LRC MO13-1 pakt in de storm een overwinning

Wadenoijen MO13-1

3e klasse 5

8 december 2018 8:30

LRC MO13-1 – Wadenoijen MO13-1

Zaterdag 8 december 2018 het is de laatste wedstrijd voor LRC MO13. De meiden wilden na het verlies in Tiel tegen RKTVC dit thuis rechtzetten tegen Wadenoijen.

Voor beide clubs stond er niets meer op het spel, Wadenoijen neemt op dit moment de 10de plaats in en LRC staat netjes in de middenmoot op plek 7. Voor de meiden van LRC kan er in ieder geval met een goed gevoel worden terug gekeken op een mooie 1ste seizoenshelft. Voor het eerst spelen deze toch nog jonge meiden in de competitie onder de 13. Er stonden dan ook geregeld grotere meiden tegenover hun. LRC moest het dus op snelheid en voetballend proberen op te lossen. De fysieke duels moesten worden gemeden. Zoals wij het team kennen nemen ze in elke wedstrijd deze boodschap mee het veld in. Sommige wedstrijden werden dan ook maar nipt verloren.

Maar goed er stond nog een wedstrijd op het programma.

De meiden van LRC melden zich om 07.45 in kleedkamer 9. Het weer zat niet mee en het had flink geregend. De vooruitzichten waren dat het omstreeks het begin van de wedstrijd ( 08.30 uur ) wel droog zou zijn. Met deze wijsheid vertrokken we richting het kunstgras van veld 2B. Daar starten we met de warming – up. In de kleedkamer was al besproken hoe LRC ging starten. Julia op het doel met daarvoor Jadey, Vlinder en Benthe op rechts. Thirza stond daar net voor met daar weer voor Jesslyn. Op links start Maysa en op rechts Sterre.
Anouk en Louise begonnen de wedstrijd als reserve. Suus moest echt op het laatste nippertje afzeggen, ze was deze ochtend geveld door de griep.

Wadenoijen was ook bezig met het warmlopen en de scheidsrechter was gearriveerd. Omstreeks 08.30 uur werd er afgetrapt. Vanaf het moment dat de aftrap een feit was begon het te regenen. Daar gingen we met ons al eerder aangegeven wijsheid! Om in de LRC termen te blijven werd het een wedstrijd  “door weer en wind”. LRC begon aanvallend en zette gelijk druk op Wadenoijen. In de 10de minuut was het dan Anouk die ( al snel ingevallen ) het eerste schot plaatst en deze gaat rakelings over het doel. Wadenoijen krijgt in de begin fase geen grip op de aanvalsters van LRC.

Toch wordt er onverwacht gescoord door LRC, het is Vlinder die de vanuit de verdediging de bal aanspeelt op de dan doorgelopen verdedigster Benthe. Benthe speelt zich zelf mooi vrij en schiet vanuit de 2de lijn de bal hard naar de voor de keepster van Wadenoijen onbereikbare hoek en zo staat het in de 14de minuut 1-0 voor LRC. De regen komt op dat moment met bakken uit de lucht vallen en inmiddels zijn de lampen ook weer aangegaan op het veld. Wadenoijen krijgt wat grip en komt er ook uit. Deze aanvallen worden keurig door de verdediging van LRC opgevangen.
Sterre heet in de 17de minuut een goede kans en schiet net naast. De sterke wind heeft inmiddels ook zijn intrede gedaan en het blijkt voor beide teams vaak onmogelijk om de ballen goed weg te werken. Mede door deze wind rollen de ballen sneller dan normaal over het veld. De toeschouwers zoeken hun plekje in de dug- outs. In de 22ste minuut bezorgd Sterre de bal bij Anouk en na de snelle aanname schiet Anouk de 2-0 binnen. LRC wil zo snel mogelijk een goede voorsprong nemen en blijft goed combineren ( waar het kan met de wind ). Nadat Louise een mooie rush vanuit haar verdedigende positie onderneemt ontvangt Maysa de bal en de 3-0 ligt op haar voet , helaas gaat haar inzet net naast. Wadenoijen zet nog een paar aanvallen daar tegen over en heeft zeker ook wat kansen gehad. Uiteindelijk is er in de 25ste minuut een corner voor LRC deze corner belandt voor de voeten van Sterre en beland ook in het net. 3-0 staat dan op het bord.

In de stromende regen en de harde wind proberen de meiden van Wadenoijen het doel te bereiken van LRC. Zo zijn er verschillende aanvallen en worden er schoten gelost op het doel van LRC.Net voor de rust is er een vrije trap voor Wadenoijen omdat Julia de bal net iets buiten haar zone oppakt. Julia zet haar verdedigers neer en de vrije trap wordt door een speelster van Wadenoijen naar de verre hoek geplaatst. Julia heeft het onder controle en bokst de bal naar zijkant.

Alle meiden van beide teams geven ook aan dat het echt koud is en ze doorweekt zijn. Dit hebben ze nog nooit meegemaakt. De scheidsrechter praat ook nog met de meiden en blaast dan voor de rust.

Al met al een heftige ochtend met 2 sportieve teams die aan elkaar gewaagd waren. Beide teams verdwijnen onder de douches en in de commissie kamer wordt een bakje koffie genuttigd om warm te worden, daar word nog gesproken over het weer en aansluitend gaat de tegenstander terug richting Wadenoijen.

Coaches Benjamin en Jano spreken nog met de meiden over het verloop en geven ze de nodige complimenten.

Inmiddels heeft Menno ervoor gezorgd dat er voor de meiden na het douchen warme chocomel met slagroom in de kantine klaar staat !!

Voor LRC MO13-1 zit de eerste seizoenshelft er nu echt op en gaan we rustig door met trainen.

Op naar het 2de deel van de competitie!!!