51'

3e klasse 5

6 oktober 2018 11:30

MEC`07 MO13-1 -  LRC MO13-1

Het is zaterdagochtend 6 oktober de MO13 heeft zich verzameld op de parkeerplaats van LRC. Vandaag een uitwedstrijd naar Maurik tegen MEC”07.De wedstrijd begint later dan dat LRC is gewend, aanvang wedstrijd is om 11.30 uur. Met 5 auto’s vertrekken we naar Maurik. Daar aangekomen is het al aardig druk op het sportpark en de meiden verdwijnen richting de kleedkamer. Vandaag belooft het qua weer een mooie dag te worden laten we hopen dat dit ook voor de wedstrijd geldt.

De leiders van LRC staan al bij het veld waar de wedstrijd wordt gespeeld en ziet dat de tegenstander al bezig is met de warming – up. Wat opvalt is dat de dames van MEC erg groot zijn. Er wordt nog even getwijfeld of dit wel het team is waar LRC tegen moet voetballen, maar na een kort gesprek met de leidster van Mec wordt bevestigd dat we op het goede veld staan. Inmiddels zijn de dames van LRC ook op het veld en de leiders Benjamin en Jano krijgen de vraag of dit de tegenstanders zijn. Benjamin geeft aan dat dit onze tegenstanders zijn maar voegt er gelijk aan toe dat LRC van hun eigen kracht moet uitgaan. Zo wordt er begonnen aan de warming -up en na een minuut of 20 sommeert de scheidsrechter ons de middenstip. Normaal wordt de opstelling in de kleedkamer besproken maar het omdat het schitterend weer is besloten de leiders op het veld de opstelling te geven.LRC start met Julia op het doel, de verdediging begon met Louise, Vlinder en Benthe Voor deze 3 staat Thirza en voorin staan Anouk en Maysa, met Jesslyn in de punt. Jadey en Suus starten als wissel.
Sterre is vandaag afwezig.

Iedereen neemt haar plek in op het veld en we zijn klaar voor de wedstrijd. Wat blijkt de scheidsrechter heeft de fluit vergeten en rent zo snel hij kan naar de kleedkamers. Beide teams kunnen er om lachen en met de sfeer op het veld zit het tussen de teams wel goed. ( daar draait het ook om bij het voetbal; plezier en respect ) Na dat de scheidsrechter terug is met fluit gaan we van start.

LRC mag aftrappen en de bal wordt ingespeeld. Het valt op dat de grotere dames van MEC gelijk druk zetten en men creëert gelijk al wat kansen. Al na een minuut of 2 wordt de bal door de verdedigers van LRC niet goed weggewerkt en de spits van MEC krijgt de bal in haar voeten gespeeld. De spits aarzelt niet en ze schiet van afstand de bal op het doel van LRC, deze bal is onhoudbaar voor de keepster en zo staat LRC al op een achterstand. De leiders van LRC geven aan dat men vooruit moet voetballen en zich niet moeten laten intimideren door de grote van de tegenstandsters. ( makkelijk gezegd vanaf de zijkant, maar toch ) LRC begint elkaar te vinden en gaat meer kaatsen. We zien  nu ook dat de tegenstanders zien dat de dames van LRC wel kunnen voetballen.

Na 6 minuten krijgt Anouk de bal aangespeeld door Benthe waardoor Anouk richting doel kan ze, aarzelt niet en haalt uit , de stand is weer gelijk 1 -1. Vanaf dat moment wordt LRC sterker en MEC wordt terug gedrongen op eigen helft. Er zijn aanvallen over en weer en in de 27ste minuut heeft Thirza de bal op het middenveld opgepakt en speelt op rechts Anouk aan. Anouk neemt de bal aan en dribbelt een paar meter, uiteindelijk schiet ze de bal van een grote afstand door middel van een lob achter de keeper van MEC. De 1-2 staat in de boeken. Hangt er een stunt in de lucht ?

Met nog een paar minuten te gaan fluit de scheidsrechter voor de rust. Beide teams gaan naar de kleedkamer.

De leiders bespreken met de meiden dat ze heel goed bezig zijn en de taken goed uitvoeren. Maar waakzaamheid is geboden omdat MEC beschikt over goede speelsters. Er wordt afgesproken dat LRC de 2de helft begint zoals we in de 1ste helft ook zijn gestart.Na een paar bekers drinken gaan we weer richting veld 3A.

De 2 helft is begonnen en het lijkt dat LRC er niet bij is. MEC komt goed uit de startblokken en speelt de bal goed rond. Helaas is er op het middenveld balverlies door LRC en daar profiteert MEC van en de stand is weer gelijk getrokken. 2-2 ( een mooi schot ) we zijn dan net 6 minuten onderweg. De teams blijven aan elkaar gewaagd en er zijn diverse mooie aanvallen. Dit is ook te horen aan het geklap door de toeschouwers van MEC en LRC. Ook langs de zijkant heerst er een goede sfeer.De wedstrijd is 20 minuten ver als MEC over links eruit komt en de keepster in de verre hoek verslaat. 3-2. LRC pakt snel de bal en gaat richting middenstip. Men wil zo snel mogelijk weer op gelijke hoogte komen. In de 23ste minuut wordt de bal op rechts ingespeeld op Jesslyn, waardoor ze richting achterlijn kan lopen. Inmiddels staat Anouk al voor het doel en de bal wordt voorgegeven de keepster van Mec zit er naast. Anouk scoort haar 3de doelpunt van de wedstrijd.

De laatste minuten worden conditioneel zwaar voor de keepster Julia en de verdedigers Louise, Benthe en Vlinder. LRC wil een punt veiligstellen en Jadey, Thirza ( ook/weer ingevallen ) helpen ook mee om de verdedigers te ondersteunen en om zo de tegenstander van het eigen doel weg te houden.Suus en Maysa ( inmiddels weer ingevallen ) proberen ook hun steentje bij te dragen.

Helaas scoort MEC 2 minuten voor de tijd de 4-3 en geeft ondanks de verwoede pogingen van LRC deze winst niet meer weg.Uiteindelijk fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Er wordt door de leiders en supporters van beide teams flink nagepraat over de wedstrijd. Er worden over en weer complimenten gemaakt. Was een gelijk spel niet mooier geweest om de dag af te sluiten?Iedereen is het er over eens dat wat deze 2 teams hebben laten zien, de supporters zich geen moment hebben verveeld.