gehavend JO 15-1 komt te kort tegen de koploper

Hoofdklasse C

26 oktober 2019 10:00

Zaterdag 26 oktober 2019 LRC JO 15-1 tegen Sliedrecht JO 15-1

Uitgerekend op de dag dat de koploper naar het Glaspark kwam hadden BFY (Bert, Frits en Yme) een flink uit gedunde selctie tot hun beschikking.
Door vakantie of blessure moesten Eljounai, Yannick, Daan en Jacey deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan gelukkig was JO 15-2 die pas om 13:00 bereid om vier spelers aan ons uit te lenen zodat we toch met 13 spelers de strijd tegen de koploper aan konden gaan.
Het waren Daniël, Platon, Wessel en Ruben die ons uit de brand hielpen vanuit mijn positie hiervoor hartelijk dank mannen.
Toen op het Glaspark de aftrap voor deze ontmoeting plaats vond bleek al snel dat de gasten ons op eigen helft vast zal gaan zetten en het zal ons niet vaak lukken om onder deze druk vanddan te kunnen komen.
Het positiespel van de gasten was gewoon beter verzorgd doordat ze het veld goed breed hielden vonden ze gemakkelijk iedere keer de vrije man.
De paars-witten daarin tegen moesten het doen met de nodige strijdlust die hen allen maar bracht tot het beperken van grote kansen voor de gasten.
Toch was er na een kleine tien minuten spelen het moment wat eigenlijk niet uit kon blijven vanuit een corner die een korte variant als uitvoering had wisten de baggeraars ( inwoners van Sliedrecht staan bekend hiervoor doordat daar al heel lang baggerschepen worden gemaakt vergelijkbaar met het Glas uit Leerdam zeg maar) de 0-1 op het scorebord te zetten.
Na deze achterstand bleef lang het spelbeeld hetzelfde en wederom uit een korte corner wisten de gasten ongeveer vijf minuten voor de rust het verschil te verdubbelen door de 0-2 ruststand erin te werken.
Ondanks de achterstand waren de supporters wel te vreden over de strijd die het gehavende team gaf aan de koploper eigenlijk wisten ze alleen maar via spelhervattingen Job te passeren wellicht iets om tijdens de training een keer aandacht aan te besteden.
Maar voor het tweede bedrijf was er wel hoop op verandering vanhet spelbeeld ten opzichte van de eerste helft echter wilde onze gasten hieraan niet mee werken nu lukte het hen voor het eerst om op de zestienmeterlijn een geheel vrijstaande speler te vinden die daar vandaan kort na rust de 0-3 erin schoot.
Na een klein kwartier spelen kreeg Maurits het op zijn heupen hij soleerde zich tussen drieman door de zestienmeter in richting de achterlijn gaand zag hij bij de tweede paal op de vijfmeterlijn dat Renzo met hem was meegelopen  speelde Renzo aan die op zijn beurt de 1-3 in tikte.
Lang mochten de paars-witten hier niet van genieten want amper 2 minuten later moesten ze de 1-4 slikken en vijf minuten daarna werd het zelfs 1-5 wat uiteindelijk de eindstand zal zijn.
Na het laatste fluitsignaal moet de conclusie getrokken worden dat we vandaag niet in staat waren het de koploper lastig te maken ondanks de goede wil en vooral de steun van de spelers van JO15-2 die ik allen een compliment wil geven voor hun inzet hetgeen de trainer aan het hele team deed.
Deze nederlaag moeten we maar snel vergeten en we moeten vooruit kijken naar volgende week wanneer de Boys uit Werkendam het Glaspark komen bezoeken hopelijk zijn we dan completer en kunnen we eindelijk weer eens punten pakken.