Vandaag 9 maart 2019 stond de derde wedstrijd op het programma voor de MO13.

De eerste twee competitie duels werden verloren dus was het voor de meiden van LRC om de negatieve reeks te doorbreken. De meiden weten zelf dat het op dit moment niet echt lekker loopt en daar wordt veel over gesproken is het niet op de training dan wel in de kleedkamer. Dit is voor de coaches Benjamin en Jano alleen maar mooi dat HUN meiden er gezamenlijk over praten en ook adviezen vragen aan de coaches.
Vandaag waren de meiden Julia, Vlinder ,Benthe, Jadey, Louise, Thirza, Suus, Anouk, Sterre en Jesslyn eerder in de kleedkamer en nadat men was omgekleed werd er door de dames besproken wat ieder zijn taak in het veld is.

Maysa was er vandaag helaas niet bij.

Aansluitend ging men eerder dan gepland richting veld 2A. daar was nog een wedstrijd bezig maar de meiden gingen alvast warmlopen, nadat deze wedstrijd was afgelopen stond de MO13 al op het veld. Men verdeelde het team in groepjes en zo werden er diverse oefeningen gedaan. Inmiddels was het elftal van Wilhelmina ook op het veld bezig met hun warming up.

Het weer zat niet echt mee, het was gelukkig droog maar er stond wel een flinke wind. Iets later dan gepland stond de scheidsrechter op de middenstip en sommeerde de aanvoerders van beide elftallen zich bij hem te voegen. LCR aanvoerder Benthe won de tos en wilde met de aftrap beginnen.
Het was inmiddels 10.05 uur en de aftrap werd gedaan.

Wilhelmina nam het voortouw en al gauw was er gevaar voor het doel van LRC. Er kwam een schot en deze belande op de paal.
Het was duidelijk dat Wilhelmina hier was voor de punten. Na 4 minuten was er een hoge bal die door Thirza gelijk werd geraakt en de bal ging maar rakelings over het doel van Wilhelmina ( de bal werd door de wind nog extra van snelheid voorzien ) Wilhelmina was dus gewaarschuwd. LRC begon met het opbouwen en in de 6de minuut werd Suus aangespeeld over rechts, Jesslyn was meegelopen en ontving de bal van Suus het schot van Jess ging maar net langs.

LRC bleef druk zetten en er was een afstand schopt van Thirza die door de keepster van Wilhelmina werd gestopt.

De gasten zetten ook druk op de verdediging van LRC en de meiden achterin hebben het zwaar. Vlinder gaf aan dat ze gewisseld wilde worden en voor haar kwam Jadey binnen de lijnen. Coach Benjamin gaf aan dat de verdediging meer naar voren moesten voetballen en de ballen bij de spitsen moesten brengen.

Dit werd begrepen en zo kwamen er kansen voor Anouk en Jesslyn. Sterre moest proberen om meer naar binnen te trekken en de ballen voor het doel te geven.in de 22ste minuut is er een corner voor LRC. Anouk neemt deze en de mee opkomende verdediger Benthe krijgt de bal en haalt uit. De keeper voorkomt de 1-0 voor LRC maar door de afvallende bal beland deze voor de voeten van Jesslyn en in de rebound schiet ze over. Dit was de kans op een voorsprong!!

Wilhelmina bouwt op en er is een aanval over links de bal wordt hoog richting het doel van LRC geschoten en Julia zorgt met een knappe redding dat de bal omhoog wordt geduwd en in een reflex heeft ze bal uiteindelijk klem. Hier komen de meiden goed weg.

Met nog een paar minuten te spelen komt er een speelster van Wilhelmina alleen voor het doel van LRC, Julia aarzelt niet en verkleint haar doel, het schot gaat dan ook “gelukkig “ naast.

De scheidsrechter vindt het genoeg en fluit voor de rust.

In de kleedkamer wordt er besproken wat er goed ging en wat er beter moet.

De scheidsrechter komt ons halen en we maken ons op voor de 2de helft.

De aftrap is voor Wilhelmina en men gaat gelijk in de aanval. Verdedigers Louise en Vlinder moeten aan de bak en proberen de aanvallers naar de buitenkanten te dirigeren.

Er worden vele duels aangegaan en dit is een 50/50 strijd. Doordat er vele aanvallen zijn komen er ook meer corners voor de gasten. Zo ook in de 10de minuut. De corner wordt genomen en de bal beland tussen een veelvoud van spelers, een speelster van Wilhelmina krijgt haar teen tegen de bal en deze dwarrelt over de doellijn. Zo staat de 0-1 op het bord.

Dit is een tegenvaller voor LRC en men is er even niet meer bij. Wilhelmina krijgt 3 minuten later een dot van een kans maar ( ook uit een corner ) Louise haalt deze bal van de doellijn. De wedstrijd gaat in een redelijk tempo door en er komen over en weer kansen. Sterre en Anouk krijgen allebei nog een mooie kans en hun schot wordt ook door de keepster van Wilhelmina gepakt.

Uiteindelijk gooit LRC de schroom van hun af en probeert in de laatste 5 minuten nog de gelijkmaker te produceren. Er wordt gestreden achterin door alle verdedigers en voorin probeert men nog te combineren. In de 26ste minuut wordt er een pass door het midden gegeven en Jesslyn wordt weggestuurd, mede door haar snelheid is Jesslyn 2 verdedigers te snel af en lopt richting de keepster. Toch blijkt een verdedigster van Wilhelmina nog wat extra lucht te hebben gevonden en achterhaald Jesslyn. Op het moment dat Jesslyn wil uithalen is er toch contact tussen de 2 speelsters, door dit contact is Jesslyn uit balans en is de kans verkeken op de gelijkmaker.

Tja, toen werd het stil langs het veld waar de toeschouwers van beide clubs stonden, men hield hun adem in…… was dit geen overtreding, de speelster een kans op scoren te ontnemen?

De scheidsrechter laat doorspelen in een sportieve wedstrijd van beide clubs.
Uiteindelijk was dit ook de laatste poging van LRC op de gelijkmaker.

De scheidsrechter fluit voor het einde en de terechte winnaar Wilhelmina stapt nadat ze met de meiden van LRC nog de handen hebben geschud van het veld.

Aansluitend gaan de meiden van LRC naar de kleedkamer. In de kleedkamer wordt er nog kort nabesproken over de wedstrijd. Dan komt het bericht van de sponsor van de MO13 Cafetaria Beja dat men een frietje met snack kan komen eten.

Dit laten de meiden zich geen 2x zeggen en in kolonne gaan we richting Cafetaria Beja op het Europaplein.

Aankomende week weer trainen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd uit tegen  Wadenoijen.