RKTVC MO31-1 - LRC MO13-1   2-1

Met Sint in het land had dit verslag op rijm gekund, maar dat wordt toch alleen maar gestunt.
Dus daar waag ik me niet aan.
Dat wordt alleen maar afgaan.

Het is 1 december. De eerste competitiehelft nadert haar einde. Vandaag de op één na laatste pot uit tegen RKTVC. Wederom een club uit Tiel. Een plaats die ons niet goed gezind is. Op basis van de stand moet hier vandaag wat te halen zijn. Daarnaast heeft LRC een leuke reeks met overwinningen op haar naam staan.
We kunnen dus goede zaken doen op de ranglijst.

We verzamelen om 10:45 bij de Leerdamse brandweer kazerne. We spelen laat voor ons doen. Als iedereen aanwezig is rijden we in groepjes richting Tiel. Aangekomen in Tiel is het toch even zoeken voor de mensen die hier niet eerder zijn geweest. Het is wel een heel lange straat waaraan Sportpark De Ridderweide zich bevindt.

De meiden verdwijnen achter de glazen deur van kleedkamer 2. Al snel staan ze weer buiten op het veld van de mini’s voor de warming up. Veld 3, waar de wedstrijd plaats gaat vinden, wordt nog even bezet gehouden voor een stafschoppen reeks. Nadat die is afgelopen gaat de warming up verder op veld 3. De scheids en tegenstanders staan dan ondertussen ook al op het veld. Ook dit keer blijken het weer flinke meiden te zijn. Er wordt nog even op doel getrapt, maar veel tijd is er niet meer.

Met uitzondering van Vlinder zijn we compleet.

De start opstelling is zoals verwacht:  Julia op doel; met Louise, Jadey en Benthe achterin. Thirza op het middenveld, met voorin Maysa, Jesslyn en Sterre.
Anouk en Suus beginnen als reserve.

De scheids fluit (iets later dan gepland) voor de aftrap.  LRC neemt meteen het heft in handen en heeft het meeste bal bezit. De achterhoede straalt rust uit. Het meeste van het spel is dan ook op de andere helft. Het is wachten op het eerste doelpunt.

Die komt dan ook in de 6e minuut van de voet van Jesslyn. Waar LRC hierna moet doorpakken komt ook RKTVC uit haar schulp. Geregeld zijn zij nu ook op de helft van LRC. Het duurt tot de 14e minuut voordat ook zij het net vinden: 1-1. RKTVC lijkt hieruit moed geput te hebben, want ze blijven nu komen. LRC krijgt de bal maar niet goed weg, wat resulteert in een schot net voor langs en later nog één die hard op de lat terecht komt.
LRC komt hier goed weg! Ook onze meiden blijven aanvallen. De bal wordt veel overgespeeld, maar de kansen worden niet benut. Anouk komt nog alleen voor het doel, maar haar harde knal is op de keepster van RKTVC.

Met andere verwachtingen dan bij de aftrap gaan de meiden van LRC van het veld en gaan richting kleedkamer voor de rust.

In de kleedkamer wordt er door de coach en speelsters besproken wat er nu goed gaat en wat er fout gaat, het blijkt dat elke speelster wel wat heeft aan te merken in positieve zin. Ondertussen schenkt Ronald de bekers met limonade vol.

De speelsters vinden dat ze deze wedstrijd niet hoeven te verliezen, en geven aan er voor te willen gaan.

Als de scheids gefloten heeft voor het 2e  bedrijf, zie we hetzelfde beeld als de eerste helft. Het is met name LRC die als team voetbalt. De tegenstander moet het name van één speelster hebben die het onze verdediging moeilijk maakt. In de 10e minuut krijgt Anouk weer een mooie kans: helaas schiet zij naast.
Het spel is ondertussen verplaatst voor ons doelgebied als RKTVC hard uithaalt. Julia keert dit schot, die blijft hangen voor het doel. Met een intikker maakt de thuis club de 2-1. Ontdaan kijken de speelsters van LRC naar elkaar.

LRC gaat op zoek naar de aansluiting. In de 43ste  minuut is het weer Anouk die voor de keepster komt. Ook dit keer blijkt het niet te lukken en staat de keepster goed op haar plek. Verdedigend heeft LRC ondertussen haar handen vol. Maysa krijgt nog een kansje op de gelijkmaker, maar de keeper is net wat sneller bij de bal.

De wedstrijd wordt afgefloten bij een eindstand van 2-1.

Ook nu blijven de punten in Tiel!

LRC heeft een moeilijke wedstrijd gespeeld. De concentratie was er niet vandaag. Daarnaast kun je stellen dat LRC nog steeds moeite heeft met tegenstanders die groter zijn. Het is alsof men onder de indruk is en daardoor de bal dan sneller tegen de tegenstander aanspeelt en daarmee inlevert.

Ze moeten nog leren juist de duels aan te gaan en voorin blijven bewegen. Groter is niet altijd sneller en beter!

De training van maandag is er om hier aan te werken.
Op naar de laatste wedstrijd volgende week: thuis tegen Wadenoijen. Dit belooft een leuke wedstrijd te kunnen worden voor eigen publiek.