Theole MO13-2

3e klasse 5

29 september 2018 8:30

LRC MO13-1 – Theole MO13-2

Vandaag de 2de wedstrijd in de competitie. Na het gelijke spel van vorige week komt Theole MO13-2 naar Leerdam.Het is precies 2 weken geleden dat wij hun voor de beker mochten ontvangen. Dat bleek een zware wedstrijd (1-6). Aan ons om te laten zien dat we hiervan geleerd hebben.

De douw hangt nog in de lucht als de zon probeert door te breken. Het is fris, maar het belooft een mooie dag te worden.De klok moet nog acht uur slaan als LRC het kunstgras op veld 2 betreedt. Eerst de gebruikelijke warming-up, dan nog even in groepjes de bal rondspelen, aannemen en weer rondspelen. De tegenstander is dan ook het veld opgekomen.We weten nog dat Theole een aantal grote meiden in het team heeft. De fysieke duels zullen lastig zijn.

In de vorige 2 wedstrijden kwamen we slecht uit de startblokken. Dit moet vandaag anders!De tactiek voor het begin van de wedstrijd is hierop aangepast. En bal zal veel rondgespeeld moeten worden dit hebben we afgelopen week op de trainingen laten zien.
Helaas moeten we vandaag onze verdedigster Louise missen. Die kunnen we vandaag wel eens hard nodig hebben!We starten met de volgende 8: Julia op doel. Benthe, Vlinder en Jadey achterin. Thirza, Sterre en Anouk op het middenveld. En Jesslyn in de spits.
Suus en Maysa beginnen als reserve.

Half negen fluit scheidsrechter Rolf voor de aftrap. LRC begint geconcentreerd. Theole valt aan, maar de verdedigers van LRC weten hier wel raad mee.
Het eerste kwartier heeft LRC het betere van het spel. Helaas nog niet vertaald naar het scoreboard.de taken worden heel goed uitgevoerd en de eerste serieuze kans is zelfs voor LRC. Een geplaatst schot van Jesslyn in de hoek. Helaas buitenkant paal. In de 18de minuut leidt de verdediging van LRC onnodig balverlies en deze kans laat Theole niet onbestraft en scoort de 0-1. Tegen de verhouding in staat LRC op achterstand. Dit kan gebeuren en LRC gaat op zoek naar de gelijkmaker.

Maar de concentratie lijkt weg te zijn. Nog geen 2 minuten later pareert keepster Julia een hard schot. De bal stuitert terug voor het doel. De spits van Theole die voor het doel staat opgesteld is als eerste bij de bal en tikt deze binnen. Wederom een doelpunt die niet nodig leek te zijn. Maar het wordt nog erger: zo'n 2 minuten na de aftrap krijgt Theole de ruimte om op afstand te schieten. Met een geplaatst schot in de hoek belandt ook deze bal in het doel van LRC. Met 0-3 gaan we richting kleedkamer.

LRC geeft in de kleedkamer aan dat ze moeite hebben met de sterke verdedigers van Theole. Coaches Benjamin en Jano geven aan dat ze dit ook zien en dat de dames van Theole een stuk groter zijn. Er zit dus voor LRC niets anders op om dus geen fysieke duels aan te gaan maar het voetballend moet gaan oplossen.

De tweede helft is 2 minuten oud als Theole met een hard schot op doel de 0-4 laat noteren. Het blijkt dat de verdedigers toch niet bij het begin van de 2de helft met hun hoofdjes erbij zijn. LRC herpakt zich en gaat geconcentreerd verder.LRC probeert te combineren en de bal naar voren te spelen, nu wordt duidelijk dat de groter dames van de tegenstander ietsje meer in huis hebben. Theole pakt de bal af van LRC en met een snelle counter over links weten zij te scoren. De 0-5 is een feit. LRC laat het hier niet bij zitten en zet diverse aanvallen op. De bal wordt zeer goed rondgespeeld.En dit leidt tot kansen. Na een scrimmage voor het doel van Theole gaat de bal voorlangs. En nog geen minuut later volgt een hard schot, ook deze gaat helaas net voorlangs.

LRC is hard op zoek naar een bevrijdend doelpunt. Maar helaas wordt dit harde werk niet beloond.In de 52e minuut weet Theole nog vanuit een scrimmage te scoren.Theole houdt druk en in de laatste minuut haalt Vlinder de bal nog van de lijn om een doelpunt te voorkomen.

Ondanks de uitslag (0-6) sluit LRC met een beter gevoel de wedstrijd af dan 2 weken geleden. Men heeft het zeker goed gedaan en kan terug kijken op een goede wedstrijd.
Wat was er gebeurd als in de 1ste helft de paal ietsje meer naar links had gestaan, wat als ………. Zo zijn er nog wat dingen om op te noemen.Ook deze ervaringen nemen we mee naar de trainingen en dan komt de winst vanzelf.

De trainers spreken de dames toe dat ze erg tevreden zijn met het vertoonde spel: Er is een prima wedstrijd gespeeld. De meegegeven taken zijn uitgevoerd.Als een team is er gespeeld.

Helaas is de uitslag niet wat we hadden gehoopt. We hebben goed gevoetbald en hard gewerkt.