JO 15-1 verkoopt de huid duur aan de koploper

Drechtstreek JO15-1

Hoofdklasse C

16 november 2019 12:00

zaterdag 16 november LRC JO 15-1 tegen Drechtstreek JO 15-1

Na de blamage tegen de hekkensluiter vorige week moesten de mannen van BFY (Bert, Frits en Yme) zich opmaken voor een op papier onmogelijke ommekeer, want koploper Drechtstreek kwam naar het Glaspark de tegenstander van vandaag had in dit seizoen slechts 3 tegendoelpunten  moeten inclaseren daarnaast wisten zij onze laatste tegenstander (waar wij met 5-1 van verloren) met 14-0 van de mat te spelen dus de borst kon nat worden gemaakt.
Doordat er vanuit de bond nog geen uitspraak was omtrend het verweer van de straf die Jacey naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Kozakkenboys had gekregen was hij voor deze wedstrijd gerechtigt om mee te doen dus voor de tweede keer dit seizoen begonnen we een wedstrijd met de voltalige selectie die ook nog eens extra werd aangevuld met Platon uit de JO 15-2 zodat BFY de luxe had van 3 wissels.
Dat Yme afgelopen week goed bezig geweest was met de kritiek die het team had gekregen na de afgelopen zeperd in Dordrecht was al vanaf het eerste fluitsignaal (van een goed fluitende scheidsrechter) goed te zien.
Het balletje ging snel en goed rond het positiespel was weer wat we van dit team konden verwachten en nauwelijks 2 minuten bezig was de eerste grote kans na een goed lopende aanval kreeg Lars de bal ter hoogte van de zestienmeterlijn hij kon zelf schieten maar besloot de bal strak richting Maurits te spelen die op de vijfmeterlijn stond helaas was de bal iets te strak waardoor Maurits hem niet goed kon raken en de bal ging naast het doel, maar de eerste toon was gezet.
Hierna lieten de gasten zien waarom zij zo hoog in de ranglijst staan en er volgde zowaar een intressante strijd op het veld waarin we gedwongen werden omvechtlust te tonen toch lukte het de paars-witten niet om stand te houden, want de eerste corner die we tegen kregen werd knap met een boogje over Job heen in de goal gekopt.
Het was niet dat wij verzwakte maar wel de efficentie van de tegenstander uit spelhervattingen waardoor de gasten na 10 minuten spelen Job voor de tweede keer gepasseerd werd.
Hierna voerden de gasten de druk op en dat zal zo de gehele eerste helft ook zo blijven en hoewel de paars-witten nog twee keer voor rust een tegendoelpunt moesten slikken was er niets aan te merken op hun inzet zelfs niet op hun positiespel die nog wel voor wat kleine speldenprikkies zorgde maar er was gewoon niets om af te dingen dat de rust gehaald werd met een 0-4 achterstand.
De trouwe supporters die waren allicht blij dat de mannen van BFY niet zo beroerd speelden als vorige week anders was de ruststand tegen deze tegenstander ongetwijveld al in de dubbelle cijfers geweest.
Wat er in de thee heeft gezeten weet niemand maar ondanks de grote achterstand gingen de paars-witten voortvarend van start in de tweede helft er werd goed gecombineerd en na vijf minuten spelen volgde wat mijn betreft de hoogtepunt van de paars-witten een aanval van de tegenstander werd aan onze rechterkant afgebroken en over vele schijven kwam deze uiteindelijk bij Jacey die links net iets buiten de zestienmeter stond daar nog een keer met Renzo combineerde en vervolgens met een mooie boogbal Daan wist te bereiken die bij de tweede paal vrijstond.
De keeper verwachtte dat Daan de bal in de korte hoek zal schieten maar Daan speelde de bal over de keeper heen in de richting van Lars die op de vijfmeterlijn bij de andere paal stond en dit cadeautje dankbaar uitpakte door tegen de bal aan te lopen en met het hoofd tegen de netten te werken.
Na de 1-4 merkten de paars-witten dat de tegenstander inderdaad niet vaak een tegendoelpunt had gekregen dit seizoen en het gaf de mannen van BFY zelfs wat vleugels amper 5 minuten later wist Luuk Lars voor de tweede keer vrij voor de keeper te spelen en wederom wist Lars maar al te goed wat hij hiermee moest doen en zo werden de gasten voor de tweede keer verrast met een tegengoal en was de stand naar 2-4 verkleind.
Enkele minuten later werd het verschil weer 3 doelpunten doordat de gasten uit een goed uitgevoerde counter de 2-5 wisten te produceren daarna zagen we een mooi schouwspel waarin de paars-witten met goed positiespel enige druk uitvoerde op de wat voorzichtig geworden tegenpartij die wellicht voor het eerst dit seizoen hun tegengas heeft gegeven die ze nog niet waren gewend.
De mannen van BFY waren wel de eerste die twee keer wisten te scoren tegen de koploper die wel de drie punten meenamen naar Papendrecht maar deze echt niet cadeau hadden gekregen op het Glaspark.
Laten we hopen dat de paars-witten deze flow vast kunnen houden en de laatste 4 wedstrijden de volle 12 punten halen dan zit een rangschikking bij de bovenste 6 erin wat hen recht geeft om in de hoofdklasse actief te blijven.