Anouk van der Plaat (afstandschot)
17'

17 oktober 2018 19:00

LRC MO13-1 – Rhelico MO13-1

Woensdagavond 17 oktober is normaal de trainingsavond van de meiden van LRC. Alleen deze avond stond in het teken van een wedstrijd in het regiovoetbal toernooi oftewel de EM cup.Voor LRC is het de eerste keer dat men aan dit toernooi meedoet.

Alle meiden zijn vanavond aanwezig en hebben zich om 18.15 uur verzameld in kleedkamer 9. Even omkleden en naar het kunstgras van veld 2. De lampen zijn inmiddels aangegaan en de doelen zijn uitgeklapt.

Op de rest van de velden is het aardig druk met de diverse teams die aan het trainen zijn. De meiden komen de kleedkamer uit en gaan richting het veld. Ondanks de trainingen worden de meiden door deze teams een prettige wedstrijd toegewenst.Anders dan normaal spreken de coaches de meiden gelijk toe dat deze wedstrijd geen makkelijke gaat worden en dat plezier voorop staat. Aansluitend wordt er gestart met de warming-up. Team Rhelico is inmiddels ook op het veld bezig met hun voorbereidingen. En de meiden van allebei de teams zoeken oogcontact.

Iets voor 19.00 uur komt de scheidsrechter het veld op en spreekt de beide teams toe. Langs de velden wordt het al aardig druk en iedereen zoekt een plekje.Ook zijn er vanuit Rhelico ook aardig wat supporters meegekomen.

Klokslag 19.00 uur klinkt het fluitsignaal en de wedstrijd gaat van start. Waar er toch iets grotere meiden in de verdediging staan van Rhelico gaat LRC fel van start. Het lijkt erop dat LRC de laatste verlies partij wil wegspelen. Al in de 6de minuut is er speldenprik van Anouk. Rhelico is gewaarschuwd.Rhelico schuift wat in het team en komt er ook goed uit. In de 9de minuut is er afstand schot van LRC en deze wordt door de keepster van Rhelico gepakt. Zo golft het spel op en neer. De gasten hebben een kwartier nodig om een eerste echte aanval in te zetten en er volgt een afstand schot die gelukkig voor LRC op de paal terecht komt. Vanaf dat moment wordt Rhelico sterker en komt men beter in hun spel.Dit resulteert in een mooie aanval en in de 18de minuut wordt er gescoord 0-1. LRC laat zich niet van de wijs brengen en blijft vooruit voetballen. De rust nadert en er zijn voor allebei de teams nog wat kansjes.

Met een 0-1 achterstand gaan we allen naar de kleedkamers. In de kleedkamer wordt er besproken dat LRC wat meer druk moet zetten en de bal blijven rondspelen. De coaches geven aan dat er nog niets is verloren en dat er kansen zijn om ook een doelpunt te maken.

De 2de helft is een minuut of 7 bezig en Sterre wordt weggestuurd richting doel van de tegenstander. De mooie aanval wordt helaas niet beloond met een doelpunt. Zo blijven de kansen voor allebei de teams open. Inmiddels zijn er nog meer toeschouwers aangeschoven om naar deze leuke wedstrijd te kijken. In de 14de minuut is er een counter van LRC en de bal wordt voor het doel neergelegd en Jesslyn scoort de gelijkmaker 1-1. Het publiek laat zich horen en het lijkt erop of LRC vleugels krijgt, want nog geen 3 minuten later schiet Anouk de bal hard en hoog richting het doel van Rhelico, de bal raakt hard de onderkant van de lat en de bal verdwijnt achter de doellijn 2-1.( wat vooraf ging aan het doelpunt was lange bal van de keepster Julia en doorgetikt door Jesslyn )

Er resteerden nog 13 minuten op de klok en even lijkt het erop dat de tegenstander er een beetje doorheen zit. Ging LRC dan met de winst aan de haal ? Jammer genoeg kreeg Rhelico een cadeautje door een misverstand tussen de keepster en een verdediger van LRC en de stand was weer gelijk 2-2.Door deze tegenvaller waren de meiden een beetje van slag, maar de verdedigers stuurde de aanvallers naar voren met de boodschap om nogmaals te scoren.

De aanvallers zetten alles op alles een zetten een behoorlijke druk op het doel van de tegenstander. Doordat er door de aanvallers en verdedigers veel energie is verbruikt krijgt Rhelico 2 minuten voor tijd een kans om nogmaals te scoren en laat dit ook niet na, 2-3. Na dit doelpunt weet LRC dat klaar is.

Nadat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten geven de teams elkaar een hand. Coaches van beide teams spreken met elkaar dat het een mooie pot voetbal is geweest.

Benjamin en Jano  spreken de meiden nog toe dat ze uitstekend spel hebben laten zien. Als de meiden van het veld lopen krijgen ze ook van het publiek de nodige complimenten.