LRC MO13-1 vecht voor eerste (doel)punten

LRC MO13-1

3e klasse 4

16 maart 2019 11:00

Wadenoijnen MO13-1 - LRC MO13-1

Afgelopen woensdagavond is er bij de MO13 getraind op het rondspelen van de bal, ook werd er de tijd genomen op het afronden op het doel. Met deze trainingen in het achterhoofd moest het dan maar eens gebeuren in de uitwedstrijd tegen Wadenoijen. Waarom moest het dan gebeuren: LRC heeft een moeilijke competitie start, met 3 verloren wedstrijden op rij en doelpuntloos. Tijd om het tij te keren.

Mocht het toch anders lopen voor de meiden van LRC , het plezier staat voorop !

De vorige seizoenshelft is er in de thuiswedstrijd een goed resultaat neergezet tegen Wadenoijen. De statistieken wijzen in ons voordeel!

LRC vecht voor eerste (doel)punten

Het is weer zaterdagochtend speelronde 4 staat op het programma voor onze MO13-1: uit tegen Wadenoijen.  De wedstrijd is pas om 11:00. Later dan gewend. Het heeft de hele nacht geregend. Er waait een harde wind en er zijn opklaringen beloofd. Het zal toch wel doorgaan ?!

Om 10 uur wordt er verzameld bij de brandweerkazerne. Als we compleet zijn vertrekken we richting Wadenoijen. Na een minuut of 20 arriveren we bij het sportcomplex De Iepengaard. We mogen ons vertrek nemen in kleedkamer 4, de meegereisde supporters gaan de kantine in.
Het is zeer rustig op het terrein. Waarschijnlijk zijn er een hoop wedstrijden afgelast. We hebben geluk dat wij op het kunstgras mogen spelen. ( het gras was natuurlijk na alle regenval niet bespeelbaar )

Het team is vandaag compleet. We starten met de volgende 8: Julia op doel, met Louise, Vlinder en Benthe in de verdediging. Thirza, Suus en Sterre op het middenveld met Jesslyn in de spits. Jadey, Maysa en Anouk nemen de eerste wissels voor hun rekening.

Het is elf uur als de scheids Benthe en de andere aanvoerder bij zich roept. De handen worden geschud en de toss vindt plaats. LRC start tegen de wind in. Jesslyn trapt af. LRC neemt direct het initiatief en speelt de bal rond. De eerste kans op doel is voor Thirza, maar de bal zwaait af. Wadenoijen komt er maar sporadisch uit en LRC zet een volgende aanval op: helaas ruim voorlangs.

De eerste helft is al ruim halverwege als Wadenoijen voor ons eerste gevaar zorgt met als resultaat een corner. LRC zet een aanval vanuit het midden op met een pass naar Anouk. Die weet in één actie én te draaien én uit te halen. Helaas te zacht om het de keepster te moeilijk te maken. Wederom een gevaar voor het doel van LRC na een schot op afstand. Julia blokt het schot, maar de bal gaat alsnog richting doel. In een reflex weet zij deze nog op de doellijn te pakken.

Het is bijna rust als LRC deze goede eerste helft een laatste aanval opzet. Sterre staat rechts voor het doel, maar weet de linker hoek te vinden. Dit in combinatie met de extra stuiter is het te moeilijk voor de keepster: 0-1 voor LRC. Met een verdiende voorsprong verdwijnt LRC de kleedkamer in voor de rust.

Zodra de wedstrijd het tweede deel ingaat, trekt LRC het initiatief direct weer naar zich toe. Jesslyn komt voor het doel, maar de keepster heeft de bal. Niet veel later krijgt zij weer een kans. Via de binnenkant paal komt de bal terug het veld in. Drie keer scheepsrecht dan. In de 7e minuut zet Benthe vanaf links achter weer eens een aanval op. Richting Sterre die vervolgens een mooie voorzet op Jesslyn geeft: 0-2! Een aanval uit het boekje noemen ze dat!
LRC heeft de smaak te pakken en creëert de ene kans na de andere. Thirza haalt de bal achterin op en maakt een lange rush. Zij speelt op links Jesslyn aan die Maysa voor het doel aanspeelt en een hoek uitkiest. Helaas weet de keepster net een goal te voorkomen.

De wedstrijd is op ¾ als Julia met een verre trap Suus op links weet te bereiken. Suus speelt over naar Thirza die op haar beurt Anouk in stelling brengt. Helaas recht in de handen van de keepster. De volgende aanval start wederom bij Benthe die deze keer zelf een rush naar voren maakt en het met een schot op afstand probeert. De keepster heeft het hier moeilijk mee, maar weet in 2e instantie het gevaar te stoppen. Ook Wadenoijen probeert nog wat aan de stand te doen. Een schot op doel, maar Julia blokt het schot met haar benen. De bal zeilt over haar heen richting kruising. Gelukkig voor ons komt de bal op het aluminium. LRC komt met de schrik vrij en gaat verder met het opzetten van de ene aanval na de andere. Thirza probeert het nog eens met een mooi schot vanaf het middenveld.

Met nog 5 minuten op de klok weet Suus de vrije hoek te vinden: 0-3 ! Alsof de VAR is geraadpleegd wordt deze alsnog afgekeurd. De bal zou over de achterlijn zijn geweest. LRC krijgt er een corner voor in de plaats. Sterre neemt deze corner en de bal wordt weer in het spel gebracht en bereikt Jesslyn: alsnog de 0-3!

Bij LRC is de honger nog niet gestild en gaat verder met aanvallen. Zowel Sterre als Anouk doen nog een goede poging. De laatste kans is voor Wadenoijen die na een weggegeven corner de bal over schieten.

Met een eindstand van 0-3 wordt er afgefloten. Zo verlaten beide teams nadat er met elkaar de handen zijn geschud het veld. Ook deze wedstrijd was zeer sportief van beide kanten.

LRC verlaat Wadenoijen met een goed gevoel. We hebben een prima wedstrijd gespeeld. Veel aanvallen opgezet en maar weinig weggegeven. De eerste punten zijn binnen en we weten weer te scoren. Op naar volgende week waar we thuis tegen MEC ’07 aantreden. Als we ook die weten te winnen maken we mooie sprongen in het klassement.