Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Coronaregels en handhaving vanaf 13 november 2021 op Glaspark

Coronaregels en handhaving vanaf 13 november 2021 op Glaspark

17 november 2021 12:15


Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 12 november zijn er enkele nieuwe belangrijke wijzigingen in de coronaregels die ook voor Glaspark gelden.

De overheid heeft besloten dat buitenterrassen en alle binnenlocaties op sportcomplexen alleen toegankelijk zijn na het vertonen van een geldig CTB. Deze maatregel geldt voor sporters en begeleiders vanaf 18 jaar. Ook is met ingang van 14 november jl. geen publiek meer toegestaan op de sportparken en langs de sportvelden.

De gemeente Vijfheerenlanden hanteert een strenger beleid, waardoor er geen uitzonderingen mogen worden gemaakt op de controle van 18+ en daarom moeten we iedereen controleren.

Basisregels
We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

  • Heb je klachten? Blijf thuis, laat je testen en informeer je coach/trainer/teammanager
  • Schud geen handen
  • Was vaak en goed je handen, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

 

Publiek
Helaas is publiek NIET toegestaan bij amateur en professionele sport.
Sporters en begeleiders worden buiten niet gecontroleerd, maar moeten bij het betreden van een binnenruimte (zoals kleedkamer, toilet of bestuurskamer) wel een CTB en een ID tonen. De CTB is ook vereist voor het betreden van de sportkantine en op het buitenterras.
We doen een dringend verzoek aan alle sporters en begeleiders om de 1,5 meter afstand in acht te nemen. In de kleedkamer, in de gangen of in de dug-outs zal dat moeilijker gaan.

Halen en brengen kinderen naar training/wedstrijd
U kunt uw kind zoals altijd halen en brengen naar de training/wedstrijd.
U kunt een rondje rijden op het parkeerterrein of de fiets parkeren in de fietsenstalling om uw kind af te zetten/op te halen, maar u mag niet het sportcomplex op lopen omdat publiek niet is toegestaan tijdens trainingen/wedstrijden.


Toegang kleedkamergebouw / controle CTB
Op trainingsdagen en op zaterdagen kan men het kleedkamergebouw betreden via de ingang bij de commissiekamer (deze bevindt zich aan de kant van LRC). De controle voor het CTB voor personen >18 jaar wordt doordeweeks gedaan door de huismeesters en tijdens de zaterdagen door externe beveiliging.

Alleen via deze ingang kan men het kleedkamergebouw betreden. Alle andere toegangsdeuren op de begane grond zijn gesloten om overzicht te houden.

Toegang kantine / controle CTB
De kantine is alleen op zaterdag geopend tot uiterlijk 19.45 uur. De controle voor het CTB voor personen >18 jaar vindt plaats bovenaan de trap/ingang kantine. Deze controle wordt gedaan door externe beveiligers.

  • In de kantine gelden vaste zitplaatsen
  • Het buitenterras is gesloten
  • Op alle andere dagen is de kantine gesloten


Na controle krijgt die persoon een polsbandje zodat bekend is dat hij/zij al gecontroleerd is en die dag niet meer gecontroleerd hoeft te worden. Het polsbandje is alleen op die dag geldig.

Let op: het controleren op het CTB kan op sommige momenten extra drukte opleveren. Wij vragen hiervoor jullie medewerking en begrip.

Uitwedstrijden en reizen met de auto
Bij uitwedstrijden rijden ouders en sporters vaak met elkaar mee. Wanneer personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, wordt geadviseerd om personen vanaf 13 jaar een mondkapje te laten dragen.
Ouders die meegaan naar uitwedstrijden gelden als rijouder en mogen het sportcomplex betreden. Wel moeten zij een CTB laten zien mochten zij een binnenruimte betreden (ook voor toiletbezoek).
Stichting Beheer Glaspark Leerdam, v.v. LRC Leerdam en HCLeerdam rekenen op jullie begrip en medewerking.

Onder voorbehoud van nieuwe besluiten van het kabinet en plaatselijke overheid.

Delen

Lees meer over:
Bestuur

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!