50'

3e klasse 5

27 oktober 2018 10:30

Zaterdagochtend 27 oktober stond de uitwedstrijd voor LRC tegen Tricht op het programma.

De meiden konden wederom uitslapen want er was een verzoek gekomen van Tricht om de wedstrijd niet om 08.30 uur te starten maar om 10.30 uur. Deze keer verzamelden de meiden zich niet op LRC vanwege de verbouwing maar stond men gereed bij de brandweerkazerne aan de Emmalaan. Klokslag 09.30 uur vertrokken we richting Tricht.

Na zo een 10 minuten rijden werd er driftig heen en weer gebeld tussen de auto’s , wilde het niet dat we een speelster waren vergeten. Uiteindelijk bleek 1 ouder inclusief speelster toch bij LRC te staan. De vader gaf aan zelf naar het complex van Tricht te rijden. Zo konden we onze weg vervolgen.Het team bestond vandaag uit Julia,Benthe,Vlinder,Jadey, Thirza,Anouk,Sterre,Louise,Jesslyn en Mees. Doordat Maysa (ziek) Suus (vakantie) er niet bij waren sloot Mees aan bij de groep.

Aangekomen bij Tricht verdwenen de meiden richting kleedkamer. De meeste meiden waren omgekleed toen de verlate speelster de kleedkamer binnen kwam wandelen. Het team besloot te wachten en met zijn allen vertrok men richting het gras van veld 3.Daar aangekomen waren de meiden van Tricht al aan de warming-up bezig. Coaches schudden elkaar de hand en de wedstrijd kon starten.

LRC heeft de aftrap en gelijk vanaf het fluitsignaal gaat LRC in de aanval. De bal wordt heroverd door Tricht en men dwingt in de 1ste minuut al een corner af. Deze corner wordt genomen en gaat voorlangs, LRC is gewaarschuwd. LRC komt beter in het spel en in de 4de minuut breekt Sterre door en schiet op het doel, dit schot wordt door de keepster van Tricht weggewerkt maar Sterre is er snel bij en scoort de 0-1 uit de rebound.We zien dat de meiden dit doelpunt aangrijpen om sneller te gaan spelen.

Zo wordt Mees die vanaf de linkerkant speelt veelvuldig aangespeeld en er wordt goed overgespeeld tussen Thirza, Jesslyn en Mees. In de 6de minuut is er een schot van Jesslyn die op de paal beland. Maar dan lijkt het erop dat Tricht ook de schroom van zich afgooit en begint te voetballen. De verdedigers Vlinder, Louise en Benthe moeten alle zeilen bij zetten om de aanvallen te pareren. Er komen steeds meer aanvallen van Tricht en Benthe loopt vele gaten dicht. De aanvallers merken later pas dat Benthe niet snel te passeren valt. Inmiddels wordt er regelmatig gewisseld en komen Anouk en Jadey ook in het veld. In de 19de minuut neemt Thirza een afstand schot en door een klein foutje van de keepster verdwijnt de bal over de doellijn en staat LRC op een voorsprong 0-2.

Voorin blijft Mees gevaarlijk en ook probeert ze het met wat schoten op het doel. De keepster is bij de les en houd stand. Toch scoort LRC voor de rust hun 3de doelpunt door goed samenspel in de voorhoede, uiteindelijk scoort Jesslyn het doelpunt. Met nog een paar minuten te gaan is het rust.

In de rust geeft LRC keepster Julia aan dat de verdedigers goed staan waardoor ze maar 3x een redding heeft moeten verrichten. Benjamin geeft aan dat er nog een helft komt en LRC bij de les moet blijven.

De 2de helft is begonnen en we zien een heel ander Tricht. Ze zijn feller en combineren goed. De verdediging van LRC staat hevig onder druk maar ze houden de zaak achter goed dicht. Er zijn zeker kansen voor Tricht door middel van schoten op het doel. Ook zijn er speldenprikken van Mees, Sterre en Anouk maar de verdedigers van Tricht staan hun “mannetje”

We zijn inmiddels een minuut of 18 ver als er een corner is van Tricht. De meiden van beide clubs staan voor het doel van LRC en de corner beland voor de voet van een aanvalster van Tricht en scoort… 1-3. De wedstrijd gaat verder met in de laatste minuten het balvoordeel voor Tricht.

LRC houd de deur dicht en probeert het rustig uit te voetballen. Er komt vanaf de zijkant van een speelster van Tricht nog een hoog schot richting het doel van LRC, deze bal knalt buiten het bereik van Julia op de lat uiteen.

Dit was het laatste wapenfeit van Tricht en de wedstrijd zit erop.

Alle meiden geven elkaar sportief een hand. Dit kan ook niet anders omdat het een leuke voetbalochtend was voor beide teams.

In dit geval gaan de verdiende punten mee naar Leerdam.