Maysa Stutz (intikker)

3e klasse 4

13 april 2019 8:30

Leerdam Sport MO13-1 tegen LRC MO13-1

Na de winstpartij tegen WNC ( deze winstpartij heeft LRC voorlopig op de 7de plek gezet ) mochten de meiden naar Leerdam Sport.

LRC  weet dat Leerdam Sport op dit moment laatste staat in de competitie maar met wel 2 wedstrijden minder gespeeld. De meiden van LRC hebben de opdracht gekregen om te proberen de punten mee te nemen zodat men zich in de middenmoot kan handhaven.

Zaterdag 13 april is weer zo een ochtend waarin blijkt dat april echt doet wat hij wil. Het heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag nog wat gevroren, dus de velden waren lekker wit. Aangekomen op het complex van Leerdam Sport blijkt het nog aardig koud te zijn, we zien wel dat het zonnetje bezig is om de kou te verdrijven.

Vandaag is het hele team aanwezig ; Julia, Benthe, Jadey, Vlinder, Louise, Thirza, Elise, Maysa, Suus, Anouk, Sterre en Jesslyn. Van deze meiden hebben er gisteren nog 6 speelsters aan de finale van het schoolvoetbal toernooi mee gedaan en vanochtend stonden ze al vroeg op het complex van Leerdam Sport. ( kan een prof een voorbeeld aan nemen )

De paars witten verdwijnen in kleedkamer 1 en na 10 minuten worden de coaches Benjamin en Jano naar binnen geroepen. Daar bespreekt men de opstelling en hoe er moet worden gespeeld. Proberen vanaf het begin druk te zetten en vroeg te storen. Bij bal bezit snel te schakelen naar de spitsen. Met deze woorden begeeft men zich richting veld C. Het blijkt dat we vandaag op gras gaan voetballen. De meiden vinden het niet echt fijn omdat ze gewend zijn om op kunstgras te spelen.

Om 08.33 uur roept de scheidsrechter de meiden bij elkaar om de handen te schudden. De tos wordt gewonnen door LRC en Jesslyn verricht de aftrap.

LRC neemt gelijk het initiatief en gaat in de aanval. De bal komt op rechts voor de voeten van Sterre en ze aarzelt niet, de bal verlaat haar voetbalschoen en beland via de onderkant van de lat achter de doellijn, we zijn 30 seconden onderweg en de 0-1 staat al in het boekje van de scheidsrechter. Leerdam Sport trapt af . We zien dat Leerdam Sport niet is geschrokken van dit tegendoelpunt. Want in de 2de minuut  wordt er slecht verdedigd door LRC en de bal komt voor het doel waarop Leerdam Sport de 1-1 maakt.

Benjamin geeft aan dat men gefocust moet blijven en de bal moet blijven rondspelen. Ondanks dat de thuisploeg laatste staat is het blijven opletten achterin, met deze woorden vervolgd LRC de wedstrijd.

In de 5de minuut word er door Maysa een corner verdiend. Afgelopen woensdag hebben de meiden hierop getraind. Als de bal wordt ingebracht is het Benthe die de bal net naast het doel schuift. We zien dat LRC sterker wordt en meer de bal aan het rondspelen is. In de 9de minuut is er een lange pass van Thirza die Jesslyn bereikt, Jess aarzelt ook niet en de bal verdwijnt achter de keepster van de thuis ploeg. Zo staat het 1-2 voor LRC.

Leerdam Sport komt er in deze fase niet aan te pas en wordt op alle fronten afgetroefd. Thirza ( sterk op het middenveld ) krijgt in de 13de minuut de bal aangespeeld en zorgt met een harde knal van afstand voor de 1-3. De meiden nemen wat gas terug maar zien nu ook dat de meiden van Leerdam Sport weer beter in hun spel komen en het met diverse aanvallen proberen.

Inmiddels heeft Jano 3 wissels ingebracht en deze meiden nemen hun posities in. De 24ste minuut breekt aan en er is weer een afstandsschot van Thirza die door de keepster wordt gepareerd. De dan afvallende bal lijkt een prooi voor Jesslyn maar ze is helaas te laat. De keepster kon de bal nog net wegtrappen.

Weer zien we dat LRC druk gaat zetten en er zijn wat kansen voor Maysa door een schot op het doel, Jesslyn probeert een lob over de keepster. Leerdam Sport moet echt alle zeilen bijzetten.

In de 27ste minuut is het Jesslyn die die de bal in de verre hoek deponeert op aangeven van Sterre .( door het goed doorzetten van Sterre ) en de 1-4 op het bord zet. Net voor de rust krijgt Sterre de bal aangespeeld door een opkomende Maysa maar haar schot gaat net naast. Voorin blijven Suus en Elise goed meedoen en proberen de opbouw van de thuisclub te verstoren. De verdedigers van LRC hebben nog enkele aanvallen van Leerdam Sport te verwerken maar staan hun “mannetje”

De scheidsrechter fluit voor de rust en de teams verdwijnen naar de kleedkamer.

De limonade staat al ingeschonken en men neemt een bekertje. Benjamin bespreekt met de verdedigers dat er achterin teveel onrust is waardoor de meiden niet praten met elkaar van wie wat moet doen.
Jano bespreekt met de aanvallers dat men goed combineert maar dat de bal niet dribbelend over de doellijn hoeft en men gewoon meer moet schieten. Boodschap; speel elkaar vrij en probeer de bal tussen de palen te krijgen.

Met deze woorden van de coaches gaan de meiden richting veld C.

De scheidsrechter fluit voor de 2de helft en we zijn nog geen minuut onderweg en er een corner is voor LRC. De corner wordt genomen en het daarop volgende schot van Maysa beland op de paal. ( Dit had een beter lot verdiend )

In de 35ste minuut is er een momentje van Anouk; ze is zo druk bezig met haar handschoenen aan te krijgen dat de bal op rechts bij haar beland. Deze bal had ze niet verwacht en wilde eigenlijk de bal zo snel mogelijk van haar voet hebben dat ze een voorzet/schot geeft.

De bal verdwijnt tussen de keepster en de paal, en de bal rolt over de doellijn. De scheidsrechter noteert de 1-5. Inmiddels zaten de handschoenen van Anouk als gegoten!

We zien echt zonder Leerdam Sport tekort te doen dat LRC veel sterker is en dit bewijst doordat Thirza in de 38ste minuut met een afstand de 1-6 in de boeken schiet. Leerdam Sport weet dan al dat er voor hun niets meer te halen valt, maar men blijft wel doorvoetballen. Zo hebben ze wat aanvallen over links die er goed verzorgd uitzien. Zeker is er een mooie aanval vanaf links die hoog wordt voorgezet, een spits van de thuisploeg staat vrij om de bal in te koppen maar de bal beland precies boven op haar hoofd en het gevaar voor Julia de keepster van LRC is geweken. Nadat Louise de bal heeft ontvangen van Vlinder neemt ze een rush over links en een voorzet geeft op Jesslyn, de keepster stopt de inzet van Jesslyn.

In de 43ste minuut is er een schot van Sterre die over de keepster gaat van Leerdam Sport en dit betekent voor Sterre haar 2de doelpunt van de wedstrijd,1-7 staat genoteerd.

De volgende minuten zijn voor Leerdam Sport en men komt vaak over links opzetten. Soms hebben ze het ongeluk dat de speelsters de bal net te ver van hun voet laten rollen en ze er niet meer bij kunnen. Toch krijgen ze diverse ballen voor het doel maar die zijn een prooi voor LRC-ers sluitpost Julia. Het spel speelt zich vooral af op de helft van de thuisploeg die proberen nog met counters voorbij de verdedigers van LRC te komen. In de 54ste minuut scoort Jesslyn haar 3de doelpunt en we kunnen wel spreken van een Hattrick. de stand is inmiddels 1-8.

Op dat moment ging het kaarsje uit bij Leerdam Sport. Er waren nog kansen voor Suus ( schot na een mislukte uittrap ) Maysa ( lob over het doel ) Jadey ( schot strandt op de keepster )

Met nog 1 minuut te spelen zorgt Maysa ( intikker ) dat de eindstand op het bord komt  1-9

De scheidsrechter fluit voor het einde van een sportieve wedstrijd tussen de clubs uit Leerdam.
Aansluitend worden er nog penalty’s genomen. Deze eindigen in een gelijk spel. Alle meiden geven elkaar nog de hand en verdwijnen dan richting de kleedkamers.

Voor LRC was de missie geslaagd en nemen de meiden de punten mee naar LRC. Maandag is er weer gewoon trainen en gaan de meiden zich voorbereiden op de bekerwedstrijd van 17 april.

Dit is de kwartfinale van de EM Cup en is voor LRC een thuiswedstrijd. De wedstrijd begint om 19.00 uur.