LRC JO15-1

Groep 1 13

14 september 2019 12:30

zaterdag 14 september 2019 Unitas JO 15-1 tegen Lrc JO 15-1

Vandaag reisden de mannen van BFY (Bert,  Frits en Yme) af naar Gorinchem met een niet al te fitte selectie zo Jacey had nog te veel last van zijn liesblessure en was er helemaal niet bij Yannick, Renzo waren er wel bij maar konden nog niet een hele wedstrijd voltooien daarnaast was het ook afwachten hoe lang Lars die ook niet helemaal fit was het kon volbrengen gelukkig heeft hij het de hele wedstrijd kunnen volhouden. Om dit te kunnen opvangen hebben BFY geregeld dat Pascal Xhoxhi en Daniël Huigen vanuit de JO 15-2 aansloten zodat we toch met de 3 broodnodige wissels (voor het mooie is de selectie nog altijd te krap) de wedstrijd konden starten.

Vanaf het eerste fluitsignaal namen de paars-witten het hef in handen het combineren was beter verzorgt dan dat van de thuisploeg echter kwam het niet tot het creëren van mogelijkheden.

Na een kleine tien minuten spelen kwam eigenlijk het eerste doelgevaar van de wedstrijd maar dat was wel voor de thuisploeg  de Unitas aanvallers wisten hun eerste kans om te zetten in een doelpunt en op dat moment tegen de verhouding in stonden we tegen een 1-0 achterstand aan te kijken.

Een aantal minuten later werd Maurits met een diepte paas op snelheid de zestienmeter over de linkerkant ingestuurd hij kwam schuin voor de goal te staan en de keeper schermde de korte hoek goed af waardoor Maurits verplicht werd de bal richting de verre hoek te plaatsen dit probeerde hij ook echter ging deze poging voorlangs waardoor een eventuele gelijkmaker niet kon worden gevierd.

Enkele minuten later moest Job voor de tweede keer de bal uit het net vissen doordat Unitas de 2-0 wel wist af te ronden.

Na een kleine 20 minuten spelen kwam voor Lrc het hoogtepunt van de wedstrijd met een grandioze dieptepaas van Luuk (je kon het een beetje vergelijken met de bal die Frank de Boer destijds gaf op Bergkamp tijdens het WK tegen Argentinië) kwam de bal bij Daan op de rechterflank net iets buiten de zestien met een snelle soepele beweging ging hij zijn directe tegenstander voorbij en kwam binnen de zestien oog in oog te staan met de goalie die uit wilde lopen waarop Daan besloot de bal langs hem heen in de goal te plaatsen en samen met zijn teammaatjes mocht de aansluitingstreffer gevierd worden.

Je zal denken dat de 2-1 een extra boots zal geven maar het omgekeerde gebeurde het spel werd erg slordig en we gaven ineens veel kansen weg gelukkig had de thuisploeg hun versier niet echt op scherp staan zelfs niet toen ze een penalty kregen deze werd zelfs ruim naast geschoten waardoor we gingen rusten met een kleine achterstand en we als er een goede tweede helft zal komen van onze kant toch nog konden hopen op een overwinning.

Ongetwijfeld hadden BFY in de rust dit aan de mannen hebben medegedeeld maar de paars-witten waren na de rust nog steeds erg slordig de passie ontbrak om het tij te keren.

Sterker nog 3 x kort achter elkaar werd de voorzet vanaf de zijkant (zowel rechts als links) er niet uitgehaald en werden nu wel met een treffer afgerond waardoor inmiddels we tegen een 5-1 achterstand aan keken.

Nadat BFY alle wissels hadden doorgevoerd zagen we eigenlijk weer het spelbeeld van het eerste deel van wedstrijd terugkomen.

De paars-witten hadden het meeste balbezit de combinaties waren nu wel beter en we creëerde nog wat kleine kansjes, maar het was te laat om de wedstrijd nog tot een goed einde te brengen.

Hopelijk is het over 14 dagen wanneer Unitas voor de eerste competitiewedstrijd naar het Glaspark komt anders en hebben we wel een fitte en grotere selectie(moet echt wel meer spelers bij komen) anders kan het wel eens een lastig seizoen worden voor de mannen van BFY.