Assist: Renzo Kleijn

Hoofdklasse C

7 december 2019 10:00

Zaterdag 7 december 2019 LRC JO 15-1 tegen Hardinxveld JO 15-1

Met een complete selectie stonden de mannen van Bert & Yme (BY) vandaag op veld 1 van het Glaspark klaar om aan de wedstrijd tegen Hardinxveld de strijd om plaats 7 van de ranglijst aan te gaan.
Op het verzoek van de tegenstander (en daar deden de mannen Kitty ( de moeder van Daan) ook een groot plezier mee) werden de paars-witten shirts verwisseld met de kompleet paarse shirts.
Kitty vind deze shirts mooier en de laatste keer dat deze werden gedragen (de wedstrijd tegen kozakkenboys) brachten ze geluk want de laatste keer dat in deze shirts gespeeld werd leverde ook de laatste overwinning op.
Na de verkleedpartij was het eindelijk zover vanaf de aftrap zagen we net als de voorgaande wedstrijden dat de paarsen het hef in handen namen met goed verzorgt voetbal, met daarbij een groot compliment aan de verdediging want Djaego,  Merijn, Eljounai en Thomas hadden de aanval van onze gasten zo goed in de zak zitten dat Job de gehele eerste helft als extra toeschouwer fungeerde.
vanaf het middenveld ging het balletje lekker rond en voorin werden al snel wat kleine mogelijkheden gecreëerd tot het moment en dat was na een kleine 10 minuten spelen toen Maurits over de linkerflank de bal diep speelde naar Renzo die op zijn beurt als een comeet erachter aan ging en nog net kon voorkomen dat de bal over de achterlijn zal gaan en om deze actie nog mooier te maken speelde hij de bal richting de eerste paal waar Lars al als een duveltje uit het doosje was heen gelopen en voordat de keeper het in de gaten had zag hij dat Lars de bal subtiel met zijn voet lichtjes aan tikte waardoor de bal met een mooie curve over de goallie heen ging en tot stilstand kwam in de verre hoek tegen het net.
Beide armen van Lars gingen omhoog en onder luid applaus van de toeschouwers ging hij de terechte 1-0 voorsprong met zijn teammaatjes vieren.
Na de openingstreffer probeerden de gasten op het Glaspark wel het één en ander te forseren maar de achterhoede van de paarsen gaven niets prijs en eenmaal aan de bal waren de combinaties goed en volgde regelmatig kleine mogenlijkheden.
Ongeveer tien minuten voor het rustsignaal probeerd Maurits met een solo dichter bij de goal te komen en hij kwam tot de rand van de zestienmeter daar vandaan zag hij kans om de bal op de goal te schieten de keeper kon dat schot nog wel keren maar Lars was er als de kippen bij om de bal toch dat ene tikje te geven om voor de tweede keer het feestje van een doelpunt te kunnen gaan vieren met zijn vrienden.
Enkele minuten later werd Daan gevloerd op de rand van de zestienmeter hij viel duidelijk er binnen maar volgens de scheidsrechter was het net buiten de zestien waardoor slechts een vrijetrap (die er overigens niet in ging ) over bleef voor de mannen van BY. dus met een 2-0 voorsprong werd de rust gehaald.
In de rust was er lof over het spel maar tijdens de koffie en de thee hadden de trouwe supporters het ook over hetgeen ze de laatste wedstrijden iedere keer mee hadden gemaakt een goede eerste helft gevolgt door een slechte tweede en zo aan het eind met lege handen staan.
Vol spanning werd er gekeken naar hoe de mannen van BY uit de kleedkamer zouden komen.
Vanaf de aftrap volgde een voor de neutrale toeschouwer leuke ontwikkeling de gasten probeerde een opening in de verdediging te forseren en aan de andere kant waren er hier en daar wat speldenprikjes van de paarsen.
Na vijf minuten spelen dreigde een solo van Maurits op niets uit te draaien maar de bal kwam plots voor de voeten van Lars die op de hoek van de zestienmetergebied stond van de linkerkant vanaf die positie probeerde hij de bal richting de verre hoek te krullen maar in plaats van te kunnen juichen volgde er een knallend geluid dat was van de paal gevolgt door een oooh vanaf de zijkant dat ten gehore werd gebracht door de trouwe toeschouwers dit schot had meer verdiend maar het bleef 2-0.
Enkele minuten later kreeg Job een schot vanuit de tweede lijn te verwerken hij dook erheen maar kon hem helaas niet ver genoeg wegwerken waardoor hij voor de voeten van een aanvaller kwam die op zijn beurt de aansluitingstreffer wist te produceren.
Het spel werd wat neveuzer en de tegenstander ging fysieker spelen en de scheidsrechter was ook niet elke keer even duidelijk met zijn manier van fluiten wat de ene keer wel mocht werd de andere keer bestraft met een vrijetrap tegen.
Één keer zat hij er goed naast Maurits was erdoor en kon vrij doorlopen richting de goal toen hij aan zijn arm werd getrokken hij kreeg welliswaar een vrijetrap en de veroorzaker kreeg inderdaad een kaart enkel was de kleur niet bij het vergrijp het was een gele kaart geworden ipv de rode die daarvoor staat als de regels nageleeft zouden zijn.
Ondanks het aandringen wat onze gasten echt wel probeerde wedr er niet echt veel weggegeven achterin maar het stond wel bol van de spanning en dat bleef tot het laatste fluitsignaal die uiteindelijk klonk het werd gevolgt door een opgelucht gejuich zowel op als langs het veld.
Na afloop van de wedstrijd kwam er nog meer aangenaam nieuw want VVGZ had gelijk gespeeld en heeft met nog 1 wedstrijd te gaan 2 punten meer dan de mannen van BY.
Wij moeten op bezoek bij Wieldrecht en bij winst van onze mannen en verlies van VVGZ die afreisd naar Hardinxveld eindigen we toch bij de bovenste 6 dat eventueel recht geeft op een langer verblijf in de velbegeerde hoofdklasse waar we gezien ons verzorgde spel best in thuis horen.
Ik stel voor om volgende week wederom in het paarse shirt te spelen in die shirts hebben we tot op heden alleen maar gewonnen en dat is wat we nodig hebben.