De ene helft is de andere niet bij JO 15-1

Hoofdklasse C

23 november 2019 10:30

J. (Jack) Dhondai

Zaterdag 23 november 2019 Oranjewit JO 15-1 tegen LRC JO 15-1

Doordat Eljounai erg laat zich afgemeld had moesten de mannen van Bert en Yme (BY) (Frits was afwezig) met slechts 2 wissels op naar Dordrecht de plaats waar dit team niet al te beste herinneringen aan over heeft gehouden maar goed dit is een andere wedstrijd en laten we er niet vanuit gaan dat het met de plaats te maken heeft.
Gelukkig was vooraf Platon van JO 15-2 wel aan de selectie toegevoegd en gingen de paars-witten met 13 spelers naar Dordrecht.
In navolging van de profs begon ook deze wedstrijd door vooraf een minuut stil te staan tegen het racisme waar voor mij een makkelijk bruggentje te maken is in dit verslag naar de gebeurtenissen omtrend dit onderwerp van een paar weken terug.
Met grote blijschap kunnen we mededelen dat de schorsing van Jacey is terug gebracht van 4 wedstrijden naar 1 gezien hij deze wedstrijd al heeft gehad is hij vanaf heden gewoon weer inzetbaar voor het team iedereen die aan dit resultaat heeft meegewerkt hartelijk dank want racisme mag nooit zegevieren.
Na de minuut silte ontstond er een waar schouwspel waarin al snel bleek dat de paars-witten voetballend beter waren dan de thuisploeg.
Oranje-wit had heel veel moeite met het goed verzorgde positiespel van ons toch werd de thuisploeg door de mannnen van BY in het zadel gebracht doordat Djaego te zacht terug speelde naar Job kwamen twee aanvallers met de bal vrij voor onze goalie en konden dit klusje makkelijk klaren en de onterechte 1-0 op het scorebord brengen.
Een kleine vijf minuten later kreeg Maurits de bal net iets over de middenlijn in de voeten hij had twee tegenstanders voor zich en wist zich met de bal aan zijn voeten gekleeft tussen deze twee door en voorbij te komenhad met deze actie de zestienmeter lijn al bereikt werd daar door een verdediger opgewacht maar ook deze werd gepasseerd en met drie man in de achtervolging was hij al rond de penaltystip gevorderd hiervandaan besloot hij de bal in de linkerhoek te plaatsen om vervolgens daarna met zijn teamgenoten de verdiende gelijkmaker te vieren 1-1.
Zoals gezegd had de thuisploeg erg veel moeite met ons positiespel wat steeds beter werd maar ondanks dat moesten de mannen van BY voor de tweede keer toezien hoe een persoonlijke fout werd afgestraft een schot vanaf de zestienmeterlijn werd nog wel geparreerd door Job maar kwam voor de voeten van de spits van Oranje-wit die dit cadeautje dankbaar verzilverde waardoor de paars-witten als ze naar het scorebord keken de stand van 2-1 erop konden zien.
Het enige wat de spelers van BY te verwijten was dat de flanken te weing werd gebruikt en dat was erg zonde dat bleek wel toen ongeveer vijf minuten voor het rustsignaal eindelijk de aanval over diverse schijven bij Renzo kwam die aan de linkerflank geheel vrij stond ter hoogte van de zestien vanaf die positie gaf hij een perfecte voorzet aan Maurits die met zijn hoofd de bal richting de goal stuurde en de keeper voor de tweede keer wist te paseren en zo zette hij de ruststand op 2-2 .
De trouwe supporters waren in de rust vooral tevreden over het goed verzorgde spel en hadden zin in de tweede helft maar dit zal heel anders gaan aflopen.
Al vrij snel naar de aftrap bleek dat de thuisploeg het hef in handen wilde nemen door fysieker te gaan voetballen en de paars-witten lieten het zich gebeuren gingen mee in het spel van Oranje-wit en verloren regelmatig de duels.
Amper twee minuten gepeeld in de tweede helft moest Jacey met een blessure aan zijn hand naar de kant en in de tijd dat Bert met hem naar de kleedkamer was gegaan om zijn hand te koelen was in eerste instantie de stand op 3-2 gekomen doordat voor het eerst de thuisploeg een op eigen kracht goede aanval wist te verzilveren met een treffer.
Amper een minuut later was Djaego voor de tweede keer de ongelukkige toen hij een voorzet vanaf rechts totaal verkeerd raakte en  hij zag de bal met een rare curve over zijn eigen keeper heen gaan waardoor het ineens 4-2 stond.
Inmiddels was Bert weer terug gekomen en hij wist niet wat hij hoorde toen hij vroeg hoe de stand was maar aan het spel zag hij al gauw dat de kopjes waren gaan hangen en binnen 15 minuten strooide de thuisploeg extra veel zout op de wonden door nog 4 keer Job te paseren waardoor halverweg de tweede helft de stand van 8-2 op het scorebord was te lezen.
Na de achtste tegentreffer werd langzamerhand het spelbeeld van de eerste helft weer hervat maar het geloof was eruit dus bleef de 8-2 staan die hard aankwam zeker gezien dat je de eerste helft eigenlijk de zaken goed voor elkaar te hebben.
Een grote nederlaag tegen een tegenstander die duidelijk sterker is dan jezelf zal makkelijker te verteren zijn maar de paars-witten moeten toch proberen om weer op te staan want er zijn nog 9 punten te halen deze competitie en bij een 100 % score is een positie bij de bovenste 6 een haalbare doelstelling.
De bovenste 6 komen in de tweede seizoenshelft in de hoofdklasse uit de onderste gaan naar de eerste klasse wat gezien het spel waarin dit team instaat is in mijn ogen te laag niveau is en dat zal zonde zijn voor de ontwikkeling van deze selectie.