouwers zien dan een sterker LRC met goed voetbal. In 23ste minuut komt er aan de rechterkant een mooie en snelle aanval van Seviere.
Seviere speelt 2 speelsters uit en geeft een pass op maat, de bal beland voor de voeten van Jesslyn die op haar beurt een verdedigster uitkapt en de bal in de verre hoek deponeert. De 1-2 word op het lijstje van de scheidsrechter gezet.
De laatste minuten van de eerste helft is LRC met een sterke fase bezig, we zien dat men dat de bal goed rond speelt en het geduld bewaard waar de meiden in het begin van de wedstrijd de bal alleen maar wild wegschoten.

De scheids fluit voor de rust. Kletsnat lopen de speelsters van beide teams naar de kleedkamer.

In de rust wordt er door de trainers/coaches aangeven dat ze de kalmte moeten bewaren en moeten blijven voetballen zoals ze de laatste 10 minuten hebben gedaan. Over het vertoonde spel in het laatste gedeelte van de eerste helft zijn ze erg over te spreken.
Het is voor de meiden van LRC duidelijk dat het nog een hele lastige 2de helft gaat worden.

De 2de helft word er door LRC afgetrapt en men speelt de bal rond. Heukelum zal snel afstand willen nemen want men zit er meteen boven op. Ook hier zien we dat door de slordigheden van LRC de speelsters van Heukelum makkelijk de bal bij zich kan houden en rondspelen. De regen blijft maar vallen en het is voor beide teams lastig de ballen in het veld te houden, we zien dat vele passes doorglijden over het veld.
In het eerste kwartier van de 2de helft zien we een sterk Heukelum en net als in de eerste helft valt er al na 12 minuten spelen een doelpunt voor Heukelum. Een speelster schiet van afstand op het doel van LRC, en deze beland in het net. 1-3.

Nu weten de meiden dat het heel lastig gaat worden om misschien nog met een punt weg te gaan. Zoals we weten geven de meiden nooit op en gaan ze er nog met volle energie in. Er volgen toch wat schoten die of net naast gaan of door de keepster worden gepakt.
Inmiddels heeft de coach moeten wisselen omdat zowel Sterre en Elise geblesseerd van het veld moeten.

De scheidsrechter fluit de wedstrijd af en de meiden geven elkaar zoals gewoonlijk de hand.

Coaches van LRC spreken hun meiden nog toe dat ze tevreden zijn met het vertoonde spel en geven ook aan dat Heukelum vandaag een maatje te groot was.

We gaan ons richten op de volgende bekerwedstrijd van 19 oktober thuis tegen Nivo Sparta.