LRC JO15-1: Keurige winst om mee te beginnen

5 - 3

OJC ROSMALEN JO15-2

Groep 1 13

31 augustus 2019 12:00

Het nieuwe seizoen ging eindelijk weer van start en na een enkele training stond de eerste officiële wedstrijd al op het programma namelijk de bekerontmoeting  tegen het Brabantsche OJC Rosmalen.

Laat ik eerst de staf en het team voorstellen alvorens we veder gaan met het verslag van de wedstrijd.

De mannen krijgen dit seizoen training van Yme van Gent en hij wordt hierin bijgestaan door Leslie v/d Heiden. Tijdens de wedstrijden staat het team onder leiding van Frits de Leeuw en Bert Bruggeman.

Op de goal  vinden we een nieuw gezicht op het Glaspark namelijk de van Rhelico overgekomen Job van Middelkoop.

In de verdediging staan Maks Ranschaert, Djaego Bruggeman, Merijn Posthumus en Thomas Krul.

Het middenveld word bezet door Luuk de Leeuw, Maurits Dekkers, Lars van Leerdam, Jacey van Arnhem en Eljounai Pattiapon. Voorin zullen we Daan van Duinkerken, Renzo Kleijn en Yannick van Eck vinden.

Op de laatste dag van augustus kwamen onze Brabantsche vrienden naar het Glaspark en we moesten het stellen zonder Eljounai zijn afwezigheid werd opgevuld door Pascal Xhoxhi speler van JO 15-2.

Snel vanaf het eerste fluitsignaal werd  duidelijk dat er vele de nodige wedstrijdritme kwijt waren toch hielden de mannen van Frits en Bert de wedstrijd aardig onder controle er werden nauwelijks kansen weg gegeven in het eerste deel van de wedstrijd anderzijds waren er wel weinig goed opgezette aanval en was het overpasen vaak slordig.

Ongeveer halverwege de eerste helft ging Renzo over de linkerflank op snelheid zijn mannetje voorbij en vanuit een lastige hoek probeerde hij de bal in de korte hoek te schieten maar de keeper wist dit schot tegen te houden de verdediging probeerde de bal weg te werken maar hij kwam voor de voeten van de goed meegelopen Yannick dit cadeautje graag uitpakte door de bal netjes in de hoek te plaatsen waardoor het eerste seizoensdoelpunt voor de paars-witten een feit was.

Enkele minuten later wist Luuk de tussen een drietal verdedigers staande Maurits te bereiken die op zijn beurt met een sleepbeweging tussen dit drietal uit wist te komen hij ging de zestien binnen en omspeelde ook de uitgekomen  keeper waardoor het lege doel voor hem lonkte om de bal in te schieten zo kwam de 2-0 ruststand op het scorebord te staan.

In de rust was Jacey erin gekomen voor Yannick hij ging zelf op het middenveld lopen en Lars nam de spits voor zijn rekening.

Met Jacey op het middenveld erbij werd het combineren op het middenveld iets beter dan in de eerste helft en was de controle op de wedstrijd beter. Na een kleine vijf minuten spelen in de tweede helft kwam Daan vanaf de rechterflank naar binnen getrokken ondanks hij voor zijn goede linkerbeen lag besloot Daan om de bal opzij te leggen ipv zelf te schieten de bal kwam een beetje achter Luuk maar toch handelde hij snel en pegelde de bal op de lat. Enkele minuten daarna kreeg Maurits de bal en begon een indrukwekkende solo waarin hij zeker 5 verdedigers passeerde en voor de tweede maal ook de uitgekomen keeper en zo was de 3-0 voorsprong op het scorebord te lezen.

Twee minuten later kwam Maurits wederom oog in oog met de Brabantsche goalie en probeerde hem nogmaals te omspelen echter nu was de keeper hem de baas door de bal van zijn voeten af te plukken.

Enkele minuten later schermde Maks achterin de bal af door zich breed te maken hij verwachte dat Job de bal zal opeisen maar dit gebeurde niet de aanvaller deed er alles aan om toch om Maks heen te komen die zich op zijn beurt nog breder maakte de bal ging over de achterlijn maar de overigens goed fluitende (jonge) scheidsrechter was van mening dat Maks zich te breed had gemaakt en legde de bal op de stip.

De penaltynemer liet Job kansloos en de eerste tegentreffer van het seizoen was een feit.

Daarna ging het snel eerst was het woord aan Maurits die zijn hattrick compleet maakte met de 4-1 je zal denken dat de wedstrijd op slot zal zijn maar binnen 5 minuten wisten de gasten de 4-2  te maken en gingen op jacht naar meer.

Nauwelijks 2 minuten later ging de bal voor de tweede keer op de stip en Job ging deze keer wel de goede kant uit maar de bal glipte toch onder hem door en de comfortabele voorsprong was volledig en vooral onnodig weg.

Er volgde uiteraard een nerveuze slotfase en ongeveer 4 minuten voor het eind perste de mannen van Frits en Bert er een fantastische counter uit vlak voor de keeper ietwat aan de rechterkant kwam Maurits weer oog in oog met de keeper hij hield goed het overzicht en zag de goed meegelopen Jacey bij de tweede paal totaal vrijstaan Jacey plaatste de bal netjes tegen het net van de voor hem lege doel en bracht de eindstand op 5-3 een keurige overwinning om mee te beginnen.