3e klasse 5

10 november 2018 8:30

MO13 doet zichzelf tekort

Het is de eerste echte herfstdag van het seizoen. Vandaag spelen we thuis op veld 2 tegen TEC. We hebben een slecht track record tegen teams uit Tiel. Tijd om het tij te keren.

LRC mist vandaag de vaste krachten Vlinder en Suus. Om toch voldoende wissels te hebben zijn er meiden uit andere teams geleend: Mees en Evolet zijn aangeschoven voor deze wedstrijd.

Het is net na achten als de meiden van MO13 het veld betreden voor de warming-up. Eerst gezamenlijk inlopen om vervolgens de bal in groepjes rond te spelen. Om te eindigen met het favoriete onderdeel: afronden op doel. Er staat een harde wind en het is best fris. Een enkele speelt al met handschoenen (en dan bedoel ik niet de keepers).

Het is niet al te druk op het toekomstige Glaspark, maar er verzamelen toch de nodige toeschouwers langs het veld.

Het is half negen al de scheids fluit voor de aftrap. We zijn onderweg. LRC laat zien wat er moet gebeuren: veel bal bezit en goed rondspelen. De meiden lijken niet al te veel onder de indruk van de grotere meiden van de tegenstander. De verdediging staat goed en komt niet al te veel onder druk. Het spel speelt zich met name af op de andere helft.

Maar er worden nog te weinig kansen gecreëerd. De wedstrijd is 12 minuten oud als Mees een voorzet geeft op Jesslyn. Zij kan door richting doel en schiet hard binnen. Loon naar werken noemen ze dat! In minuut 20 volgt de tweede goede kans, maar Anouk schiet hard naast.

TEC neemt daarna meer initiatief en komt vaker op onze helft. Na een schot blijft de bal vlak bij de paal liggen tussen keeper en verdediging. Een speelster van TEC weet daar dankbaar gebruik van te maken en tikt de bal in het doel: 1-1. Het spel gaat vervolgens op en neer zonder dat beide teams echt kansen creëren.

Als de wedstrijd 26 minuten onderweg is komt TEC met een afstandsschot. Deze wordt in eerste instantie nog tegenhouden door Julia, maar de bal glipt uit haar handen en beland met beetje hulp van de wind achter de doellijn. Met een stand van 1-2 gaan we richting kleedkamer.

De tweede helft begint hetzelfde als de eerste. Het is met name LRC die het spel maakt. De bal is zelden op de helft van LRC, maar men weet voorin geen potten te breken.

Mede doordat TEC zich ingraaft voor het eigen doel en slechts met counters er nog uitkomt. TEC lijkt met 7 ‘man’ op de eigen helft een muur te vormen die moeilijk te beslechten is. Bij twijfel speelt men de bal al buiten de lijnen. Dit deel van de match wordt gekenmerkt door de vele ingooien en corners.

Hoogtepunt is een afstandsschot van TEC. Gelukkig spat deze met geluid van aluminium op de lat uiteen. De wedstrijd eindigt in 1-2 voor TEC. Ook deze keer gaan de punten naar Tiel.

Nadat de wedstrijd is afgelopen roept coach Jano zijn meiden bij elkaar. We hebben het gevoel dat er vandaag meer in zat, maar ze hebben dit door eigen schuld niet hebben bereikt.

De voorhoede heeft vandaag niet het verschil kunnen maken. Dit wordt het aandachtspunt voor de komende training. Woensdag avond wacht ons alweer de volgende wedstrijd: uit tegen SJO/BZC ’14 (Brakel).

Deze wedstrijd gaan we ook weer vol vertrouwen tegemoet.